reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Hey też mam pytanie do was a propo nosidel ( szelki) takich dla dzieci przyczepianych do nas mam, takich na szelkach? Macie jakies opinie na ten temat, a moze ktoras z was juz ma i cos nie cos powie mi o tym, czy warto to miec i czy faktycznie to jest mega ulatwienie?!

reklama
Healt visitor porozmawia o dziecku, powie gdzie masz sie zglosic jakbys chciala porady czy zwazyc dziecko, o planie szczepien itd. takie lanie wody o niczym ale fajna moja byla. Potem sie umowi na nastepna wizyte na 6 tyg.:-D
Co do nosidla to ja nie mialam sily nosc mojego klocka teraz tez mam i nie wiem czy uzyje jaknie bedzie bardzo ciezka to i owszem bo jest pomocne ale jak ktos ma kondycje :szok:

Dziewczyny mam do Was pytanie :czy wasze malenstwa tez robia kupki wodniste???
moj maly od 2dni robi wodniste kupki ale sa ladnego zolciutkiego koloru ale iepokoi mnie fakt ze sa one bardzo wodniste:-(i nie wiem czy mam powody do strachu ???czasami podaje malemu sztuczne mleko :angielski zamiennik bebilon . co sadzicie czy to moze byc od tego sztucznego mleka??
Moja tez ma takie kpki, czasami mi schodzi 25 pampersow na dobe i jest to normalne ale i tak poszlam do lekarza bo ciagle zolta. Niby do 3 miesiecy moze tak byc jak przybiera na wadze to nie ma sie co martwic:-)

No chodzi mi glownie o wygode np.do samolotu ma sie wolne rece a Mala jest przy tobie bezpieczna. No to sie jeszcze zastanowie, dzieki ;)
A jesli chodzi o kupki moja Mala robila takie, ale jak potem sie okazalo ja pilam Kubusia i to jej chyba nie sluzylo...

my po wizycie Help vizytorki :) fajna mamy kobietke starsza pani ale super ;-)co sie okazalo kupki to normalna rzecz i nie boje sie juz bo moj maly mimo iz tak duzo ich robi przybiera na wadze takze przez 2 tyg.400g do przodu :).
a tatus dumny jak nie wiem co :).
dziewczyny moze Wy sie orientujecie co do carbudu w Notthingham??? sa ponoc 2 jeden na otwartej przestrzeni natomiast drugi pod jakims dachem jestr tylko otwierany na jesien zime, moze ktis cos wie na ten temat??

hej dziewczyny przeżyłam dzisiaj szok jeżeli chodzi o tutejszą slużbę zdrowia. Bylismy wczoraj w Notthingham na operacji usunięcia guzka ropnego pod żuchwą. Rana została otwarta ale opatrzona jakimś sączkiem z antybiotykiem. Dzisiaj poszkiśmy do GP na zmianę opatrunku i szok. Jakas pielęgniara bez żadnego znieczulenia miejscowego wyciągała ten sączek naszemu synusiowi z tej rany. Do tego nie bardzo wiedziała jak to zrobic i chodziła po doktora a nasz synuś z wyjętym do połowy opatrunkiem czekał:wściekła/y: Płaczu i krzyku na całą przychodnie,a my razem z Maksymilianem. Jak można dwulatkowi wymieniać sączki w otwartym cięciu bez miejscowego znieczulenia. normalnie szok:wściekła/y:
Mam do Was pytanie czy są tutaj jakies leki uspokajające dla dwulatków bo ta sama zmiana opatrunku czeka nas w poniedziaałek

Dziewczyny żółta kupka jest ok gorzej jak pojawi sie zielona pa

Maksymilian a nie mozna zazadac znieczulenia? Po prostu zrobic awanture ze chcesz i koniec?Ja zrobilam awanture poloznej bo krwi nie potrafila pobrac (powiedzialam zeby przestala bo nie umie wprost) i dala szybko skierowanie do szpitala , sprobuj tez otwarcie powiedziec ze dziecko przezylo szok i nie zyczysz sobie takiego traktowania. To jest straszne co oni jemu zrobili, szok.

Czesc dziewczyny... Mam do Was pytanie, mozecie mi polecic jakas dobra polozna w Leicester... Jestem zrozpaczona swoja aktualna...zadnych informacji nie uzyskalam... Po prostu tragedia!! szpitaal rowniez zamierzam zmienic...Teraz jestem przypisana do Royala, ale zamierzam zmienic na Generala...W Royalu jest dramat...Bedac w 15 tyg. ciazy pani, ktora robila mi usg, nie chciala mi odpowiedziec na proste pytanie "czy dzieciatko ma rece i nozki??" odpowiedziala, ze jeszcze za wczesnie i powie na nastepnym usg... Zdenerwowalam sie i polecialam do Polski wszystko sprawdzic... Jestem juz zdesperowana.. A Wy mialyscie jakies przygody w Royalu, czy tylko ja mam takiego niefarta...??

Ostatnia edycja:
reklama
Moja polozna byla w porzadku, ale niestety dwa tygodnie przed porodem odeszla i jakas nowa dali, ale tez jest ok, w przychodni na Walnut St.. Ja od poczatku bylam przypisana do Generala, wiec nie pomoge, choc z infekcja w czasie ciazy bylam w Royalu bo mam rzut beretem to nie narzekam na opieke. Wiem jedno nie dawno rodzilam w Generalu i jestem zachwycona.

Do góry