reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Leicester

Vercia dziekuje :) czyli potwierdzaja sie innych opinie na temat tego zastrzyku :szok:!!! zaraz zadzwonie do gp i poprosze o wizyte u ginekologa i powiem Ci szczerze ze chyba bede prosila o podwiazanie jajnikow , moze slyszalas ze cos takiego tu robia???
Słyszałam że tutaj w odwrotnosci Polski jest to legalne. Mój kumpel chce zrobić podobny męski zabieg. Chyba nawet refundowanych jest ale porozmawiają z ginekologiem.

reklama
ale ciezko jest sie dostac do lekarza ginekologa :-(. czekam na pobranie krwi do poniedzialku zalamka totalna bo od porodu zwiekszyl mi sie rozmier ciuchow o 2 wzwyz :zawstydzona/y::-(. i to wszystko od tego dziadowskiego zastrzyku . zanim dziewczyny podejmiecie decyzjie o antykoncepcji (chodzi mi o zastrzyk)poczytajcie opinie bo pozniej mozecie byc nie milo rozczarowane jak moja osoba . pozdrawiam wszystkie mamuski

Witam:)
Dziewczyny mój syn kończy w sierpniu 5 lat, to od września pójdzie do pre school czy primary? I czy nie za poźno bedzie jak go w czerwcu zapisze?

chyba do primary ale musisz juz go zapisac gdzies a nie czekac bo potem moze nie byc dobrych miejsc, jakby ci nigdzie syna nie przyjeli to idz do councilu i oni maja obowiazek znalesc dla niego szkole do miesiaca

Vetita Szkola musi być załatwiona przez council nie można direct ze Szkola a i owszem możesz iść sie dowiedzieć czy są miejsca ale dzieci do szkół przydziela schooling and education department in council. Można złożyć podanie on line ale z tego co pamietam do 20 grudnia na dany rok szkolny ... Chyba ze zaistniała jaka specjalna okoliczność tj nowoprzyjezdni itp. Więc ja bym weszła na stronke councilu jak potrzebujesz to pisz , wysle ci i poczytala jak to wyglada . Oraz zapisala musisz podać 3 szkoły jako wybór i uzasadnić każdy , np. Katolicka bo katolik, ochrzczony itp albo ze bliżej a nie masz auta itd itd

A kiedy zapisalas Kevina do tej pierwszej szkoly dla 3 latkow? I napisz mi jeszcze kiedy Alexa zamierzasz zapisac on z marca o ile sie nie myle moja pozniej pojdzie ale chyba trzeba by sie szybciej rozejrzec za jaks dobra szkola bo na koniec to nie wiem co zostanie

Kevin poszedł we wrześniu 2011 a zapisywalam go w grudniu 2010 o ile dobrze pamietam . Teraz jest w year 1 . Z tym ze on poszedł na full time reception a nie na pary time Nursery na te 3 h bo on chodził do prywatnego Nursery i pózniej transfer do reception. Ja polecam St Patricks catholic School , świetna Szkola dobre wyniki a przede wszystkim to jest Nursery School dla english martys ;) czyli najlepszej w mieście ;) dyrektor jest świetny facet , Polak z pochodzenia , przemily, uczynny , pomocny.

reklama
tylko ty mieszkasz na jednym koncu Leicester a ja na drugim , ale kolo mnie tez jest dobra szkola katolicka dla maluchow wiec bede tam aplikowac doslownie 100 metrow od domu.A o tej twojej szkole slyszalam bardzo dobra

Do góry