aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
ech wydaje mi sie ze czas mi zleci szybciej niz mi sie wydaje.....
oby bez przeszkod juz bylo do konca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
da da, zobaczysz Aguś a do sierpnia już niedalekomayaosa mozesz przeczytac sobie moje blogi sa przy zdjeciu......duzo tutaj przeszlam ale sie nie poddalam i dzieki temu moze bozia da nam zdrowe synka w sierpniu.....
konkretnie chodzi mi o ostatnie zdanie"Mayosa a niewiesz jak to jest jesli sie przeprowadzi a dwa lata wczesniej zlozy form rent 1?Bo w zeszlym roku babka mi tam powiedziala ze oni odliczaja to juz automatycznie i nie musze co roku skladac na nowo,no ale w czerwcu zmienilam miejsce zamieszkania i cena wynajmu sie zmienila.A i jeszcze help bo kiedys pytalam czy dostane jakis zwrot a ona mi cos mowila ze nie placimy jakiegos podatku czy cos i nic nie dostaniemy a rok temu powiedzieli mi ze czekow nie wysylaja tylko mniejszy podatek pobieraja w ciagu rokuno to ja juz nic niewiem
"
Do Cytrus
bo mniej wiecej tak jest jak mowiá, z tymze:
1. jesli masz nowy wynajem, to sprobuj go odliczyc teraz. wkoncu zmienil sie adres, osoba najmujaca, kwota. to powinno byc jako oddzielny zwrot. ale nie jestem pewna na 100%.
2. co do podatku, ze za malo placisz, moze chodzic poprostu o podatek (tax). moja kolezanka ma najnizsza stawke i prawie nie placi podatku. w zwiazku z czym nie przysluguje jej tax relief. bo od czego by odliczyli to jak nie ma zaplaconego podatku?
3. a ci co rok temu powiedzieli, ze nie dostaniecie czeku, to chodzilo im o to co napisalam wczesniej. ze jesli wynajmujesz juz kolejny rok i odliczasz to , to nie musisz im juz nic wysylac czy zglaszac, oni to w twoje podatki wliczyli, ze mniej placisz. tylko 1 rok sie dostaje zwrot do reki, potem juz jest wliczone w tax.
tak wiec sprobowalabym wypelnic jeszcze raz tax relief z nowymi danymi i wyslac z p60. powinni cos oddac, jesli nie, trzeba sie bedzie do nich udac i zapytac czemu nic nie ma. jak powiedza ze masz to wliczone w podatki, tzn ze pewnie juz tak jest i nic wiecej sie ci nie nalezy. pomysl natomiast o medical zwrotach.
pozdr.