reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Ooo, widze, ze rowniez niektore z Was sa zainteresowane kupnem nawilzacza powietrza.. Ja juz od 2 miesiecy staram sie takowy zakupic, ale nie moge sie wciaz zdecydowac... A oczywiste jest, ze z polecenia bedzie lepiej, bo im lepsze opinie tym lepiej dla maluszka. Faktycznie nawilzacz z mozliwoscia dodawania olejkow eterycznych to fajna sprawa... Bede musiala wnikliwiej zaczac szukac..
Kurcze, coraz krocej spie.. Dzisiaj mnie obudzil potworny glod :zawstydzona/y: a potem maluszek zaczal sie rozpychac po brzuszku...i juz po spaniu :)

reklama
Kessi u nas zaczelo sie od niewinnego katarku zakupilam aspirator taki zeby pomoc malemu i zeby katar sie zostawal w nosku i do tego sol fizjologiczna . w niedziele juz bylo gorzej do katarku i niewielkiego kaszlu doszly furczenia zaniepokojona udalam sie na pogotowie (emerdzersi)dodam ze flegma temu tez towarzyszyla :((to jest to ze po porodzie malenstwo nie ma usowanej tej wydzieliny z buziulka-tak sadze.natomiast to furczenie przy kaszlu nie jest mi obce bo mieszkajac w PL i jak Xawier zaczol chorowac i mial postawiona diagnoze astma oskrzelowa to tego typu furczenia znam ).kiedy juz lekarz nas przyjol to po zbadaniu malego mowi ze nic mu nie jest - a ja ze jest cos nie tak ze maly ma furczenia na oskrzelach i niech zbada dokladnie a on ze nie ma takiej potrzeby ze mamy isc do domu. zadalam mu pytanie :Wiec kiedy powinnam sie jego zdaniem martwic ?jak dziecko przestanie jesc i kaszel sie nasili.
i noc z niedzieli na poniedzialek byla nie przespana bo balam sie ze dziecko mi sie udusi wlasna slina bo kaszel sie nasilil i sliny przybywalo w buzce. w poniedzialek poszlam za bukowac wizyte u Gp i we wtorek nas dopiero przyjeto pani doktor zamiast obsluchac calego malego tzn . klatke piersiowa i plecki ona tylko sluchala prace serducha !!!:wściekła/y:kiedy zapytalam dlaczego nie obslucha malego dokladniej to ona ze nie ma takiej potrzeby ! kazala robic wodne -parowe inhalacje i czyscic nos i to mu pomoze i na czwartek wyznaczyla wizyte. natomias w nocy we wtorek maly dostal wysokiej temp.38.5 stopni udalismy sie na pogotowie i po zbadaniu lekarz postawil diagnoze bronchitis-wirusowe zapalenie oskrzeli .
udalismy sie do szpitala i tam sie potwierdzila diagnoza .dostalismy antybiotyk i wypuscili nas do domu
natomiast obiawy: katar meczoncy, kaszel ktorego malenstwo nie moze wykaszlec , furczenia zachodzace z popiskiwaniem ,slina-flegma zbierajaca sie w buzce :-(.do tego dochodzi brak apetytu u dziecka co moze byc konsekwencja odwodnienia organizmu :-(

Karaluszek81 mam nadzieje, ze malenstwo szybciutko wyzdrowieje...ehh.. tak szlag mnie trafia za kazdym razem jak slysze, ze na pogotowiu albo GP przypadki malenstw sa bagatelizowane:wściekła/y: Ja chyba ze nerwowa jestem... :angry:

Jak tak czytam to chyba tez powinnam zaczac sie martwic, bo do tej pory sadzilam, ze normalne,ale Lenka ma dopiero 7 tygodni a duzo kaszle i kicha i strasznie chrapie tzn. takie chrzakanie slychac jak oddycha, to moze byc cos nie tak? Nie chce isc do lekarza z czyms bez podstawnym aby nie wyjsc na nadopiekuncza matke ;/ a poza tym goraczki nie ma, choc czulko zawsze ma cieple (tzn cieplejsze niz nosek, policzki, raczki i nozki)

Witajcie,

Pamięta mnie ktoś jeszcze? ;-) Dawno sie tutaj nie odzywalam. Mam nadzieję, ze u wszystkich wszystko w porządku;-)

u nas dzisiaj była health visitor i Wojtuś za mało przybiera na wadze:-( a poza tym ok. Dzieci rosną :-D

Verita może kiedyś uda nam się w końcu poznać ;-) jak córeczka?

Witajcie,

Pamięta mnie ktoś jeszcze? ;-) Dawno sie tutaj nie odzywalam. Mam nadzieję, ze u wszystkich wszystko w porządku;-)

u nas dzisiaj była health visitor i Wojtuś za mało przybiera na wadze:-( a poza tym ok. Dzieci rosną :-D

Verita może kiedyś uda nam się w końcu poznać ;-) jak córeczka?

Pewnie ze pamietamy. Ja dzis wlasnie myslalam o Tobie, na spacerku w okolicach placu zabaw blisko ciebie ze w koncu bylaby mama na spacery. Jak bede szla w ponedzialek wysle ci sms to moze sie spodkamy?? A corcia juz dobrze, z 2.5 kilo ma juz 5:-D:-D

To rośnie dziewczynka ;) a jak ma na imię jak można spytać?
Na spacerek bardzo chętnie się umówię któregoś dnia ale jutro niestety nie ma mnie w domu. Odezwę się do Ciebie na pewno jak będzie tylko ładna pogoda, ok?

ok ja w zasadzie musze do gp isc, zapomnialam ze 2 tyg temu zrobilam sobie wizyte zeby krew pobrac, stracilam duzo krwi przy porodzie i moge miec anemie, czyli do nastepnego:-D

Hey mam pytanie, jak tutaj z laryngologiem? Ucho musze przeczyscic, bo nic nie slysze, a kropelki nic nie daja. W Polsce bez probleu sie szlo, a tutaj trzeba isc do ogolnego lekarza bo skierowanie czy jak?

reklama
Dziewczyny odnośnie Sure Start Maternity Grant to tego już nie ma - było wypłacane DO 10.04.2011 pod warunkiem że nie brało się wcześniej (no chyba że większa przerwa niż 16lat była)

Ja aplikowałam i dostałam list z taką odpowiedzią (zawsze piszą uzasadnienie) że będę się kwalifikowała jeśli urodzę do 10.04.2011 bo do tego dnia jest wypłacane a termin miałam na kwiecień właśnie...
Jeślu urodzę po tej dacie nie będę się kwalifikowała bo benefit ten zostaje zniesiony,warunkiem otrzymania becikowego było nie pobieranie go wcześniej

Podobnie jak Health&Pregnacy Grant wypłacali tylko do 31.12.2011 (jeśli osiągnęło się 25tc przed upływem tejże daty)

Oszczędności oszczędności:confused:

Do góry