reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Mnie z GP skierowali do Vancouver Road - pewnie dlatego, ze jest najblizej.. Jednak bardzo mi zalezy na zmianie.. Dziewczyny, ktore znam - mieszkajace w UK zazwyczaj dobrze trafialy.. Polozne byly dla nich zazwyczaj bardzo pomocne... O Royalu sie troszke naczytalam...i nawet nie trafilam na jedna pozytywna opinie odnosnie porodu a i sama jestem w szoku w zwiazku z podejsciem Pan tam pracujacych.. Calkowita ignorancja.

reklama
Witam :-)

Trafilam na ten watek gdyz rowniez jestem mama mieszkajaca w Leicester :-)

Tusza urodzilam dwoje dzieci w Leicester Infirmary Hospital i opieka zarowno w trakcie ciaz jak podczas i po porodach ZNAKOMITA ,rodzila tam rowniez znaczna czesc moich kolezanek i kazda ma dobra opinie na temat tego szpitala

Bardzo mnie dziwi Twoja przygoda ze skanu w 15tc ,ja w drugiej ciazy mialam co miesiac USG poczawszy od 5tc i za kazdym razem uzyskiwalam wyczerpujace informacje na temat przeprowadzonego badania

Personel jest bardzo pomocny i kompetentny -lezalam tam rodzac jak rowniez 4 razy na obserwacji w trakcie drugiej ciazy i jestem zachwycona opieka ,nie mam im czego zarzucic :-)

Witaj..
Jestem w szoku.. Zdecydowanie :D Skany co miesiac :szok:.. Ja mialam wczoraj drugi...i Pani powiedziala, ze ostatni... Pierwszy w 15 tyg., ostatni w 24.. Co prawda wczoraj trafilam na serdeczna pielegniarke i owszem temat wyczerpala znakomicie...ale biorac pod uwage wszyskie incydenty, ktore mialy tam miejsce... Jestem zmuszona podziekowac.. Generalnie mam dzisiaj mniej bojowy nastroj bo maluszek po tatusiu jest wielki i smiga tak szybko, ze kobieta na usg nie nadazala, zeby zrobic zdjecia :-D i pewnie byla rowniez zadowolona, ze nie chcemy poznac plci dzidziusia przed porodem...bo to by bylo dla niej nie lada zadanie ;)
Nie mniej, dziekuje Ci Sylvia88 bardzo za odpowiedz w temacie :-)

wiecej skanow robia gdy sa problemy. Normalnie 2 skany wystarczaja zreszta po co wiecej? Trzeba dac sie rozwijac spokojnie kruszynce a nie co chwilke podgladac :zawstydzona/y:. Ja rodzilam w general jestem zadowolona ale mialam cc na zyczenie wiec to co innego. W Royalu chyba ze 2 razy tylko w ciazy zgubili moje badania wiec mam zdanie na ich temat...:eek:
Zawsze zalezy na kogo sie trafi tylko w general jest mniej nieprzyjemnych ludzi niz w Royal dlatego opinie ma jaka ma.

Hejka wszystkim :)

ja rodzilam w royalu i powiem Wam ze gdybym od razu trafila na porodowke moja opinia byla by jedna , natomiast pierwsze trafilismy na tzw. przedporodowke gdzie robia badania i niestety moja opinia jest w 100% negatywna :(
natomiast porodowka i po porodzie 100% pozytyw opieka i polozne super .

dziewczyny mam pytanie co moge podac msc maluszkowi na kaszel (niestety mimo mojego pilnowania moj mlodszy syn 4latka kilkakrotnie calowal maluszka mimo moich zakazow i przeniosl chorobe )wiem ze gp przepisze lub powie ze mam podac paracetamol :(. pomocy

Mój poród był w royalu u nie jestem zadowolona. Kilka razy wyniki badań zaginęły a podczas akcji porodowej położna sobie wychodziła nie była cały czas ze mną. Niewiem jak powinno być normalnie bo to mj pierwszy raz, ale uważam ze podczas takiej sytuacji nie powinna nas zostawiać. Na wypis czekaliśmy od 10 a wyszliśmy o 16. Jeśli będę rodzic drugi raz to wybiorę general.

wlasnie to juz do doswiadczonych mam w uk jaki jest syrop na kaszel dla 2 miesiecznych dzieci, lekarz stwierdzil ze nic jej nie jest ale zaraz po wyjsciu od niego juz na ulicy sie rozkaszlala. Mysle ze zalala sie mlekiem przy jedzeniu tylko ze lekarz nic nie slyszal. Mam zamiar raz jeszcze isc do innego ale moze wiecie co mozna dac ?

reklama
kessi ja w general czekalam na wypis ok 10 godzin, wszyscy wyszli anglicy, hindusi tylko 2 pary polskie zostaly do 22 w nocy czekajac na wypis, ale akurat o nielubieniu polek to tez kolezanki ktore rodzily w royalu mowily. tylko mowie wszystko inne bylo super jedna leniwa polozna nie przesadza o wszystkim, reszta personelu wlacznie z podajacymi jedzenie byla super.nawet z portiera mozna sie bylo posmiac :-Dumyj rece:-)do kazdego ktory wchodzil :-)

Do góry