reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Leicester

hejka moj tez do pracki nowy tydzien sie zaczyna wiec tez sami caly dzien jedynie potem ma przyjsc brat z Hania to bedzie troche wesolo. tak to chore lezymy w lozku . buziaczki dla Was !!

reklama
Cześć Wam
Ja jestem na diecie Dukana i na mnie ona zadziałała rewelacyjnie schudłam już 15kg,
4 miesiące już się odchudzam, bez żadnego "głodzenia", naprawdę. Trzeba jeść produkty z "listy" na daną fazę i tyle:-D
Inna sprawa, że dostałam jakiegoś "natchnienia":-D do odchudzania i nie sprawia mi to problemu, że nie jem czekoladek albo fastfoodów:-D, jedyne czego nigdy sobie nie odmawiam to kawa z mlekiem 1.5% i cola, ale jest przecież light.

Na razie:-)

Witam się i melduje.
Zaraz wyruszam z Tosikiem do sklepu po drobne zakupy i czekam aż tatuś wstanie i jedziemy do Nottingham.
Potem po farby do B&Q i wieczorem jak Groszek pójdzie spać zaczniemy malować.
Wyjątkowo mi się nie chce i gdyby nie to,że wszystko spakowane to chyba dałabym sobie z tym spokój.
Sypialnia wymaga już odświeżenia,bo przynajmniej od 4 lat nie była malowana.
Ale wyjątkowo nie mam chęci.

Czekam z upragnieniem na swój nowy pas.Oby zdziałał cuda,bo tego oczekuje :-D

Iwonko Ty naprawde bardzo schudłaś,widze to po dzisiejszych zdjęciach,które wstawiłaś na nk!!!!!!zazdroszcze Ci,że jesteś taka wytrwała.Troszke poczytałam o tej diecie,a Twój jadłospis z pierwszej fazy jak wyglądał?Daysie pas napewno zdziała cuda,tylko pamietaj że max 4 godziny go noś(lekarz tak mi kazał)bo jak dłużej to mięsnie sie przyzwyczają i potem brzuch wróci.

Hej dziewczynki jeżeli chodzi o odchudzanie to ja Wam polecam kupić sobie hula hop( nie wiem czy tak to się pisze) i wystarczy dwa razy dziennie kręcić po ok30 min. Ja jestem nie całe 3 miesiące po ciąży a jeszcze tylko zgubię 5 kg i wrócę do swojej wagi. Poza tym ćwiczy się wówczas mięśnie brzuch i nie jest skóra tak sflaczała.
My dziś siedzimy w domku, bo czekamy na kuriera a określił się, że będzie popołudniu,a musimy wysłać przesyłkę do Polski.
Anetko ja też mam namiary na tą kosmetyczkę Edyte poleciła mi ją fryzjerka ale tak jakoś jeszcze do niej nie dotarłam.
Dziewczyny mam pytanko po jakim czasie od porodu dostałyście okresu bo to już prawie trzy miechy i nic. Nie wiem czy mam się martwić i iść do ginekologa czy czekać.

Ja dopiero po 6 miesiącach dostałam miesiączke w tym czasie brałam tabletki antykoncepcyjne żeby mieć pewność.Maksymilian a Ty jakoś sie zabezpieczasz?

hejka, ja szczerze prawie wogole nie ma bo po karmieniu zaczelam znowu brac zastrzyki antykoncepcyjne. POwiem Wam ze sa b. dobre chociaz po ciazy troche sie pozmienialo u mnie i chyba przez nie troche przytylam chociaz tego nie moge byc pewna.

A tak wogole odpisali mi wkoncu o prace b., mozliwe ze pojde niedlugo na 20 godzin w tygodniu :)

Hula hoop fajna sprawa.
Ja też mam.Jednak nie można cały czas kręcić w jedna stronę,bo mięśnie jedej strony tylko wtedy się wyrabiają.
Ja praktycznie waże tyle co przed ciążą ale najbardziej przeszkadza mi skóra rozciągnięta na brzuchu a nie waga.
Okres dostałam 5 tyg. po porodzie.
W sumie skończyło się krwawienie poporodowe i natychmiast dostałam okres.
Karmiłam 5 mies.piersią.

Mariolka,
super w sprawie pracy.

reklama
Przez ostatnie parę dni Bartek ma tylko jedną drzemkę w ciągu dnia, fakt, że śpi około trzech godzin, ale i tak zmienia mi to program na cały dzień:-D
Chyba wolałam jak miał dwie krótsze drzemki:-D mogłam więcej odpocząć, a tak jak wstanie o 14 to do 19 musimy działać i to ostro, bo Bartek jak zapewne każde dziecko nie lubi bezczynności;-).

Co do mojego menu;-) pierwszej fazy to na śniadanie kawa z mlekiem i serek wiejski 3%, potem koło południa robiłam sobie "owsiankę" z otrębów, po południu jakieś mięsko gotowane, wieczorem serek, albo jogurt, piłam dużo wody i jeszcze więcej kawy z mlekiem, która skutecznie blokuje głód;-). jak miałam ochotę jadłam nawet i wieczorem, nie miałam stałych pór na posiłki bo z dzieckiem to niemożliwe;-)

Do góry