reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Witam wszystkich. Trochę mnie nie było bo ciężko się do neta dopchać a i humoru też nie miałam.
Jeszcze się dziś wkurzyłam bo jak byliśmy w przychodni to zapytałam lekarza czy to, że noszę okulary ma wpływ na to jak będę rodzić a ona mi powiedziała, że najwyżej każą mi ja ściągnąć na czas porodu:baffled::wściekła/y:. Chyba się gdzieś strasznie śpieszyła bo recepty też mi zapomniała wypisać i musiałam jej później szukać:wściekła/y:. I jak ja nie mam mieć wysokiego ciśnienia:confused:
Nie chcę wychodzić na jakąś przewrażliwioną panikarę ale wiem że w Polsce przy dużej wadzie wzroku robią cesarki i wolała bym wiedzieć co mnie czeka.
edziook a gdzie chodzisz na ten angielski??
Na O'Connellu jest taki instytut techniczny (Technical Institut) czy coś w tym stylu. Tam mam zajęcia.

reklama
tu w wiekszosci wszystko jest ok i no problem ... Mi tez nie robili zadnych badan choc mam chore nerki cisnie mnie w klatce Czesto serce za szybko bilo a to zle i mdlalam Dla nich wszystko bylo ok ;/ Kochana jak masz zle samopoczucie to zapraszam na spacerek czy na kawke :) Obie sie wyzalimy zlym samopoczuciem :p

Bry! Ha, dziś ja pierwsza ;-)! No i Oliwka ma katar:dry:... Nie wiem jak złapała, może od ząbka, ale noc była okropna!!! Mnie samą zatykało jak słyszałam jak próbuje oddychać :baffled:... Często się przez to budziła... Ciekawie zapowiada się dzisiejszy dzień:shocked2:! Zaraz po śniadanku podam Jej Sudafed co by się już nie męczyła!

Edziook, Irlandczycy mają tu swoje podejście i zostaje nam to tylko uszanować, niekoniecznie się z tym godzić! Jak rodziłam Oliwcię to mój M poprosił żeby mnie nacięli - tak na wszelki wypadek, połozna z lekarzem stwierdzili jednak, że wiedzą, że tak się praktykuje w Polsce, ale u nich nie i, że bez obwa, dziecko małe, przejdzie no i popękałam, Młoda nie przeszła tak gładko jak myśleli :no:!
Co zrobić...

Idę na to śniadanie, do klikania :sorry2:

dzieńdoberek

witam po nieprzespanej nocy:nerd: najpierw mąż wydziwiał później dzieć:wściekła/y:i tak do rana:dry:

kaja my lecimy do Gdańska:tak: a dzisiaj w POlsce maja być zawieje i zamiecie śnieżne:baffled:

edziook
nie sądzę, że by wzięli to pod uwagę, ja co prawda mam małą wadę ale tak jak mówisz po prostu okulary zdjęłam:sorry2: cesarka tutaj to ostateczność:dry: nawet nie robią usg przed porodem żeby sprawdzić czy czy dziecko nie za duże i odpowiednio ułożone--idą na żywioł
a i do porodu niemasz co jechac za wcześnie bo cię nie przyjmą na oddział -- skurcze co 5 min to dla nich jeszcze nie poród:tak::-D:-D prawda laski?

dzieńdoberek

witam po nieprzespanej nocy:nerd: najpierw mąż wydziwiał później dzieć:wściekła/y:i tak do rana:dry:

kaja my lecimy do Gdańska:tak: a dzisiaj w POlsce maja być zawieje i zamiecie śnieżne:baffled:

edziook nie sądzę, że by wzięli to pod uwagę, ja co prawda mam małą wadę ale tak jak mówisz po prostu okulary zdjęłam:sorry2: cesarka tutaj to ostateczność:dry: nawet nie robią usg przed porodem żeby sprawdzić czy czy dziecko nie za duże i odpowiednio ułożone--idą na żywioł
a i do porodu niemasz co jechac za wcześnie bo cię nie przyjmą na oddział -- skurcze co 5 min to dla nich jeszcze nie poród:tak::-D:-D prawda laski?

Ojojoj :szok::szok::szok: śnieżyce? Nad morzem też? Oby Wam nic się nie prztrafiło - znaczy opoźniony lot czy lądowanie gdzie indziej :tak:!!! No i bezpiecznego lotu Wam życzę i udanej zabawy :-D!!! I zgadzam się w 100% , najbardziej śmieszy mnie ten ich "wymóg" żeby zadzwonić do szpitala jak, według rodzącej, akcja porodowa się zacznie i oni wtedy ocenią - ale chyba cięzko przez fona, nie? Ja nie dzowniłam, poszłam do szpitala i już :-p, no, ale zbierałam się dwie godziny (musiałam na forum nastukać, że coś się dzieje, załatwić się, wykapać, ogolić :-D:-D:-D) i spacerekim poszliśmy, bo blisko przecież :blink:... Jak doszliśmy to skurcze miałam już co 3 - 2 minuty ;-)!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No właśnie poodsłaniałam okna i zobaczyłam, że tam mokro... Ale na zakupy trzeba wyjść, Młodą chwile przewietrzyć i siebie tyż ;-), ale potem grzeję dupsko w domu :cool2:

Ms.Marple, a spakowałaś Was już?

nie, jeszcze w proszku ale zamierzam większość spakować dzisiaj żeby jutro nie stracić głowizny:-D:-D a wyjeżdżamy koło południa --jeszcze po drodze zamierzam wyciągnąć M do IKEA :szok::-D:-D

Plan dobry, ale jak Ci coś w oko wpadnie i będziesz chciała kupić to gdzie to zostawisz? No chyba, że w drodze powrotnej będziesz mogła odebrać ;-)

reklama
Do góry