reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Ooo, widze, ze rowniez niektore z Was sa zainteresowane kupnem nawilzacza powietrza.. Ja juz od 2 miesiecy staram sie takowy zakupic, ale nie moge sie wciaz zdecydowac... A oczywiste jest, ze z polecenia bedzie lepiej, bo im lepsze opinie tym lepiej dla maluszka. Faktycznie nawilzacz z mozliwoscia dodawania olejkow eterycznych to fajna sprawa... Bede musiala wnikliwiej zaczac szukac..
Kurcze, coraz krocej spie.. Dzisiaj mnie obudzil potworny glod :zawstydzona/y: a potem maluszek zaczal sie rozpychac po brzuszku...i juz po spaniu :)

reklama
Kessi u nas zaczelo sie od niewinnego katarku zakupilam aspirator taki zeby pomoc malemu i zeby katar sie zostawal w nosku i do tego sol fizjologiczna . w niedziele juz bylo gorzej do katarku i niewielkiego kaszlu doszly furczenia zaniepokojona udalam sie na pogotowie (emerdzersi)dodam ze flegma temu tez towarzyszyla :((to jest to ze po porodzie malenstwo nie ma usowanej tej wydzieliny z buziulka-tak sadze.natomiast to furczenie przy kaszlu nie jest mi obce bo mieszkajac w PL i jak Xawier zaczol chorowac i mial postawiona diagnoze astma oskrzelowa to tego typu furczenia znam ).kiedy juz lekarz nas przyjol to po zbadaniu malego mowi ze nic mu nie jest - a ja ze jest cos nie tak ze maly ma furczenia na oskrzelach i niech zbada dokladnie a on ze nie ma takiej potrzeby ze mamy isc do domu. zadalam mu pytanie :Wiec kiedy powinnam sie jego zdaniem martwic ?jak dziecko przestanie jesc i kaszel sie nasili.
i noc z niedzieli na poniedzialek byla nie przespana bo balam sie ze dziecko mi sie udusi wlasna slina bo kaszel sie nasilil i sliny przybywalo w buzce. w poniedzialek poszlam za bukowac wizyte u Gp i we wtorek nas dopiero przyjeto pani doktor zamiast obsluchac calego malego tzn . klatke piersiowa i plecki ona tylko sluchala prace serducha !!!:wściekła/y:kiedy zapytalam dlaczego nie obslucha malego dokladniej to ona ze nie ma takiej potrzeby ! kazala robic wodne -parowe inhalacje i czyscic nos i to mu pomoze i na czwartek wyznaczyla wizyte. natomias w nocy we wtorek maly dostal wysokiej temp.38.5 stopni udalismy sie na pogotowie i po zbadaniu lekarz postawil diagnoze bronchitis-wirusowe zapalenie oskrzeli .
udalismy sie do szpitala i tam sie potwierdzila diagnoza .dostalismy antybiotyk i wypuscili nas do domu
natomiast obiawy: katar meczoncy, kaszel ktorego malenstwo nie moze wykaszlec , furczenia zachodzace z popiskiwaniem ,slina-flegma zbierajaca sie w buzce :-(.do tego dochodzi brak apetytu u dziecka co moze byc konsekwencja odwodnienia organizmu :-(

Karaluszek81 mam nadzieje, ze malenstwo szybciutko wyzdrowieje...ehh.. tak szlag mnie trafia za kazdym razem jak slysze, ze na pogotowiu albo GP przypadki malenstw sa bagatelizowane:wściekła/y: Ja chyba ze nerwowa jestem... :angry:

Jak tak czytam to chyba tez powinnam zaczac sie martwic, bo do tej pory sadzilam, ze normalne,ale Lenka ma dopiero 7 tygodni a duzo kaszle i kicha i strasznie chrapie tzn. takie chrzakanie slychac jak oddycha, to moze byc cos nie tak? Nie chce isc do lekarza z czyms bez podstawnym aby nie wyjsc na nadopiekuncza matke ;/ a poza tym goraczki nie ma, choc czulko zawsze ma cieple (tzn cieplejsze niz nosek, policzki, raczki i nozki)

Witajcie,

Pamięta mnie ktoś jeszcze? ;-) Dawno sie tutaj nie odzywalam. Mam nadzieję, ze u wszystkich wszystko w porządku;-)

u nas dzisiaj była health visitor i Wojtuś za mało przybiera na wadze:-( a poza tym ok. Dzieci rosną :-D

Verita może kiedyś uda nam się w końcu poznać ;-) jak córeczka?

Witajcie,

Pamięta mnie ktoś jeszcze? ;-) Dawno sie tutaj nie odzywalam. Mam nadzieję, ze u wszystkich wszystko w porządku;-)

u nas dzisiaj była health visitor i Wojtuś za mało przybiera na wadze:-( a poza tym ok. Dzieci rosną :-D

Verita może kiedyś uda nam się w końcu poznać ;-) jak córeczka?

Pewnie ze pamietamy. Ja dzis wlasnie myslalam o Tobie, na spacerku w okolicach placu zabaw blisko ciebie ze w koncu bylaby mama na spacery. Jak bede szla w ponedzialek wysle ci sms to moze sie spodkamy?? A corcia juz dobrze, z 2.5 kilo ma juz 5:-D:-D

To rośnie dziewczynka ;) a jak ma na imię jak można spytać?
Na spacerek bardzo chętnie się umówię któregoś dnia ale jutro niestety nie ma mnie w domu. Odezwę się do Ciebie na pewno jak będzie tylko ładna pogoda, ok?

ok ja w zasadzie musze do gp isc, zapomnialam ze 2 tyg temu zrobilam sobie wizyte zeby krew pobrac, stracilam duzo krwi przy porodzie i moge miec anemie, czyli do nastepnego:-D

Hey mam pytanie, jak tutaj z laryngologiem? Ucho musze przeczyscic, bo nic nie slysze, a kropelki nic nie daja. W Polsce bez probleu sie szlo, a tutaj trzeba isc do ogolnego lekarza bo skierowanie czy jak?

reklama
Dziewczyny odnośnie Sure Start Maternity Grant to tego już nie ma - było wypłacane DO 10.04.2011 pod warunkiem że nie brało się wcześniej (no chyba że większa przerwa niż 16lat była)

Ja aplikowałam i dostałam list z taką odpowiedzią (zawsze piszą uzasadnienie) że będę się kwalifikowała jeśli urodzę do 10.04.2011 bo do tego dnia jest wypłacane a termin miałam na kwiecień właśnie...
Jeślu urodzę po tej dacie nie będę się kwalifikowała bo benefit ten zostaje zniesiony,warunkiem otrzymania becikowego było nie pobieranie go wcześniej

Podobnie jak Health&Pregnacy Grant wypłacali tylko do 31.12.2011 (jeśli osiągnęło się 25tc przed upływem tejże daty)

Oszczędności oszczędności:confused:

Do góry