reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Oj ale dyskusja goraca widze, ja szczerze nie mam bladego pojecia jakie Lenka mam metki bo wiekszosc to albo z Polski mam z PEPCO albo od rodziny, sasiadek itp i nie patrze co to za firma. A poza tym Lenka tez nie narzeka, a ja nie zauwazylam ze sie rozciagaja, kurcza czy cos...

reklama
Witam dziewczyny.
z braku czasu zagladam do Was bardzo skapo:(. mam pytanie i pewnie skieruje do dobrej osobki :
Vercia
:-) kobietko moze Ty mi pomozesz : nie wiem o co powinnam aplikowac po zakonczeniu platnosci Maternity:zawstydzona/y: nie nalezy mi sie income support poniewaz nie jestem samotna zyje w zwiazku partnerskim , juz nie wiem kogo spytac zeby moglby mi podpowiedziec . moze mozesz mi pomoc??? dziekuje za pomoc pozdrawiam wszystkie mamuski;-)

Witam dziewczyny.
z braku czasu zagladam do Was bardzo skapo:(. mam pytanie i pewnie skieruje do dobrej osobki :
Vercia
:-) kobietko moze Ty mi pomozesz : nie wiem o co powinnam aplikowac po zakonczeniu platnosci Maternity:zawstydzona/y: nie nalezy mi sie income support poniewaz nie jestem samotna zyje w zwiazku partnerskim , juz nie wiem kogo spytac zeby moglby mi podpowiedziec . moze mozesz mi pomoc??? dziekuje za pomoc pozdrawiam wszystkie mamuski;-)
Z tego co słyszałam income suport nie należy sie tylko samotnym ale wszystkim o małych dochodach. Od znajomych chcieli rezydenta żeby im dac.
Ja sama się zastanawiam co zrobić czy iść do bezrobotnego? Na pewno można zaplikowac o zasiłki na dom. W bezrobotnym trochę przesada bo nie wiem czy pracy będę szukać tak z półrocznym dzieckiem. Najlepiej otworzyć coś swojego tylko co.
Myślę że w advice center mogli by doradzić na temat zasiłków co robić dalej. Ją jeszcze nie myślałam ..

Dziewczyny mozecie mi doradzic jakie kosmetyki moge kupic dla dzidziusia ? Chce skompletowac wszysciutkie kosmetyki do wyprawki dla malenstwa,ale nie mam zielonego pojecia co musze jeszcze miec.. Kupilam puderek z Johnsona, oliwke, zelik do kapieli, ale ten zelik chyba jest na troszeczke starszego maluszka niz dla noworodka:-( Nie wiem co kupic do przecierania pepuszka, zeby sie szybciutko zagoil... Coraz czesciej sobie uswiadamiam, ze nic nie wiem o pielegnacji :( a przeciez czytam i czytam... I jeszcze jedno pytanko dziewczyny.. Czy Wy chodzilyscie do szkoly rodzenia, czy jakos bez niej dalyscie rade urodzic ? dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie ;-)

Dziewczyny mozecie mi doradzic jakie kosmetyki moge kupic dla dzidziusia ? Chce skompletowac wszysciutkie kosmetyki do wyprawki dla malenstwa,ale nie mam zielonego pojecia co musze jeszcze miec.. Kupilam puderek z Bereavement, oliwke, zelik do kapieli, ale ten zelik chyba jest na troszeczke starszego maluszka niz dla noworodka:-( Nie wiem co kupic do przecierania pepuszka, zeby sie szybciutko zagoil... Coraz czesciej sobie uswiadamiam, ze nic nie wiem o pielegnacji :( a przeciez czytam i czytam... I jeszcze jedno pytanko dziewczyny.. Czy Wy chodzilyscie do szkoly rodzenia, czy jakos bez niej dalyscie rade urodzic ? dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie ;-)

Tuszka jezeli chodzi o kosmetyki to moj maly po urodzeniu mial uczulenie na Johnsona i co kupilam w Pl sklepie to zwykla oliwka Bambino i do mycia cialka rowniez mydelko bambino, to jedyne preparaty ktore nie uczulaly malego , kremik na buzke to Lipobase :), do pupci na odparzenia sudokrem . Natomiast jezeli chodzi o preparaty do pielegnacji pepka to nic nie kupowalam bo polozna mowila ze nie trzeba i tak bez zadnych pomocnych specyfikow (w PL uzywamy jak nie myle spirytus i gancjane )malemu po tygodniu odpadl sam pepek :)

czesc Dziewczyny :) powiem,że to wielka ulga znaleźć Mamy z Leicester, od wczoraj przeglądam forum i szczerze mówiąc dopiero sie ucze jak to wszystko dziala, haha, termin mam na 18 marca w Royal, jesli macie jakies dobre rady i wskazówki bede wdzieczna,wiem że te wątki już były ale kilka lat temu, może któraś z Was jest na bieżąco? :)

czesc, z tego co sie dowiadywałam, to po porodzie dziecko jest okryte wszystkimi maziami poporodowymi które posiadają wszelkie pozytywne cechy i takowo wplywaja na skóre noworodka, ja planuje nie uzywać na początku kosmetyków zeby nie zabic tej calej flory, ona oczywiscie zaniknie podczas kapieli czy obmywania, ale na początek wystarczy, kupiłam juz sudokrem, jest jeszcze inna maz w razie gdyby on nie zdawal egzaminu ale nie pamietam nazwy, zawsze jak jestem w supermarketach na zakupach to widze ten krem stojacy obok sudokremu, znam opinie, że jest duzo lepszy niz sudokrem- podobno,

Dziewczyny mozecie mi doradzic jakie kosmetyki moge kupic dla dzidziusia ? Chce skompletowac wszysciutkie kosmetyki do wyprawki dla malenstwa,ale nie mam zielonego pojecia co musze jeszcze miec.. Kupilam puderek z Johnsona, oliwke, zelik do kapieli, ale ten zelik chyba jest na troszeczke starszego maluszka niz dla noworodka:-( Nie wiem co kupic do przecierania pepuszka, zeby sie szybciutko zagoil... Coraz czesciej sobie uswiadamiam, ze nic nie wiem o pielegnacji :( a przeciez czytam i czytam... I jeszcze jedno pytanko dziewczyny.. Czy Wy chodzilyscie do szkoly rodzenia, czy jakos bez niej dalyscie rade urodzic ? dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie ;-)

Tusza ja przez jakies 3 miesiace kapalalam malego w Oilatum i mam tez krem z tej samej serii, dla mnie super nie uczula minus jest taki ze bezzpachowy ale to lepiej na noworodka... do pupy uzywam Bepanthen masc jak dla mnie najlepsza. na poczatek tyle Ci wystarczy im mniej kosmetykow tym lepiej dla malucha :-). aaa jesli chodzi o pepek to mojemu odpadl sam ale nie wszystko odpadlo cos tam zostalo i mial stan zapalny ale poszlam do gp dal masc z antybiotykiem i przeszlo.

reklama
Do góry