reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Byłam dziś u położnej, nasz dzidziuś już prawie gotowy do startu:tak: leży ładnie główką do dołu:-)
Śmialiśmy się, że może urodzi się 29.02... wszystko już przygotowane teraz tylko czekamy, czekamy...

reklama
Cześć,
Żeby tak od samego czytania o waszych małych dzidkach można by już być w ciązy to życzyłabym, sobie byc w 5 miesiącu:-D:-D a tak to tylko sie zastanawiam czy teraz dobra pora, czy jeszcze poczekać, a jak sobie poradzimy:-(.

Na polskiej play grupie nie byłam, bo zapomniałam, że wtedy miałam korepetycje:-D

Baby gym jest dla dzieci od 0:-D do 5 roku życia, to jest w potężnej sali gimnastycznej, są tam porozkładane materace, żeby mamy z maluszkami mogły sie bawić. Dla starszych sa przygotowane "tory przeszkód", mała trampolina, zjeżdżalnia tez taka mała. Oczywiście dzieci muszą byc pod kontrolą rodziców cały czas, a na koniec jest wspólne śpiewanie:-D

Iwonka ja tez sie zastanawialam czy dobry moment, czy dam radę itp.
Ale im dluzej sie czlowiek zastanawia to to odwleka:tak:
Nie ma nad czym myśleć:-D Jak chcesz to do roboty;-)
bedzie fajna róznica wieku (wedlug mnie), ja wlasnie zawsze chcialam 2, 3 lata roznicy i mi się udało:tak:

Coraz ciężej się robi:zawstydzona/y: a Malym trzeba sie zajmować, jutro babcia z siostrą ode mnie wylatuja i znowu ja sama z Kubą

Pola to pewnie chwilowy kryzys, musisz się po prostu pozbierać po wyjeździe rodzinki, to zawsze jest ciężkie:-( ale będzie dobrze, przecież wiosna idzie!
Dziś na play grupie inne mamy szeroko otwierały oczy jak mówiłam, że mi do terminu zostało 1,5 tygodnia i ciągle jestem na chodzie:tak: my babki jesteśmy twardsze niż nam się wydaje:tak:

Iwonko nie zastawiaj sie tylko bierz męża i do roboty:-). Z tego zastanawiania sie wszystkich jest co raz więcej jedynaków, a przecież miło mieć kogoś do zabawy.
Cosola trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie twarda kobitka jesteś.
Pola nie martw sie nam też jakoś przeleci a z opieką nad Kubą dasz sobie radę.
Ja do końca maja jeszcze do pracy, później urlopik i od połowy czerwca maternity. W kwietniu lecimy na święta do Polski, bo położna odradza mi latania w maju na komunię bo już trochę daleko będę bo 33 tydzień, a rodzinkę trzeba odwiedzić.
Miłego dnia ja startuje do pracy.
PS zasłablam w poniedziałek w pracy , poszłam do GP a on mi powiedział, ze tak ma być i mogę chodzić do pracay. Nie dal mi zwolnienia , ale zrobił mi badanie krwi. Dzis mają być wyniki. Oj Ci tutejsi lekarze:-D

Maksymilian muszę dać radę, nie mam wyjścia:-D
Wczoraj rodzinka poleciala już do Polski, a mi do dzisiaj smutno:-:)zawstydzona/y:
Kuba płakał, ale mi Go był żal:-( No i znowu rzeczywistośc:tak:
Zawsze najgorsze pierwsze dni po wyjezdzie a potem juz jest ok:tak:

cosola jak tam?

U nas cisza i spokój:tak: torby spakowane i wszystko gotowe, ale żadnych objawów nie ma:no:
Korzystamy z pogody i dziś wybieramy się na mały spacerek do Abbey Parku.
Miłego dnia!

jeszcze trochę masz czasu;-) nadejdzie niedługo ta chwila na pewno:tak:
Trzymam kciuki, żeby poszło szybko i sprawnie:tak:

pozniej będzie moja kolej:-D
a przepraszam nie moja

reklama
Cześć dziewczynki my niedzielne popołudnie spędziliśmy w Abbey Parku. Maksiul się wybiegał i uczył się jeździć na hulajnodze:-D. O 19 padła jak kawka i spokojnie sobie śpi.
Rozpoczęliśmy odstawianie smoczka w dzień jest ok w domu i w żłobku nie dostaje i jakoś o niego nie woła. Wieczorem do spania jeszcze musi być więc ucinamy mu po kawałku, aż w końcu nie będzie i zaśnie bez.
Z nocnikowaniem idzie gorzej mam nadzieję, że do narodzin dzidziusia sie nauczy i będzie jednych pampersów mniej.

W czwartek mamy USG dowiemy się w końcu czy synuś czy córunia i czy wszystko jest w porządku.
Dobranoc jutro do pracy:no:

Do góry