reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Filipek jak ja chcialam zeby Nikodem mial tak wlasnie na imie ale moj M sie uparl ze ma byc Nikodem za duzo z nim nie dyskutowalam bo ja bylam stanowcza przy Emilce wiec poszlismy na kapromis.

a co do blizniakow to nie mam pojecia jak dac na imie i to jeszcze dwa musze wymyslec

a jak u Ciebie okazaloby sie ze dziewczynka to bedzie Filipinka :-)

reklama
Filipek jak ja chcialam zeby Nikodem mial tak wlasnie na imie ale moj M sie uparl ze ma byc Nikodem za duzo z nim nie dyskutowalam bo ja bylam stanowcza przy Emilce wiec poszlismy na kapromis.

a co do blizniakow to nie mam pojecia jak dac na imie i to jeszcze dwa musze wymyslec

a jak u Ciebie okazaloby sie ze dziewczynka to bedzie Filipinka :-)

:-D:-D:-D:-D Filipinka powiadasz :-D:-D:-D:-D Ciekawa propozycja :-D:-D:-D:-D No, macie jeszcze troszkę czasu do namysłu i jesteście w tej komfortowej sytuacji, że jedno imię możesz wybrać Ty a drugie Twój M i wszyscy będą happy ;-)

heja laseczkii :)

ja dzis juz dom osprzatnelam :)) kurcze mycie tych wszystkich lazienek i kucnii dwoch zajelo troszke czasu no ale i tak nie najwiecej trzeba tylko systematycznie starac sie sprzatac :p choc czasem sie nie chce a pozniej trzeba nadrabiac :p

czekam ma wpasc babka z hc miala byc niby do poludnia i mam nadzieje ze dzis sie zjawii ...

ahh no i myslalam ze wolne bede miala do soboty no ale nic trza isc jutro i pojutrze wiec ide ...

dziolchy z brzuszkami dacie rady nie ma co ... musicie :) odpoczywac relaksowac sie :))

madzia kowalikk bedzie ok nie stresuj sie :) choc i ja pewnie bym sie stresowala :) cala ceremonia i imprezka sie uda :)

Alex dasz rade kochana,bierz przyklad ze mnie :-D no ale coja sie swoje ponarzekalam to ponarzekalam,Jeszcze se ponarzekam tydzien:-D a co..
O bolach plecow nie wspomne.Alex ale ty z masciami uwazaj kochana bo masci rozrzewajace w ciazy nie wskazane...Jedyne co ci moge poleci do dalikatne swiatlo czerwone.Ja mam taki masazer i on ma te masaz swiatlem,ale nie jest oono takmocne jak w tych lampach podcerwonych,tylko bardzo deliktne.Pomagam chociaz na troche..
Nooo u mnie jak bedzie jeden chlopczyk,a nie wykluczam ze nie bedzie bo pomylki sie zdazaja,a ze to ciaza dwujajowa wiec byc moze kto wie..Wiec bedzie Alex (Alexander):-)

Oj ja nie wiedzialam o tych masciach
a czemu to nie wskazane ?

chociaz na szczescie mi po tym jednym nasmarowaniu troche przeszlo i juz tak nie boli mam nadzieje ze to chwilowe bylo

Oj ja nie wiedzialam o tych masciach
a czemu to nie wskazane ?

chociaz na szczescie mi po tym jednym nasmarowaniu troche przeszlo i juz tak nie boli mam nadzieje ze to chwilowe bylo

ALEX ja jak bylam w ciazy to wszystkie ulotki zawsze czytalam od deski do deski,bo w ciazy to wiele masci plynow i srodkow chemicznych jest zakazanych ,o lekach nie wspomne !!

a u nas byla dzisiaj baba z hc,wpadla jak po ogien,trzymala w łapie moje papiery i mi mowi franca ze moich papierow nie ma!!! w morde co za glupia torba!! jeszcze mi moich kawowiczow wystraszyla!! ;P :) aaa i tydzien temu mi mowi ze przyjdzie mi chate ogladac a dzisiaj mi mowi ze nie ma czasu!! byla doslownie 2 minuty !! grrrrrr oj chyba bede z baba koty darla jak tak dalej pojdzie :))) sylcia a do was w koncu dotarla ???

Witam Was wszystkie Mamusie z Limerick

Dawno mnie tu nie bylo bo tak jakos czasu brak zagladac, ale Sylcia mnie namowila zebym sie choc przywitala wkoncu wiec jestem:)
U nas hmm nie bede mowila ze jak bylo tak jest bez zmian, bo Sophijka nasz to juz duza panna ma juz prawie 15 miesiecy i bystra jest jak by miala juz z 2 lata:) pozatym na tyle wygada ze wzgledu na swoj wzrost:) ja juz wrocilam do pracy no ale nie na dlugo bo pod koniec roku znow bede odchodzila na maciezynskie:) Tak tak ja rowniez jestem w ciazy:) Pozatym jestem juz mezatka:) i to tyle u nas nowosci:)
Lece juz spac bo ledwo co juz patrze na oczy, bede sie starala od czasu do czasu zagladac, w miare mozliwosci jak czas na to pozwoli:)
Dobranoc

reklama
Dzień dobry! Koniecznie muszę sobie zaraz kawkę zapodać, bo ledwo na oczy patrzę :eek:... Dobrze, że dziś już czwartek i zaraz weekend :-)!

Krycha moja córcia też miała być Filipkiem tak więc ...heheh

Heh, ciekawy układ, ciekawy.... Ale serio mam nadzieję, że niespodzianki przy porodzie nie będzie :sorry:

Kasia limerick, cały czas ta sama babka czy jakąś inna teraz macie? Ciekawe po co przyjeżdżała skoro czasu nie miała :confused: Ach, szkoda słów normalnie :no:

Gosiulka, moje ogromne gratulacje i z powodu ślubu no i zafasolkowania :tak::tak::tak:! A na kiedy masz termin? Buziaki dla Sophijki ;-)

Gastone, czyli szansa na parke nadal jest :blink:... Najważniejsze żeby zdrowe były :tak::tak::tak:

Nie no, idę na ta kawę, bo ciężko mi nawet zdanie sklecić :szok::-p:-D... Miłego dnia i do później :cool2:

Do góry