reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

dzień doberek. wzięłam się w końcu za porządki w szafach i zrobiłam taki czyściec że nazbierałam 6 worków do utylizacji:szok: teraz tylko muszę mężola pogonić żeby to wywiózł do jakiegoś konteneru
no nic,idę na kawusię:-p

reklama
Witam. Pieknie za oknem fakt a mnie właśnie przeziębienie łapie:wściekła/y: Igor też od wczoraj kicha:wściekła/y: Brrr. A w poniedziałek szczepienie:-( Ehhh
Miłego dnia

Camomile oby na kichaniu się skończyło:tak: teraz taki głupi czas że nie można się pozbyć kataru i kaszlu.Lola na razie odpukać ok ale nigdy nie wiadomo:sorry:
coś miałam napisać i znowu mi wypadło z głowy:eek: zakręcona jestem ostatnio jak słoik:nerd:

dziewczyny mam pytanko: jak to tu jest z dostepnoscia wit k i wit d3 w aptekach?? czy sa na recepte?? jesli tak to czy gp przepisuja bez problemu?? aha i czy podaja tu wit k w szpitalu po porodzie??

Drozdusia przy małych dzieciach każda jest zakręcona:tak: ja Mareczka położe spać a zanim uśpie Mateuszka Mareczek już wstaje i jak tu nie ogłupieć:-Dnic nie można zaplanować a Ty masz dwoje młodszych dzieciaczków:szok:podziwiam:tak:ja odliczam miesiąc za miesiącem kiedy mój Mati podrośnie i będzie więcej się sobą zajmować chociarz z każdym dniem robi postępy do tej pory raczkował do tyłu a od kilku dni robi postępy i stara się człapać do przodu śmiejemy się bo wkurza się przy tym nieziemsko ale coraz lepiej mu to wychodzi:-Dmusze skoczyć do sklepu po chodzik bo lekarka kazała mu ćwiczyć nózie jedną ale ja wiem czy chodzik taki dobry ale jak trza to trza :tak: Dziewczyny a jakie chodziki są dobre macie już jakieś wytestowane?? bo u moich dzieci jakoś się obeszło bez Marti miała taki z graco ale Ona nie koniecznie chciała w nim chodzić zbyt leniwa była:-Da moja góra prasowanka już wyprasowana:-D obiadek zrobiony wczoraj jeszcze jakąś zupke musze wstawić;-)

dziewczyny mam pytanko: jak to tu jest z dostepnoscia wit k i wit d3 w aptekach?? czy sa na recepte?? jesli tak to czy gp przepisuja bez problemu?? aha i czy podaja tu wit k w szpitalu po porodzie??

Witaminę k podają w szpitalu, po porodzie o ile dobrze pamiętam (poprawcie mnie proszę jeśli się mylę), a witaminę d możesz kupić nawet w Boots'ie, więc nie trzeba recepty. Tylko z tą witaminą d nie szalej, bo jak będziesz karmiła mleczkiem modyfikowanym to tam już ona jest ;-). Z resztą możesz zapytać swojego GP podczas wizyty przed porodem jak On to widzi :tak:.

Drozdusia, dziec mój już wstał, musze jeszcze Młodą nakarmić i będziemy się do Was zbierać ;-), ale dam jeszcze znać na fonika :sorry:

Camomile, dużo zdrówka i oby na kichaniu tylko się skończyło!!!!

Dobra, zmykam nakarmić mojego Łobuza :-p

Witam lejdis ;-)
słoneczko faktycznie daje dużo energii nic tylko na spacerek się wybrać.Właśnie wróciłam z pracy i zabieram się za porządki potem jakiś obiadek.Dziękuję raz jeszcze za pomoc w moich planowanych zakupach :-)

Ale mi dziś moje dziecię nerwy psuje:wściekła/y: Śpiący i marudny o samego rana. Usypiam go już od 13 bo oczy na zapałki a on ciągle coś wynajduje w łóżeczku. Tej drzemki mu nie odpuszcze bo ostatnio wstaje mi przed 6:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Licze ze jak się przespi po południu to później spać pójdzie. Bo ja już sił nie mam...

reklama
dzieńdoberek babki a raczej dobry wieczór

odpękaliśmy wizytę w maternity, następna dopiero w maju ufff bo z dzieciem to tylko latanie:eek: niestety baba na USG powiedziała, że za szybko żeby rozpoznać płeć:cool:
no niestety będziemy musieli trochę poczekać żeby się przekonać co tam siedzi:confused2:

aha przypomniało mi się , że któraś z was pytała o basen dla brzuchatek więc przeczytałam w informatorze ARENY, że są tam takie zajęcia we środy o 19tej
szybka jestem no nie:cool:

drozdusia a tego kurczaka to wkładasz do worka w plastrach czy jak? i od razu z papryczką?

Do góry