reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

:-DBożenko prawda za ciepło w mieszkaniach :szok: na dworzu też ciepło mimo śniegu bo bezwietrznie:tak:i dlatego pogoda zdradliwa:wściekła/y: a Malik czapy ło matko nieznosi i na siłe trza było:szok: ale wkońcu w domciu jesteśmy Sylwia forum jest otwarte i myśle że każda z nas wie o tzw. kontrolkach:-D a ja wziełam się za gotowanie i sprzątanie aż mi się chce w każde kąty pozaglądać :-D;-) A zrobiłam sobie też dzionek dla siebie i zrobiłam sobie maseczke z glinki a Mareczek jak na mnie zerknoł najpierw się wystraszył a teraz nie daje mi spokoju i chce się bawić w potwora:-D:-D:-D:-D

reklama
/.,

Ahaaa a to cala smieszna sprawa .... .... .... Dziewczyny moje kochane chcialam wam tylko przypomniec ze jestesmy dziennie czytane i folgowane przez osobe trzecia .... ;/ Zal mi takich ludzi ktorzy nie maja swojego zycia i interesuja sie zyciem innych i tym sie napawaja Wiec jak uwazacie piszcie co chcecie wolnosc slowa jest przeciez :) Tylko niewiem jak mozna byc tak zdolowanym i przykrym aby takie glupoty wyprawiac ? Pozdrawiam goraco szpiega ;|
Hmmmm..nie dobrze hehehe
Zaczełam wczoraj robić liste rzeczy dla maluszka i...się przeraziłam ile tego jest o matko:-)
Mam do was ogromna prośbę kobitki ;-)za tydzień w piątek lecimy na kilka dni do pl i proszę pomóżcie spisać rzeczy które będą na początku nie zbędne a dostane ja tylko w pl mam na myśli np pieluchy tetrowe czy maść majerankową..
Zaczynam być przerażona..

Hmmmm..nie dobrze hehehe
Zaczełam wczoraj robić liste rzeczy dla maluszka i...się przeraziłam ile tego jest o matko:-)
Mam do was ogromna prośbę kobitki ;-)za tydzień w piątek lecimy na kilka dni do pl i proszę pomóżcie spisać rzeczy które będą na początku nie zbędne a dostane ja tylko w pl mam na myśli np pieluchy tetrowe czy maść majerankową..

pieluszki tu juz spokojnie kupisz w tesco nawet czy lady bug guiness
masc majerankowa cosna kaszelek masc na katarek np vick dla maluszkow cos na kolki na katarek jakis spray woda morska cos na goraczke ale to wszystko w sumie tu tez kupisz Tylko niejestem pewna masci majerankowej ...

A tak to do cialka tu mozesz kupic w ich aptece krem aqueous pod paszki i podszyjke aby nie bylo odparzen krem morchulin

Kurcze niewiem co jeszcze :)

Marta wiem ze sa kontrolki ale bez przesady Czytac a pozniej wygadywac glupoty I robic z siebie pokrzywdzona ;/ zal zal zal Ja przynajmniej dwulicowa nie bylam I nie ukrywalam tego ze jej nie lubie Ciagle mowie o tej osobie trzeciej Zeby nie bylo ze o was :) Bo to ze wy dziennie wszystko czytacie to inna sprawa Lejdis :)

sylcia a kto by sie tam przejmowal....... mieszkasz sobie juz sama i masz swiety spokuj........ a gdzie sie przeprowadzilas jesli wolno spytac??

agnieszka tak jak sylcia muwi - w zasadzie wszystko tutaj dostaniesz... chyba ze zalezy ci na typowo polskich produktach.... jedyne czego tu nie widzialam to gotowych gazikow nasaczonych spirytusem do przemywania pepka ale moze to przeoczenie....

Hmmmm..nie dobrze hehehe
Kurcze ja nawet listy nie mam:-( a to z tego względu że kompletnie nie mam pojęcia co mi będzie potrzebne:zawstydzona/y:. Zielona jestem w tych klimatach:zawstydzona/y:. Chyba muszę poszukać gdzieśna necie może będą jakieś podpowiedzi w pigułce;-)

Agnieszka, koniecznie PLANTEX kup w Polsce!!! jest rewelacyjny, a tu tego nie mają...
Może też Vigantol, bo tutaj nie podają dzieciom witaminy d3<chyba że się coś zmieniło>, a według mnie powinno się, chociaż przez rok...Poza tym Irlandia do ciepłych krajów nie należy i w słoneczku mało się tej witaminki dostaje:)

aaaa laski mam nadzieję, że ja nie jestem tą osobą trzecią, hahahahahaha:D:D no bo też Was podglądam:D ale to z czystej sympatii i sentymentu;)

Ostatnia edycja:
sylcia już na swoim? no to się uwolniłaś :-D:-D powodzenia
a co do kontrolki to wiadomo:tak::tak: to otwarty wątek i trzeba mieć to na uwadze czy ktoś nie wykorzysta naszych słów w niecnych celach;-):tak:
słyszałam gdzieś historie, że czyjaś teściojaga zaglądała i mąciła:-D:-D:-Dmy przecież też znamy historię trzech wcieleń jednej osoby:-D:-D
aine ty to już wymyślasz babo:-D:-D:-D

agnieszka maść majerankowa to dobry pomysł, możesz też przywieźć maść pulmex to jest taka odmiana vicka dla maluszków
syropy flegamina i drosetux, aspirator do wyciągania smarków z noska
otrivin do noska dla maluszka bo tutaj nie ma wersji dla dzieci

nie pamiętam co jeszcze :zawstydzona/y: może dziewczyny coś dorzucą

Ostatnia edycja:
Dziękuję wam kochane za podpowiedzi;-) może panikuje ale czasem czytam bądz słyszę jak mamy mówią że toczy tamto z pl by się przydało bo jest nie zastąpione.Tak więc pomyślałam że jak już jadę to warto się zaopatrzyć w pewne rzeczy tym bardziej że jest to moja ostatnia podróż przed porodem.
Jestem przerażona tym moim spisem ciągle zadaje sobie te same pytania ...a jakie ubranka a ile a co etc masakra hehehe nie mam tu ani siostry ani mamy więc muszę sobie jakośsama poradzić hehehe

Jestem przerażona tym moim spisem ciągle zadaje sobie te same pytania ...a jakie ubranka a ile a co etc masakra hehehe nie mam tu ani siostry ani mamy więc muszę sobie jakośsama poradzić hehehe
nie przejmuj się wszystko jest w sklepach i czeka na ciebie jak ci czegoś będzie brakować to po prostu podejdziesz i dokupisz albo kogoś wyślesz
ja kupiłam rzeczy od 0do3 miesięcy a okazało się że mój dzidź był malutki więc podjechaliśmy do penna i dokupiłam mniejsze no problemos;-)
dużo sprawunków i tak wyjdzie w praniu bo albo teraz kupisz niepraktyczne albo wcale:tak::tak: nie da się wszystkiego przewidzieć :tak:tutaj możesz zadawać wszystkie pytania my ci pomożemy:-D:-D:-D:-Dwyluzuj kobito jeszcze naciesz się spokojem, niedługo się skończy;-)

kurczęta wiecie babki jak w PL napaśli mi dziecia:szok: jak tak patrzę na niego to się okrągły zrobił:szok::szok::szok: ło raju :eek:

reklama
Do góry