reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Czesc dziewczyny :)
Jestem juz na wykonczeniu i w nastepnym tygodniu musze zakupic juz reszte rzeczy dla maluszka.. Zastanawiam sie gdzie i jakie kupic body na start dla dzidziusia, spioszkow juz troszeczke mam, bo okolo 10 sztuk.. Koszulki 3 sa... Szczerze to nie wiem nawet co ja mam dokupic :zawstydzona/y: Buteleczki zakupilam, smoczki tez.. Musze skompletowac pelna wyprawke bo juz raczej czas najwyzszy.. Niby jeszcze zostalo 47 dni, ale brzuch mam tak wielki, ze nie jestem w stanie sobie nawet legginsow nalozyc :szok:.. Kazda znajoma jak na mnie patrzy to twierdzi, ze przed samym porodem miala mniejsze brzuszysko...

reklama
Czesc dziewczyny :)
Jestem juz na wykonczeniu i w nastepnym tygodniu musze zakupic juz reszte rzeczy dla maluszka.. Zastanawiam sie gdzie i jakie kupic body na start dla dzidziusia, spioszkow juz troszeczke mam, bo okolo 10 sztuk.. Koszulki 3 sa... Szczerze to nie wiem nawet co ja mam dokupic :zawstydzona/y: Buteleczki zakupilam, smoczki tez.. Musze skompletowac pelna wyprawke bo juz raczej czas najwyzszy.. Niby jeszcze zostalo 47 dni, ale brzuch mam tak wielki, ze nie jestem w stanie sobie nawet legginsow nalozyc :szok:.. Kazda znajoma jak na mnie patrzy to twierdzi, ze przed samym porodem miala mniejsze brzuszysko...
Body kup w asdzie , tesco lub primarku. Spiochy lubie z asdy. Pamietaj ze rozmiary z tesco sa wieksze,niz z asdy niby jest napisane 0-3 ale roznica duza.Mi to powiedziala sasiadka juz nauczona doswiadczeniem.
Rozumiem ze piersia nie planujesz karmic? To jakies mleko kup, akurat tutaj ci nie pomoge bo sie nie znam ale polozne na pewno ci powiedza w szpitalu.Bedzie dziewczynka czy chlopczyk?

Tusza_z_kapelusza- hmm...w moim przypadku zostalo mi jeszcze 10 tyg do porodu, ja zamierzam karmic piersia wiec nie kupuje zadnych butelek ani wyparzaczy i smoczkow, chyba ze mi sie nie uda to sa to rzeczy latwo dostepne i mozna bez problemu kupic, jesli chodzi o body i spiszki jeszcze nie mam skompletowanych tyle ile bym chciala, narazie mam z NEXTA, H&M,Mother Care wszystko z wyprzedazy bo sa bardzo dobre jakosciowo i udalo mi sie tanio kupic. Od jakiegos czasu w TESCCO sa przeceny pampersow roznych firm i chusteczek nawilzajacych, naprawde sie oplaca ja kupuje teraz po trochu zeby potem nie bylo zbyt duzego wydatku naraz.

Tusza_z_kapelusza- hmm...w moim przypadku zostalo mi jeszcze 10 tyg do porodu, ja zamierzam karmic piersia wiec nie kupuje zadnych butelek ani wyparzaczy i smoczkow, chyba ze mi sie nie uda to sa to rzeczy latwo dostepne i mozna bez problemu kupic, jesli chodzi o body i spiszki jeszcze nie mam skompletowanych tyle ile bym chciala, narazie mam z NEXTA, H&M,Mother Care wszystko z wyprzedazy bo sa bardzo dobre jakosciowo i udalo mi sie tanio kupic. Od jakiegos czasu w TESCCO sa przeceny pampersow roznych firm i chusteczek nawilzajacych, naprawde sie oplaca ja kupuje teraz po trochu zeby potem nie bylo zbyt duzego wydatku naraz.
Przeciez na tych wyprzedazach to same odpadki sa. Co z tego ze to ma metke z jakiesjs sieciowki jak to nic nie warte, albo wybrakowane rozmiary czy kolory? I do tego za cene ktora jest 2 razy wyzsza. Jak sie chce zaoszczedzic to albo na boxing day albo tuz po.A jak kupic bo potrzeba to nie ma sensu przeplacac na ubranka z ktorych dzidzia wyrosnie po 2 tyg.

Verita- dlaczego uwazasz ze to sa same odpadki?? nie chodzi tu o metke bo metki i tak nie widac, ale o to ze sie nie rozciagaja w praniu i nie blakna kolory, mam porownanie bo mam 3 i pol letnia corke dla ktorej wczesniej kupowalam z innych firm, dlatego teraz uwazam ze z tych sa lepsze jakosciowo. Co do kupowania ja kupuje online w Next, H&M ubranka nie na pierwszy miesaic zycia nie wiadomo ile bo normalne ze dziecko tego nie wychodzi, i nie uwazam ze za 3 sztuki spichow za 7 funtow to duzo??

Verita- dlaczego uwazasz ze to sa same odpadki?? nie chodzi tu o metke bo metki i tak nie widac, ale o to ze sie nie rozciagaja w praniu i nie blakna kolory, mam porownanie bo mam 3 i pol letnia corke dla ktorej wczesniej kupowalam z innych firm, dlatego teraz uwazam ze z tych sa lepsze jakosciowo. Co do kupowania ja kupuje online w Next, H&M ubranka nie na pierwszy miesaic zycia nie wiadomo ile bo normalne ze dziecko tego nie wychodzi, i nie uwazam ze za 3 sztuki spichow za 7 funtow to duzo??
Jesli chodzi o te ich promocje to dla mnie sa to odpadki, chodze po dzieciecych i szukam a noz cos znajde i owszem ale za normalna cene. Bo celowac w obnizki to juz nie dla mnie, nie mam czasu. Zniechecilam sie tym buszowaniem w ciuchach. Jakosciowo dla mnie to i z tesco i h&m jest to samo(next, mother care ,asda, primark) do jednego worka dla mnie. Jak juz kupowac to w marks&spencer, tam jest jakosc, a te sieciowki to jedno i to samo. Pozatym 7 funta za 3pak spiochow w next? Nie widzalam, raczej w primarku. Ja na poczatek kupilam wlasnie w wyzej wymienionych sklepach, teraz jak dzidzia juz wieksza to zaczynam bardziej szukac po sklepach. Przypomnialo mi sie jeszcze ciuszki mozna w matalanie i bootsie kupic, tez fajne sa.

Dziekuje dziewczyny:) Mialam w planie wlasnie w Primarku ewentualnie w Matalanie, bo mam najblizej a i ceny sa bardzo przystepne biorac pod uwage, ze dzidziuch szybciutko wyrosnie... Planuje karmic piersia jak najbardziej :) ale strzezonego...same wiecie... Moze byc sytuacja, ze dzidzius nie bedzie chcial mojego mleka, albo ja strace pokarm... Moze byc roznie.. Odnosnie plci - nic jeszcze nie wiemy, chcielismy z tatuskiem poczekac do porodu i tak sobie czekamy.. Mysle, ze bedzie chlopiec...takie mam przeczucie, ale coraz czesciej przychodzi mi do glowy mysl, ze bedzie dziewczynka.. Spioszki wszystkie kupujemy biale ewentualnie w takich kolorkach, ktore beda pasowaly i dziewczynce i chlopcu :).. Dziekuje Wam bardzo .. Pozdrawiam cieplutko :)

Ostatnia edycja:
Moj synek ma ciuszki asda, tesco, primark, mathercare, next, matalan, h&m. Jak dla mnie najlepsze jakosciowo next. Zaznaczam ze nie wszystkie ciuszki, ktore mial byly nowe ale tej firmy byly najladniejsze nie rozciagniete ani zmechlacone. Ostatnio w boxing day wybralam sie do nexta i zrobilam wieksze zakupy bo wszystko bylo -50% przy takiej promocji oplaca sie kupic wiecej i miec pewnosc ze przez dlugi czas beda wygladay jak nowe. Obiecalam sobie ze to next bedzie krolowal w szafie mojego szkraba:-)

Kessi ja tez chcialam isc w boxing do nexta jako mojego ulubionego i doszlam do wniosku ze nie ma sensu. Z malym kilkunasto tygodniowym dzieckiem, z parkingiem pewnie problem bo autobusy nie jezdzily no i pchaj sie wozkiem w ten tlum. A na drugi dzien zero, nic nie bylo...
Zawsze co roku wpadalam tam z kolezanka obkupywala synka ale nigdy z dzieckiem nie jezdzila. Moze za rok pojade.

reklama
Kessi ja tez chcialam isc w boxing do nexta jako mojego ulubionego i doszlam do wniosku ze nie ma sensu. Z malym kilkunasto tygodniowym dzieckiem, z parkingiem pewnie problem bo autobusy nie jezdzily no i pchaj sie wozkiem w ten tlum. A na drugi dzien zero, nic nie bylo...
Zawsze co roku wpadalam tam z kolezanka obkupywala synka ale nigdy z dzieckiem nie jezdzila. Moze za rok pojade.[/OTE]
U mnie był ten plus ze małego zostawiłam z dziadkami no byli u nas na święta. Z maluszkiem też bym się nie zdecydowała, choć widziałam nie jednego w wozku... czekam z niecierpliwością na następna wyprzedaż.

Do góry