reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leeds

witam!!
znowu sie zimno zrobilo brrrr.
czasm mam wrazenie ze dzien powinien byc dluzszy albo ... ja bardziej zorganizowana. nie bylysmy dzis na spacerku bo stwierdzilam ze musi byc barrdzo zimno bez wychodzenia na dwor hihi. mam nadzieje ze jutro sie uda.
moja cora wchodzi w okres buntu hihi. o tym ze nieraz musze za nia po calym domu biegac zeby ja ubrac w kurtke nawet nie mowie, ale dzis zastrajkowala mojemu mezowi pierwszy raz. zobaczymy co dalej.
pozdrawiam wszystkie mamy!!!

reklama
Hej laski :)
Zaczne od tego że wcieło mi już 3 długaśne posty pisze raz ostatni :)
Stefanka 2 - Samochód kupiliśmy - Rover 45 wielkie to ale za to więcej miejsca i bagażnik że ho ho 4 wózki można zmieścić no i nie jest taki stary bo 2003 mój juz panika bo spala więcej niz poprzedni ciekawe kiedy mu przejdzie pewnie będzie mi wypominał długo bo to ja go chciałam ale nic to :-:)-(
Byliśmy dzisiaj szukać fotografa żeby zdjęcie dziecku do paszportu zrobił - jeden zrobił dobre tylko na szarym tle jak sie zapytałam czy nie moge dać swojego tła to odmówił sk......:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo oni tak nie robią :angry::angry::angry:
Drugi miał białe tło ale twarz nie zajmuje 80% zdjęcia i znowu zonk:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Już nie miałam siły szukać dalej wezme to co mam i spróbuje zrobić pare sama i po prostu wydrukować
nie wiem czy to anglicy sprawiają tyle kłopotu czy to po prostu wymysł polskiego rządu żeby nam życie ułatwić :dry::dry::dry::dry:
Sylwia to zajebiaszczo że już Oliwce lepiej jak sie pogoda będzie lepsza to może w przyszłym tygodniu się zbierzem i przyjedziem
Ingrid - jak się już odrobimy to może w przyszłym tyg pojdziemy z wami na ten play group
A tak pozatym to co tu taka cisza hop hop gdzie wszyscy są :confused::confused::confused:

Cocolino a paszport robicie tymaczasowy czy piecioletni?
Pytam bo do tymczasowego nie robia jakis wiekszych problemow. My zrobilismy zdjecia sami i nam przyjeli. Nawet naszym znajomym dwa razy tez robilismy dla dzieci. Wystarczy drukarka i jakis prosty program do obrobki. Jak bedziesz miala wielki problem z tymi zdjeciami daj mi znac,pomoge:-):-):-)

Hop. hooop !!

Jestem i ja na moment, bo się właśnie wykąpałam i mam chwilkę dla siebie ..... :tak:
Byłam dziś na spotkaniu mam i było bardzo fajnie - tym razem było nas tyle, że aż chcą nam znaleźc nowe miejsce spotkań, bo potrzebna jest większa sala ..... :confused: ale dla mnie to jest jeszcze bardziej na rękę, bo z racji tego, że nie jestem zmotoryzowana < mam bowiem tylko prawko na prowadzenie wózka > - będę miała od siebie na piechotkę jeszcze bliżej ..... :tak: Kombinujemy też, żeby zorganizowali nam 6 -tygodniowy kurs angielskiego i zobaczymy, kto będzie chętny - póki co mamy się zastanowic nad tym :nerd: Ja oczywiście jestem bardzo, bardzo ZA !!! , bo od dawna szukam takiego kursu ale póki co tam, gdzie pytam, słyszę tylko, że już nie ma miejsc :confused: Dlatego jak któraś z Was dziewczyny będzie chętna na takie spotkania to szczerze polecam. Dziś na przykład zajęcia były nieco luźniejsze, niż ostatnio ale jedna z naszych koleżanek nas miło zaskoczyła i zrobiła pączki - z ziemniaków - wiecie jakie dobre ? Mamy od niej przepis, bo rozdawała wszystkim ..... :-) Muszę wypróbowac któregoś dnia, czy mi takie same wyjdą ......... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A teraz kilka słów do niektórych z was :
Kamalodz - dziękuję za informacje - rozumiem, że mam tam tylko wpisac swoje podstawowe dane na tej stronie, a dopiero wtedy mi przyślą aktualną aplikację do wypełnienia w tym pakiecie, którą należy odesłac, tak ??
Cocollino - Ty się nie męcz kochana z tymi fotografami za dychę, którzy jak widac nie znają się na tym, co robią, tylko szoruj do fotografa przy leeds city market - Chinka tam robi i jest bardzo konkretna - mówisz, że do polskiego paszportu Ci potrzebne zdjęcia i ona sobie komputerowo wymiary ustala i podejście do dzieci też ma .... sama u niej robiłam, więc polecam .... i ma naprawdę tanio :tak:
Sylwcia - polecam playgroup - jak się zdecydujesz, to daj znac, żebyś nie błądziła, jak się okaże, że się jednak przeniesiemy :confused:
Stefanka - byłyśmy obie niby razem ale jednak osobno ..... bo ani razem nie szłyśmy, ani nie wracałyśmy :baffled: trudno się mówi - widocznie tak musi byc ale mam nadzieję, że już niedługo nie będę musiała sama pokonywac tego odcinka drogi , którego tak nie lubię - kiedy nas przeniosą ..... W każdym razie i tak jest fajnie :-D
Starstar- ja też tak ostatnio na moją córeczkę patrzę, jakie to ona akrobacje wyprawia i aż się boję pomyślec, co to będzie jak zacznie chodzic - wtedy to dopiero będę w tyle ze wszystkim, bo tak będę za nią biegac .... także się nie przejmuj, bo mnie też to czeka ..... :sorry2: A głowa mnie też non - stop boli ale to chyba przez to ciśnienie, bo ja mam niskie i jak sobie kawki nie strzelę chociaż raz dziennie, to jest masakra a po pierwsze kawy w Polsce wcale nie piłam, a po drugie jestem anty, jeśli chodzi o branie tabletek, jednak nie miałam wyjścia i załatwiłam sobie od neurologa tabletki na migrenowe bóle głowy ale jeszcze nie wiem, czy są skuteczne, bo głowa mnie jak narazie nie boli < odpukac > :-)
Miranda - dasz radę - już masz bliżej, niż dalej, - wiem, że te ostatnie miesiące są już małą męczarnią, bo chodzenie tyle miesięcy z brzuszkiem, to nie lada wyczyn i chciało by się to miec już za sobą ale będzie ok i ani się obejrzysz, a juz Twój maluszek będzie na świecie :tak: poza tym uważam, że masz fajną pracę :blink:
Ingrid - a Ty jak się czujesz ? córeczka daje się we znaki ?
Justyna- wiem, że będziesz miała ogromne zaległości w czytaniu ale to chyba dobrze o nas świadczy, że dbamy o to forum i nie pozwalamy mu zaniknąc - mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok ?

Dobra, nadrobiłam zaległości, a teraz idę spac, bo nie wiem, o której mnie moje dziecko zaskoczy i wstanie - może o 3 nad ranem, a może prześpi dziś całą noc - kto wie ? Pozdrawiam i gdybym się nie odezwała, to miłego weekendu dla was wszystkich !!! :-):-D:tak:;-)

witam!!!
widze ze motylek pieknie sie rozpisal. jesli sie cos zmieni w tej playgrupie to daj mi prosze znac.
z tego co pamietam z ubieglego roku jak staralismy sie o paszport to pan konsul powiedzial malym dzieciom nie wydaje sie 5-letnich paszportow bo podobno strasznie sie zmieniaja itp. staralismy sie wiec o tymczasowy, a napierwszych wakacjach w polsce wyrobilismy 5letni bez zadnego problemu.
jak tam ciezaroweczki wasz samopoczucie?
sorki musze konczyc bo juz pozno strasnzie

motylek :-) - dzięki ale już nie mamy czasu w poniedziałek rano jedziemy do menchesteru porobie coś sama a jeśli nie będa pasować to ne pewno mają jakiegos fotografa na miejscu
kamalodz - dzięki jakiś program do obróbki mam coś się zrobi i wydrukuje już nie mam siły na nic innego a szkoda mi mojego bo po nockach zmęczony
Powiedz mi tylko jak obrabiałaś te zdjęcia
Na spacerek zaraz lecimy potem sprzątanko obiadek albo odwrotnie kto to wie a może nic :-D:-D:-D

Witam wszystkich
Motylek ale długi post :szok: Ja takich pisać nie potrafie. A jeśli chodzi o moment gdy twoja mała zacznie chodzić to prawda będziesz musiała mieć oczy dookoła głowy. Pamietam co moja wyrabiała, wszędzie było jej pełno i najgorzej że nic nie mogłam zrobić. Teraz jest starsza więc zabawić się już umi:-)

reklama
No to w takim razie teraz krótko :

Kamalodz - bardzo dziękuję za informację :-D pomyślę jeszcze nad tym, czy flat będzie ok, jak moja mała zacznie biegac ....
Cocollino - szkoda, że nie pojechałaś do miasta, bo byś już miała z głowy, a tak będziesz byc może biegac po Manchesterze i szukac fotografa :baffled:
Starstar - postaram się nie zapomniec, jak nas przeniosą w inne miejsce na tych playgroupach ;-)
Promyk - a Ciebie , to ja chyba jeszcze na tym forum nie widziałam, a mam raczej pamięc dosyc dobrą .... Opowiedz coś więcej o sobie jeśli możesz .... :eek:

A tak poza tym, jeśli chodzi o wydarzenia z dzisiejszego dnia, to byliśmy w biurze podróży i podróż poślubną mamy już zarezerwowaną na październik - tydzień na Maledivach - ze Spa i pokojem z jacuzzi ..... < juppiiii !!!! > Chcieliśmy się tam pobrac ale nie da rady niestety, bo na tej wyspie akurat przewidują tylko tzw. honeymoon ..... a ślub można wziąc na Sri Lance ale postanowiliśmy, że dzień przed wylotem pobierzemy się w Anglii ........a potem w podróż .....
Także mam czas do października, żeby się rozejrzec za jakąś kreacją ślubną i za fajnym bikini na plażę < hihihih > :-):tak::happy:
Jutro za to siedzimy w domciu i świętujemy, bo mamy rocznicę < ale jeszcze nie ślubu > kupiliśmy na tą okazję winko i inne smakołyki ........... :-D
Pozdrawiam was wszystkie i do poniedziałku !!! Piszcie , co u was - będę tu jeszcze zaglądac :happy:

Do góry