reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Marta F Nie chcialam cie straszyc czy cos takiego.Poprostu akurat tu dziewczyny nie powiedzza zlego slowa a bardzo duzo moich kolezanek narzekala bardzo.Jedna chcial karmic hormonami profilaktycznie jak witaminkami, na szczescie wybilam jej to z glowy i pjechala do d Sempki a teraz ma zdrwoego dzidziusia., druga miala wieczne nadzerki a co sie okazalo w pl wcale nadzerki nie miala tylko zwykla grzybice.A pare tygodni temu kolezanka bla u dr Sempki , bo Pan B chcial ja ze tak sie wyraze wysterylizowac ze wzgledu na nadzerke , bo stwerdzil ze innego wyjscia nie ma ,bo za daleko wszystko poszlo, i ze dzieci ju znie bedzi emogla miec, a dziewczyna ma dopiero 24 lata.Oczywiscie d Sempka wszytko naprawila i jest cacy.
Wiec ja napewno do niego nie pojde nihgdy.
A co do twoich zamartwien to mysle ze martwisz sie chyba niepotrzebnie.To ze sie zle czujesz to normalne, a ze chudniesz tez sie czeto zdarza.Jesli siemartwisz popros swojego gp o dodatkowe badania krwi, masz takie prawo.Moze ci brakowac jakis mikroelementow i witamin.Koniecznie bierz witaminy dla kobiet w ciazy.Ile schudlas od poczatku ciazy? Ja cie pociesze ze schudlam 12 kilo przez pierwsze 3 miesiace i zaufalam swojemu gp, bo skoro sie nic nie dzialo, serduszko bilo i wyniki byly w normie to niema sie o co martwic.Jest wiele przypadkow chudniecia w ciazy.Predzej czy pozniej zaczniesz tyc, juz o to sie nie martw.Nie panikuj.Poprostu idz do gp i powiedz o tym.:-)Bo z twojej wypowiedzi wynika ze mieszkasz daleko , wiec d Sempka odpada.

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki
Agus dziekuje slicznie, nie moge was przeciez codziennie nawiedzac bo w koncu bedziecie mieli mnie dosc, moj N.jest dzis w domku wiec leniwie czytamy swoje książeczki w łóżeczku.
MartaF, ja tym razem przytakne Gaston bo koleżanki ogromnie mnie przestrzegały przed tym lekarzem, jedna straciła właśnie ciążę, inna musiała się prosić o leki na podtrzymanie, w końcu nigdzie w Limerick nie mogła ich dostać a w ostatniej aptece powiedzieli że jeśli jest w ciąży to absolutnie nie może ich brać, jeszcze kilka innych historii ale dramatyczniejszych więc ja odradzam. Fakt że również na początku schudłam 6kg, i myślałam ze te mdłości nigdy się nie skończą. Słyszałam natomiast od cioci kolezanki bardzo bardzo dobre wiadoości na temat nowej pani ginekolog, muszę przyznać że sama chciałam tam iść i byłam rozczarowana że żadnej kartki na drzwiach i w ogóle tak tajemniczo, a oni się dopiero otwierali, przyjmują na przeciw bus station-tam gdzie jest solarium, rejestracja codziennie od 10tej pod nr 0863235100, chyba na polskimlimerick znajdziesz więcej, ale ja polecam.

Olivca wielkie dzięki:-), juz sie zapisałam na sobote :-Da u Brzozowskiego odwołałam:crazy:
a wiesz moze ile sie płaci za wizyte?
ja duzó nie schudłam ale to juz 4 miesiąc a przez ostatni tydzien schudłam kiliogram

Ostatnia edycja:
Olivca wielkie dzięki:-), juz sie zapisałam na sobote :-Da u Brzozowskiego odwołałam:crazy:
a wiesz moze ile sie płaci za wizyte?
ja duzó nie schudłam ale to juz 4 miesiąc a przez ostatni tydzien schudłam kiliogram

I bardzo dobrze :-) Marta a skad ty jestes?

Olivcia a nie lubisz sie mna zgadzac?:dry:

A ja wlasnie trzepie swoj tluszczyk na brzuchu pasem wibrujacym i rece mi po klawiaturze od tego lataja :-D

no to justys julcia gotowa jak babcia na miejscu wiec moze sie cos ruszy:):):):)
dokładnie Justyś, teraz dzidzia wie, że babcia jej pomoże przyjść na świat, a Ty tak na siłę chciałaś:) Teraz to już z górki:)
Gastone, a co to za pytanie? Jak to zazwyczaj bywa zdania sa różne na różne sprawy, no i może ja taka odmienna jestem :) Z drugiej strony kto się czubi ten się lubi co?
Marta oni powiedzieli mojej koleżance że razem ze skanem 100eu ale po wizycie zapłaciła 65, i ponoć często powiedzą przez tel.więcej a na miejscu jest mniej, może na poczatek żeby stałych klintów mieć ale nie powiem to całkiem miłe jest:)
Jak mi w piątek nic skan w maternity nie da to też tam ide.

reklama
dokładnie Justyś, teraz dzidzia wie, że babcia jej pomoże przyjść na świat, a Ty tak na siłę chciałaś:) Teraz to już z górki:)
Gastone, a co to za pytanie? Jak to zazwyczaj bywa zdania sa różne na różne sprawy, no i może ja taka odmienna jestem :) Z drugiej strony kto się czubi ten się lubi co?
Marta oni powiedzieli mojej koleżance że razem ze skanem 100eu ale po wizycie zapłaciła 65, i ponoć często powiedzą przez tel.więcej a na miejscu jest mniej, może na poczatek żeby stałych klintów mieć ale nie powiem to całkiem miłe jest:)
Jak mi w piątek nic skan w maternity nie da to też tam ide.

Ja sie tam nie czubie, wszystkich lubie :-D Moje pytanie czy nie lubisz sie ze mna zgadzc bylo raczej zartobliwe...

Ostatnia edycja:
Do góry