reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Mój Darek juz na dzionki chodzi do pracy,po 3 latach wywalczyłam to!!!!i przyznal mi racje,że zupelnie teraz inaczej(lepiej)funkcjonuje.Ten pas to absolutnie w miesiączke sie nie nosi,mi lekarz mówił że żadnych brzuszkow mam nawet w nim nie robić(a Ty Daysie pisałaś że zwiekszy to efekt)bo tak wyczytałaś.Ja w nim nie robilam nic,a efekt był.Może u Ciebie bedzie szybszy, ale i tak na te dni czerwone go nie noś.Mariolko dobrze że poszłaś do lekarza, uważaj bo zapalenie spojowek jest zarazliwe.....zdrówka dla Was dziewczyny.A gdzie Iwonka...pewnie opala sie w ten upał?

reklama
Mój Darek juz na dzionki chodzi do pracy,po 3 latach wywalczyłam to!!!!i przyznal mi racje,że zupelnie teraz inaczej(lepiej)funkcjonuje.Ten pas to absolutnie w miesiączke sie nie nosi,mi lekarz mówił że żadnych brzuszkow mam nawet w nim nie robić(a Ty Daysie pisałaś że zwiekszy to efekt)bo tak wyczytałaś.

Fakt jest taki,że dzień jest od pracy a noc od spania i tak powinno być... jednak nie zawsze może tak być i nie zawsze tak jest.
Nie ma dotego żadnych wątpliwości,że w dzień człowiek funkcjonuje lepiej i żyje się lepiej.

Co do pasa,to ja znów czytałam właśnie opinię lekarską taką jak napisałam.
W forach też różne rzeczy piszą np.

"W instrukcji piszą, że ciagłe używanie samego pasa bez ćwiczeń moze nawet
osłabić mięśnie. Wstąpienie skóry od samego pasa też raczej nie nastąpiło"

Tu szerzej :

Pas poporodowy - Porady ekspertów - - Onet.pl Dziecko

Pasa napewno nie rzucę w kosz i będę go stosować łącznie z ćwiczeniami,poza menstruacją,bo i tak bym nie dała rady ani ćwiczyć ani niczym się uciskać.

Ostatnia edycja:
Co do pasa to podczas noszenia czułam ból juz sam w sobie i nie dałabym rady jeszcze w nim ćwiczyć:szok:.Co ekspert to opinia.Jak juz pisalam,może u Ciebie efekt bedzie lepszy jak poćwiczysz:tak:Stokrotka.Mariolka jak tam zakraplanie oczek idzie?

tez sobvie kupie ten pas ale to juz po wakacjach.. Oliwia strasznie placze trzech osob trzeba zeby jej zakroplic oczka a i tak cale kropelki nie wlatuja :( czerwone zasiniaczone i tak ropa katar kaszel okropienstwo.boje sie zeby cos gorszego sie nie rozwinelo :(:( jak Wam dzien mija dziewczynki cieplutko wkoncu co :)?

Anetka
Ja nie czułam żadnego bólu podczas jego noszenia.
Jak już pisałam mięśnie mam sprawne tylko ten flak skórny...eh...
Wczoraj zrobiłam w nim 2 serie po 75 brzuszków i też nic nie bolało,fakt nagrzał się od "wysiłku" i był mokry.
Ach mogę robić w nim i po 150 na serię byle by flak-obwiślak znikął :-D

Co do pościeli to według mnie jest super.Mięciutka ,nie farbuje,nie skurcza się i nie droga,Tosik ma z 5 kompletów a my też mamy dla siebie z dwa,ostatnio była super promocja na double bed poszewka na kołdrę + 4 poszewki na poduszkę za 6 pound :-D

Mariolka
u Nas takie wrzaski są jak nosek czyścimy i chociażby paznokcie obcinamy,dzieci tak już mają,że płaczą,bo nie wiedzą co się dzieje.
Oczka się zagoją nie martw się.
Ja też miałam zapalenie spojówek.
Rano jak się budziłam to nie mogłam oczu otworzyć takie zaropiałe.
Przemywałam przegotowaną ciepłą wodą.
Efekt szybko nastąpił.
Musisz bardzo na przeciągi uważać.

Mnie dziś kręgosłup aż do żołądka wchodzi tak booli.

no ja sie boje dziewczyny zebym ja nie zlapala bo mnie oczy sczypia od rana.. no zaobaczymy. Wiesz placz placzem ale najgorsze to ze nie chce oka otworzyc tak zaciska ze szook..a boli takie zapalenie ? wow 150 haha ja jak 30 zrobilam to bylo super :D

ok do wieczorka !!!

Mnie nic przy tym nie bolało.
Jedyny dyskomfort to taki,że oczy się kleiły i zaklejały pod czas snu.
Czasem coś zaswędziało.

Ja na początku po 20stu miałam dosyć :-D
Ale to kwestia wprawy ,jak będziesz robić regularnie to z czasem coraz więcej będziesz mogła,bo mięśnie przyzwyczajają się do pewnej ilości ćwiczeń.

Ja już dziś uciekam,słabo się czuje a krzyż to mnie tak boli,że ledwo siedzę.
Odezwę się jutro.

Dobranoc dziewczyny.

reklama
Do góry