Agneska - moj esej mial byc innym razem a nie ze juz od razu :-)
No ale cos napisze no. Maja poszla spac, ja powinnam pojsc ogarnac kuchnie, ale jak zwykle mam lenia totalnego, deszcz za oknem wcale mnie nie motywuje do czegokolwiek, wiec usiadlam sobie do kompa i najwyzej jak jeszcze zdaze zanim dziecko sie obudzi to pojde cos zrobic, a jak nie to bede miala wymowke ;-)
U meza na monitorze obok widze pogode. Na Leeds i na Słupsk skad pochodzimy i tym bardziej mnie szlag trafia, bo przeciez to w PL jest taka straszna zima, a sie okazuje ze dzis maja 3 stopnie cieplej niz my. I bez deszczu!
Sasiedzi cos remontuja u siebie i mnie budza z samego rana, bo od jakiejs 7-8 walcza. A tak to bym sobie spala conajmniej godzine dluzej bo normalnie Maja przed 9 tez nie wstaje. I przy okazji tego zdarzenia pomyslalam ze jak juz sie dorobie i kupie wlasny dom to kupie cos na sciane dzwiekoszczelnego, bo jak zdjeli kafelki ze scian w lazience (slyszalam jak sciagali) to slychac gadanie
Napewno mowia glosniej troche a moze jak puste sciany to bardziej sie echo niesie, bo nigdy wczesniej nie slyszalam tam zadnych glosow, ale mimo wszystko przegiecie.
Mi dzis juz ok, wczoraj moze po pomidorach mi tak jakos niedobrze bylo, a moze po prostu mialam jakis dziwny dzien. Na szczescie dzis mnie juz nie cofa wiec jest ok
O wieku sie z Wami klocic nie bede bo nie wiem ile macie
Tylko stefanka sie publicznie chwali
Ale tak czy siak prawda jest taka ze zawsze bedziemy piekne i mlode
Stefanka - moze jak to sie tak ciagnie i ciagle sie robi to warto zainwestowac i pojechac do jakiegos polskiego lekarza w Manchesterze? Bo jak to ciagle ma a oni ciagle nie wiedza jak to wyleczyc to strach zeby mu jakies blizny nie pozostawaly na twarzy czy cos
Ewelina - ja moja bratanice jak robila cos zlego (np ciagnela za wlosy), to tez ciagnelam lekko zeby wiedziala ze boli i zeby tak nie robila. Ale na gryzienie syna po twarzy nie namawiam wiec nie wiem jak oduczyc
Chyba tylko gadaniem i tlumaczeniem sie da
Agneska - fajnie ze juz po usg. Dobrze ze bryka i zdrowa
A Ty sie nie przygladalas na ekran zeby zobaczyc czy to chlopczyk czy dziewczynka? Bo ja tak sie wpatrywalam ze wypatrzylam mala brzoskwinke pomiedzy nozkami ;-) i wiedzialam zanim mi to ta pani powiedziala, no i tez mowila ze "prawdopodobnie" ale ja bylam pewna bo przeciez sama widzialam!
Oczywiscie gdzies tam jakis margines bledu zakladalam, ale baaaardzo niewielki :-)
Ewa - troche Ci zazdroszcze tego powrotu
Ale tylko troche, bo tak naprawde nie potrafimy podjac decyzji gdzie nam lepiej
Bo mieszkanie i tu i tam ma swoje plusy i minusy. Jedyny najwiekszy plus jaki do mnie przemawia za powrotem to nie bylabym taka samotna jak tu, bo tam mam ogromna rodzine i duzo znajomych a tu doopa. Tu jestem skazana na samotne siedzenie w chalupie
Ale mysle ze predzej sie przeprowadze tutaj do jakiegos mniejszego miastaeczka, bo nie ukrywam ze ja taki wiesniak z malego miasta jestem i tyle cywilizacji to dla mnie za wiele
Dobra, ide chyba naprawde cos ogarnac w tej kuchni bo nie bede miala jak obiadu ugotowac ;-)
Pozdrawiam