reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

w którym tyg rodziłaś?

pierwsze dziecko urodzilam w 35 tygodni a drogie w 36 tygodnu

Alex to faktycznie przykra sprawa ale ja zawsze staram się szukać pozytywów w każdej przykrej sytuacji i najważniejsze że dzieciaczki zdrowo rosną i wszystko szczęśliwie się skończyło;-)

tak to prawda i dziekuje za to Bogu ale co sie czlowiek musial najezdzic po lekazach do okulusty co miesiac przez pol roku do laryngologa na rechabilitacje niezycze nikomu takze niech sie ciesza mamusie ktore donosily cizae i nie nazekaja bo dzidzia predzej czy pozniej i tak wyjdzie

reklama
Oj Agulka super że wszystko ok:tak:ja mam wizyte za tydzień ciekawe co mi powiedzą;-) Camomile to szczęśliwego lotu i świetnej zabawy:-D Alex to miałaś przejścia człowiek nie docenia tego co ma ale to już się tak dłuży i taaaaaaaaaaaak niewygodnie :szok: A jeszcze wdodatku 4 ciąża :szok:WIECIE JA OBLICZYŁAM ŻE W CIĄŻY CHODZE JUŻ 3 LATA to chyba dużo za dużo :-Dale cóż nasz wybór;-)

pierwsze dziecko urodzilam w 35 tygodni a drogie w 36 tygodnu
tak to prawda i dziekuje za to Bogu ale co sie czlowiek musial najezdzic po lekazach do okulusty co miesiac przez pol roku do laryngologa na rechabilitacje niezycze nikomu takze niech sie ciesza mamusie ktore donosily cizae i nie nazekaja bo dzidzia predzej czy pozniej i tak wyjdzie
masz rację:tak: ale i tak narzekałam;-):-D:-D chyba każdy ma swoje bolączki:nerd:

kontrola:)
no i A ma angine:( dostal penicyline duza dawke co 8 godzin i mam nadzieje ze szybko zadziala:)

u mnie pranie jedno sie skonczylo i nastepne lata:) ide powiesic bo jakos samo sie nie chce zrobic:)

Ja też trzy praleczki wyprałam :-) i posprzątałam co się tylko da zakończyłam dzieło myjąc podłogi na kolanach hahah a samopoczucie rewelacyjne:-DTeraz tylko czekać na mężusia który już niebawem wróci z pracy;-) Ale chciałam się was spytać :tak:od dwóch dni strasznie mi kołata serducho aż uszy mi parują ciśnienie mam chyba wysokie już nawet dzisiaj kawy bałam się pić można coś na to wziąć??

Mikimauro mam nadzieje e masz racje bo z naszego miksu to pojecia nie mam co moze wyjsc:-D
Alex masz racje ze no lepiej donosic ale jak pozniej wypchac takiego kolosa?Czlowiek sie zrazi na cale zycie....
Ms.Murple ja myslalam ze z wywolaniem to szybciutko idzie a to jednak nie taka prosta sprawa... I co moja gp mi powiedziala ze na pewno nie doczekam piatku a tu juz czwartek po pietach depcze...:-(
Agus z mezczyznami to tak jest ze jak facet chory to swiat chory, ale penycilina ojojoj a ja uczulenie na nia mam i to takie ze hej:szok:
Martus kawa to juz dawno w odstawke albo wymieniona powinna byc na ta bezkofeinowa, ja tam bym szla do gp, nie bierz nic slonce sama, wiesz jak to z cisnieniem a jeszcze w ciazy, absolutnie nic samej:eek:

o kurcze a wy wszystkie zajete czyms innym
Mam gorace wiesci od Natinke, na razie nic sie nie dzieje, dopiero o 22giej ma przyjsc lekarz na badanie i z jakims zelem na przyspieszenie a jesli po tym nic sie nie zacznie to dopiero o 6tej rano podadza jej kroplowke, cholewcia skoro jest po terminie to czemu nie robia tego o godzinie jak sie umawiali....:crazy:?? Na wszystko maja czas. Mala wiec wyslala meza do domu no i strasznie jej sie nudzi takie czekanie i wiadomo wtedy tezi wyobraznia zaczyna bardziej pracowac....Jak tu czekac do rana???

o kurcze a wy wszystkie zajete czyms innym
Mam gorace wiesci od Natinke, na razie nic sie nie dzieje, dopiero o 22giej ma przyjsc lekarz na badanie i z jakims zelem na przyspieszenie a jesli po tym nic sie nie zacznie to dopiero o 6tej rano podadza jej kroplowke, cholewcia skoro jest po terminie to czemu nie robia tego o godzinie jak sie umawiali....:crazy:?? Na wszystko maja czas.
olivco dokładnie tak to wyglądało i u mnie
przyjmują, robią co jakiś czas KTG każą skakać na piłce:-D dopiero na wieczornym obchodzie podają żel i na porannym obchodzie patrzą ile się rozwarło ( ja juz od drugiej w nocy miałam takie skurcze, że chodziłam po korytarzu) od rana czekałam na porodówkę bo tyle było porodów (dostałam zastrzyk i się przespałam) ok 15tej zaprosili mnie na porodówkę podali oksytocynę i zaczęło się:szok:

no prosze....mnie tez 2 razy podawali oksytocyne bo kiepsko u mnie ze skurczami....bo ich nie czuje.....
Olcia przed piatkiem masz sie rozpakowac powiadasz?????ciekawe kiedy cie wezmie:)
a u mnie mala spokojna caly dzien byla jak nie wiem co.....dopiero teraz sie ruszyla po wielkiej szklanie zmnego mleka a pcha sie w dol jak nie wiem co:)caly dol brzucha mnie boli ale skurczy to nie ma:(:(:( ech......no wzielaby sie i wylazla no......uparta.....hahahah

reklama
o rany czyli wcale nic fajnego to wywolanie, nie ma co, ide jutron po olejek z wiesiolka, bo herbaty z lisci malin to w irlandii nigdzie nie dostane....
Aga one uparte albo z tych niesmialych-tak mi siostra pdpowiada

Do góry