reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Hej
ale jestem zła :wściekła/y:
pod koniec listopada mielismy jechac na 6 dni do Polski. moja starsza miala opuscic 4 dni szkoly, czwartyek piatek wtorek i sroda. pytalam sie w recepcji szkoly, powiedzieli ze nie ma zadnego problemu jesli to tylko 4 dni, ale jak bedzie 5 musialabym placic. i kazali wypelnic formularz o wolne, ale zze to tylko formalnosc bo zgodza sie na pewno. no dobra, to kupilismy bilety, formularz wypelnilam a dzis dostaje list ze szkoly od dyrektorki ze niestety nie zgadzaja sie na wolne i jesli opusci szkole bedzie miala nieusprawqiedliwione nieobecnosci i bede musiala placic 60 f!!! i nie mam pojecia co teraz, odpuscic wyjazd (ale szkoda biletow), czy pojechac mimo to do polski i zaplacic te 60 f.... Nie mAM z kim starszej zostawic zeby jechac tylko z mlodsza... I tak pojde pogadac z dyrektorka ale co robic jak sie nie zgodzi...

Ostatnia edycja:
reklama
bo to jest prawo tutaj , nie jak w polsce, po prostu nie opuszcza sie szkoly, ja nigdy podan nie pisalam tylko dzwonilam ze dziecko chore i tyle, a tak to maja w dok ze chcialas jechac, zalatw moze ze masz slub siostry albo inna wazna uroczystosc

Ja mam do pozalatwiania formalnosci w Polsce, muszę poskładać trochę papierów i pozałatwiać pare rzeczy mówiłam im że ważne sprawy urzędowe. A u nas w regukaminie jest tak ze nie jest uznawane ze dziecko chorre póki nie ma papierów od lekarza. pogadam dziś z dyrektorką najwyżej i tak pojadę...

awwa, kurczę szkoda biletów :(
Z chorym dzieckiem nie ma co kombinować, moja znajoma zapłaciła 100f bo sprawdzili, że dziecko opuścilo UK :crazy:
Chyba w sytuacji jak już masz bilety kupione to lepiej zapłacić te 60f no chyba, że się uda pogadać i puszczą jednak, pewnie to zależne od dyrekcji. Jak to się mówi, dobrej woli

Rozmawialam z dyrektorką, to chodziło o to że ona nie może usprawiedliwiać żadnych dni w ciągu roku bez bardzo ważnego powodu (sprawy urzędowe nim nie są) a będę musiała zapłacić tylko jeśli opuści 5 dni, za 4 nie będzie żadnych knsekwencji jeśli się to nie będzie powtarzać i się nie uzbiera 10. Tyle zebym wiedziała że jak opuści w sumie 10 dni w ciągu roku to wtedy już przychodzi do domu jakaś tam komisja.Bo podobno od września zaostrzono przepisy. Więc jadę.
annak - ja nie mam pojecia...

To faktycznie nie jest Polska. Z drugiej strony moze i lepiej w PL dzieci po kilka miesiecy nie chodza i zero konsekwencji, takze lepiej twarde zasady niz dzieci chodza jak im sie podoba i nikt z tym nic nie robi.
Anek, ja tylko znam trase z Humberstone do centrum ;-) a tak zielona jestem w komunikacji :-)

reklama
a ja albo mieszkalalm albo musialam dojechac w rozne miejsca ale i tak kreci i sie to . Zwlaszcza ze czesto auta uzywalam teraz raczej nie mobilna jestem tzn wszedzie piechota bo spacerki z dzidzia.
Miala ktoras z was wozek icandy? bo sie napalilam a nikt ze znajomych nie ma i nie moge zapytac o opinie

Do góry