reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Sory dziewczeta. pewnie grzesze tym brakiem wiary, ale zawsze wolalam sie gorzej nastawiac, zeby pozniej byla mila niespodzianka, a nie odwrotnie ;)
Aga, mam nadzieje, ze u ciebie juz wszystko dobrze...? powazne mialas te problemy??

no w koncu jestem...ale na chwile bo maz marudzi:baffled:Mayaosa bedzie wszystko OK musisz wierzyc ze wszystko bedzie dobrze,no i posluchaj dziewczyn i odpocznij nie tylko fizycznie ale tez psychicznie...wyluzuj moze jakis wypad za miasto...Aga dzidzus przeuroczy gratuluje!Mayaosa o co chodzi z tym odliczeniem medical?no i przesylam na priva namiary

mayaosa mozesz przeczytac sobie moje blogi sa przy zdjeciu......duzo tutaj przeszlam ale sie nie poddalam i dzieki temu moze bozia da nam zdrowe synka w sierpniu.....
da da, zobaczysz Aguś a do sierpnia już niedaleko:) ;-)czułaś dzisiaj już ten powiew słonecznikowy? Bardzo się cieszę razem z Tobą że to juz prawie trzynasty tydzień idzie:rofl2: i ze badania wyszły dobrze i niech dzidzia śpi ile może:D

A teraz coś dla rozkosz podniebienia, byłam dzisiaj w lidlu i ten najwspanialszy deser ryżowy miilera jest teraz na obniżce-46centów tylko i warty warty zgrzeszenia, jest poprostu najpyszniejszy:-p:tak:, polecam dziewczynki. ja tu się martwiłam że jeść nie mogę a teraz to chyba szybciutko nadrobię:) Ale najważniejsze że fasolka po nim tez zadowolona no nie? :sorry2:

Citrus a co dokladnie pytasz w zwiazku z tym odliczeniem? dzis juz napisalam dosc sporo o tym. daj znac bardziej szczególowo, spróbuje cos sklecić :)

ale sie zescie babeczki rozpisaly.... wystarczy od rana nie wejsc i juz trzeba kilka stron nadrabiac....:sorry2:

ja juz w pl..... to znaczy juz dawno ale jakos czasu nie bylo zeby wejsc i poczytac.... pogoda dzisiaj sliczna w Pl.... powiedzieli, ze na moj przylot specjalnie zamowiona :rofl2:

mayaosa nie martw sie... wszystko bedzie spoko.....

Aga strasznie sie ciesze, ze z dzidzia wszystko ok... oby tak dalej....:tak:

Megan jak wroce to pomoge Ci ten podwojny wozek pchac.... hihihih chociaz znajac Ciebie to juz wtedy nie bedziesz potrzebowac pomocy bo bedziesz w pelni sil....:-D

dziewczynki a moze chcecie cos z PL zebym przywiozla??

reklama
"Mayosa a niewiesz jak to jest jesli sie przeprowadzi a dwa lata wczesniej zlozy form rent 1?Bo w zeszlym roku babka mi tam powiedziala ze oni odliczaja to juz automatycznie i nie musze co roku skladac na nowo,no ale w czerwcu zmienilam miejsce zamieszkania i cena wynajmu sie zmienila.A i jeszcze help bo kiedys pytalam czy dostane jakis zwrot a ona mi cos mowila ze nie placimy jakiegos podatku czy cos i nic nie dostaniemy a rok temu powiedzieli mi ze czekow nie wysylaja tylko mniejszy podatek pobieraja w ciagu roku:baffled:no to ja juz nic niewiem:crazy: "
Do Cytrus
bo mniej wiecej tak jest jak mowiá, z tymze:
1. jesli masz nowy wynajem, to sprobuj go odliczyc teraz. wkoncu zmienil sie adres, osoba najmujaca, kwota. to powinno byc jako oddzielny zwrot. ale nie jestem pewna na 100%.
2. co do podatku, ze za malo placisz, moze chodzic poprostu o podatek (tax). moja kolezanka ma najnizsza stawke i prawie nie placi podatku. w zwiazku z czym nie przysluguje jej tax relief. bo od czego by odliczyli to jak nie ma zaplaconego podatku?
3. a ci co rok temu powiedzieli, ze nie dostaniecie czeku, to chodzilo im o to co napisalam wczesniej. ze jesli wynajmujesz juz kolejny rok i odliczasz to , to nie musisz im juz nic wysylac czy zglaszac, oni to w twoje podatki wliczyli, ze mniej placisz. tylko 1 rok sie dostaje zwrot do reki, potem juz jest wliczone w tax.
tak wiec sprobowalabym wypelnic jeszcze raz tax relief z nowymi danymi i wyslac z p60. powinni cos oddac, jesli nie, trzeba sie bedzie do nich udac i zapytac czemu nic nie ma. jak powiedza ze masz to wliczone w podatki, tzn ze pewnie juz tak jest i nic wiecej sie ci nie nalezy. pomysl natomiast o medical zwrotach.
pozdr.
konkretnie chodzi mi o ostatnie zdanie:rofl2:

Do góry