reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
dzieki dziewczyny Wszyscy mi muwia zebym sie nie przejmowala ale coz ja poradze jak jestem panikara...:zawstydzona/y: zawsze robie z igly widly i martwie sie na zapas... ale jak sobie tak z Wami pogadalam to mi jakos lepiej odrazu...

panikujesz bo to pierwszy poród więc to strach przed nieznanym ale uwierz mi że wszystko jest do zrobienia:tak: tak to matka natura urządziła:-p

Krycha jak ci pasuje bo ja mogę się zabrać z tobą z miasta a możemy się też umówić na trasie.jak wolisz-przecież wiesz że ja lubię łazić;-)
Camomile no właśnie jak tam Igorasek?mam nadzieję że dobrze zniósł dzisiejszą wizytę:sorry:

a ja po obiadku i jestem pełna....ale jak znam życie za chwilę znowu włączy mi się ssanie:laugh2: w sumie to już zrobiłam przegląd słodkości w szafie:-p

Camomile właśnie przeczytałam-biedny mój pączulek.a czemu jutro znowu?

ms.marple wycieczka do miasta udana?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Masz absolutna racje - takie forum to skarb. zwlaszcza ze wiekszosc z nas jest tu sama - tzn z mezem lub partnerem ale bez bezposredniego wsparcia rodziny - mnie bardzo tego brakuje zwlaszcza od kiedy jestem w ciazy - nie bardzo jest sie kogo poradzic i pogadac nie bardzo jest z kim Niestety ... dlatego bardzo sie ciesze ze was znalazlam i mam nadzieje ze sie tu zadomowie

Ja tez myslalam jak to bedzie jak diewczyny sa tak zgrane ... Ale to kwestia czasu :)) Kilka postow i nalezysz do rodziny mam :))

żebyś wiedziała, ja zawsze myślałam że jak już będę miała dziecko to już njie będę narzekała na brak towarzystwa ale niestety to nie to samo bo ile można prowadzić monolog...:cool: ciężko samemu, ani komu dziecka podrzucić w razie czego na pół godzinki, wszędzie razem 24 na dobę. A spotkanko z dziewczynkami to jak terapia normalnie. Ja po ostatniej wizycie to tak bateryjki podładowałam, ze czuję się jak po pielgrzymce no i przede wszystkim motywuje do dbania o siebie bo w domu człowiek tylko dziczeje i się uwstecznia. Dzięki dziewczynki ze jesteście
filizanki-kawy-pianka.gif

kawka dla wszystkich

Ja po prosze te trzecia kawke :))

Heja. To wiedze ze enissowskie i limerydzkie mamusie i tak sie mieszaja na tym watku :-). Nawet i dobrze bo troche bez sensu jest pisac identyczne posty na dwoch watkach wiedzac ze i tu i tam jest to czytane przez te same osoby ;-)....
.....ja tylko zawiadamiam ze , bo co niektore pewnie czytaly , ze moja @ w koncu nadeszla.....moj cykl trwal.....76 dni !!!:szok:...to juz ladna przesada ,co ? No ale ja cale zycie mam dluuugie i nierwgularne cykle a przez odchudzanie to juz wogole mi sie poprzestawiala. No ale dobrze ze w koncu nadeszla.:-).Jak to sie mowi " lepiej pozno niz wcale" :-D:-D:-D

Noo to niezly masz cykl ... Ja mam 40 dniowy ;/

nie zrozumncie mnie zle Nie twierdze ze to cos zlego nie miec czasu na nic ale tak sie poprostu zastanawiam jak to jest gdy pojawia sie taki ''maly terrorysta'' i calkowicie zmienia twoje zycie.... :-) w koncu wiedzialam co mnie czeka - dziecko bylo zaplanowane - ale mimo to jestem troszke przerazona moze nie tego ze sobie nieporadze - no bo niby czemy mialabym sobie nie poradzic ;-) - ale boje sie troche jak to bedzie przeciez moje zycie calkowicie sie zmieni
A moze te watpliwosci same mina gdy wreszcie pojawi sie moje malenstwo....

Nie da sie ukryc zycie sie zmienia o 180 stopnii :)) Ale jak bedzies myslala pozytywnie to wszystko bedzie sie ukaldalo jak najlepiej :))

aaaaaaaaaaaa!!!!!!raju,kiedy wy to wszystko nastukalyscie?????:szok::-D:szok:nie daje rady za wami,hihi:tak::-)dzieki za mile powitanie ,a i mam nadzieje ze na spotkanko jakies tez sie przykulam ,chociaz czym wyzsza ciaza tym mniej mi sie chce dupke ruszyc gdziekolwiek:no::no::no: a pomyslec ze kiedys bylam jak przewiew....;-)

Ja znow pod koniec to byl latala tanczyla i biegala mialam tyle ochoty ale codziennie musialam z 2 godzinki posapc po poludniu :)) Noo i mam nadzieje ze sie spotkamy i pokawkujemy kochana :))

nio wiec ja mieszkam na dooradoyle a Ty??

Noo to fajnie Jest kilka mam z dooradoyle i raheen :) Ja wlasnie z raheen :))

Witam Was i nową mamuśkę:-)

Witaj kochana co tam u was ? :)

A ja bylam dzis w 3 aptekach i pytam sie czy maja cos na kaszel dla dziecka ktore ma 6 miesiecy i w jednej mi mowii ze dopiero od dwoch lat ze mam dawac calpol a ja jej mowie ze dzwonilam do poloznej i mi powiedziala ze jest syrop dla dziecka od 3 miesiaca rumiankowy a ona zaczela szukac i tak mi mowii Ooo zapomnialam o nim no ale niestety go nie mamy ... W drugiej mi powiedziala ze niestety dziecko musii z tym zyc z czasem przejdzie ;/ a w 3 w bootsie dostalam w koncu ten syrop gliceryne+lemon+honey w sumie z tego co mi tlumaczyla nie jest to tak na kaszel ... Ale jedyna rzecz jaka moge uzyc przy takim dziecku ... A w tej drugiej aptece sie pytam czy mam isc do lekarza bo jest tu niedaleko i wypisze mi recepte to mi powiedziala ze i tak nic nie dostane ;/;/;/ Bylam taka zla ;/ Ahhh !!! Jak terza pojade do polski z koncem listopada to 3/4 bagazu to beda lekarstwa wszelkiego rodzaju

reklama
Okropnie jak nigdy dotad. Kluli go z 8 razy:szok::szok::szok::szok::szok: a jutro tez musimy jechac:-( Mam juz serdecznie dosc:-:)-:)-:)-:)-(

Az tyle razy Oboszeeee !!!!

Dobrze??? Tragicznie:cool: Na widok lekarza darl sie w nieboglosy a jak go kluli to utrzymac go nie moglismy i tak plakal:-:)-:)-(

Nawet niewiesz jak mi szkoda Twojego skarba :(( Tyle co on cierpii to zadne z dziecii ktore chyba znam :(( Biedny maluszek :((

Do góry