Cześc dziewczyny !
Pogoda dziś chyba piękna ale zastanawiam się, czy jest ciepło, czy zimno i czekam, aż wróci Stefanka, która jak co dzień zdaje mi relację z tego, czy na zewnątrz jest ciepło, czy zimno mimo tego, że np. świeci słoneczko :-)
Jeśli chodzi o wizytę tej Pani w sprawie spotkań grup była bez tłumacza u mnie i poradziłam sobie bez problemu z nią dogadac , a poza tym mówiłam, że nadal bym chciała się uczyc angielskiego, a ona na to, że postara się dowiedziec, czy można będzie mnie skierowac do jakiegoś collegg'u językowego -
:-) , -powiedziała mi poza tym wiele ciekawych rzeczy i okazało się, że dookoła mnie jest wiele różnych spotkań o różnych porach dnia i jest w czym przebierac ale póki co, zdecydowałam się po raz pierwszy iśc na spotkania z polskimi mamami i ich dziecmi i zobaczymy jak tam będzie - jeśli się okaże, że spotkanie to polega tylko głównie na obgadywaniu się za plecami < niestety nasza narodowa mentalnośc, która na szczęście nie dotyczy wszystkich ale jednak dotyczy wielu >
, to my ze Stefanką będziemy chodziły na spotkania z angielskimi mamami ale narazie nie będziemy gdybac, bo możemy byc mile zaskoczone na tych polskich spotkaniach ....
Ja zauważyłam w tych broszurkach, które dostałam od HV, że nawet fitness jest niedaleko mnie ale niestety w takich godzinach, że mi nie pasuje, bo raczej bym się nie wyrobiła
, także dziś na 13 się wybieramy, bo właśnie Stefanka wróciła i mówi, że pogoda faktycznie piękna, więc zobaczymy jak będzie i zdamy potem relację
Starstar - my ze Stefanką mieszkamy niedaleko sklepu co-op, banku Hsbc na górce, polskiego fryzjera i polskiego sklepu , więc mam nadzieję, że kojarzysz .... ?
Pozdrawiam resztę dziewczyn i życzę zdrówka dla waszych małych pociech ....