Wybralo inny czas by uderzyc z podwojna sila!
A siostrze gratuluje
Co do dzieci w szybkim terminie.. ja chyba tez w miare szybko bym chciala, choc faktycznie pod tym wzgledem jestem jak dziewica: chcialabym, ale sie boje
No i ja mimo wszystko tez wolalabym teraz chlopca, bo marze o parce, a w najsmielszych marzeniach mam jeszcze 3 z adopcji, ale to trudniejsze niz zrobic sobie swoje
No ale narazie nie planuje, tylko sobie czasem mysle.. moze kiedys akurat cos z tego wyjdzie?
A z ta sama plcia i zabawa i kontaktem i w ogole, to mysle ze to chyba nie ma znaczenia
Tak czy siak, bez wzgledu na plec sie i razem bawia i razem bija, jak na prawdziwe rodzenstwo przystalo. Ja mam dwoch starszych braci no i teraz to normalne ze mamy ze soba dobry kontakt, ale kiedys tez nie narzekam jak tak pomysle. Umielismy sie wspolnie bawic, fakt faktem zazwyczaj jezdzilam samochodzikami, gralam w pilke i takie tam, ale nie zaszkodzilo mi
Bardziej ograniczala nas chyba wlasnie roznica wieku...
A Twoje powody Ingrid dla ktorych chcialas miec szybko drugie dziecko (brak rodziny i tej calej reszty przeszczesliwego dziecinstwa) tak mysle ze dosc trafnie do mnie przemawiaja. Chociaz szczerze mowiac boje sie tego troche, bo zyjac tu, "uwieziona" w domu z dzieckiem, bo ani do pracy nijak, ani do rodziny a dobrych znajomych malo i wszyscy pracuja, obawiam sie ze bede taka znerwicowana mamusia
Ni cholery nie potrafie zyc bez mnostwa ludzi wkolo :>
A teraz mi sie przypomnialo ze rozmawialam z mezem jakis czas temu co by bylo, gdybym juz znow byla w ciazy i sie zastanawialam jak jest wtedy z macierzynskim?? Gdyby drugie dziecko urodzilo sie zanim skonczylby sie przyslugujacy roczny urlop, to co? Przedluzaja go na kolejny rok i od nowa placa, czy wywalaja z pracy za to ze nie wrocilam?
Pozdrawiam serdecznie, odzywajcie sie czesciej.
Justyna - jak Twoje koncowe tygodnie? Wszystko ok??
Cocolino - co z oczkami malutkiej? Bo jakos ucichlas?
I co u calej reszty?
A w ogole to ponawiam zaproszenie na kawe i kupne ciastko (bo wlasnorecznie wypiekac nie umiem :> ) Komu, komu?? Kto chetny??