reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

witaski
camomile no szkoda, mogłaś odreagować przy nas;-):-D:-D, z drugiej strony masz żarełko:-D:-D

Myśmy wczoraj odebrali od mamy mojej koleżanki pyszne pierożki, miały być na święta, ale....No co, zamówiłam jeszcze 100:D Ale pychota, takie prawdziwe domowe, mamine żarcie....
aine przedłużyłaś sobie święta:-D:-D, bo niby czemu trzeba wszystko zjeść w trzy dni no nie? można zacząć trochę wcześniej:tak::tak:

no lecę do polskiego sklepu po kapuchę bo właśnie sąsiadki ciocia ma nam zrobić gar kapuchy z fasolą:tak: aine ja nie lubię ani grochu ani fasoli a mój małż sam wtrąci cały gar -ponoć bardzo smaczne

reklama
Hmmm, po tej kapuście z grochem muszą być niezłe efekty...hmmmm...akustyczne:D
Ja na święta piekę pyszne ciasto według przepisu mojej teściowej, taka jakby mokra szarlotka z orzechami włoskimi, podobno mniammmm....

Wiesz Aine z ta kapusta to trzeba ostroznie. Ja wole zdecydowanie bigos bo jest wyrazistszy w smaku ale to taka tradycja. Poza tym moj R uwielbia kapsute z grochem.A co to za szrlotka???Brzmi apetycznie. Poprosze o przepis:-) Az mi slinka cieknie..... mniam....

Ależ prosze bardzo Camomile, wkleję z maila od teściowej, może jeszcze któras się skusi:)

superowe ciasto jabłkowo-orzechowe:
6 jabłek średniej wielkości, opakowanie cukru waniliowego, szklanka
cukru, garść rodzynek, 2 szklanki maki tortowej, 3 jajka, 4 łyzki oleju,
2 płaskie łyżeczki sody, szklanka orzechów włoskich, tabliczka gorzkiej
czekolady, kilka kropli olejku migdałowego.

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać rodzynki, cukier waniliowy i
cukier. Odstawić na pół godziny aż jabłka puszczą sok. Orzechy
rozdrobnić, czekoladę pokroić w drobną kostkę. Do jabłek dodać mąkę, 3
żółtka, olej i sodę. Wymieszać z orzechami, czekoladą i pianą ubitą z 3
białek. Całość wlać na blachę. Piec ok. 40 min. w temp. ok. 160. Gdy
ciasto ostygnie polać polewą czekoladową.

Jejku jaka tu cisza:szok: za to u mnie w domku nie bo Michal się drze jak poparzony, wydaje mi się że 3 mu sie pcha i to jeszcze po tej stronie gdzie juz ma 2 i 4:shocked2: a nie da sobie maznąć maścia i tylko na siłę dalam mu nurofen i proszek na kiełki wsypalam mu, na razie siedzi cicho bo wcina łyżke na przemian z myjka do okien < nowa nie używana:tak:>no i jeszcze Amela gada jak najęta hehhehehe:-D:laugh2: nawet bajka niczego nie zmienila:happy:

reklama
dzieńdoberek
mroźny ale ożywczy:-D:-D

u nas nocka w miarę ale chyba mojemu też idą trójki ząbki bo nie chce się rozstawać ze smokiem albo wkłada paluszki i nocki są niespokojne :confused2:
od rana mały chodzi za tatusiem więc mam spokój:-D:-D:-D

martuana nie dotarłam , chociaż wczoraj już byłam w samochodzie ale jak zobaczyłam korek od ronda przy B&Q w stronę miasta to zawróciłam:eek::eek::eek:

dzisiaj się wybieram do polskiego sklepu ale nie wiem czy name it czynny raczej wątpię, no cóż może jutro:confused2:
a jak wam się udało party?

aine przepis na ciasto wydrukowałam brzmi smakowicie jeśli zdążę to upiekę:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry