reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leeds

reklama
no tak myślałam, że chodzi o te wydarzenia ... hmmm to jeśli Ty pracujesz w restauracji na śniadaniach, to byc może się nie widziałyśmy, bo Ty zapewne pracujesz w godzinach rannych, a ja - nocnych .... :baffled::baffled: chociaż moooże .... kto wie ? :tak::-D:-):szok:

dzieki Anuszy. Wszyscy bardzo sie cieszymy, spisała sie na medal. Ona ogromnie pragnęła mieć córkę już od pierwszej ciąży, ale tak sie złożyło że urodziła dwóch rewelacyjnych chłopaków. Potem w trzeciej ciąży poroniła, no i teraz wreszcie doczekała sie swojego szczescia, będzie miała swoją córeczkę a nawet bonusowo-dwie:-)
W wakacje byli razem z mężem w dwóch Sanktuariach Maryjnych, gdzies tam w Polsce no i oczywiscie, korzystając z okazji i bez wątpienia głęboko wierząc w magiczną moc tych miejsc, napomknęli cos (w modlitwach rzecz jasna) o dziecku. Żeby sie wreszcie udało. No i rzecz w tym, że Obie ich wysłuchały :tak:i od każdej dostali po sztuce:szok::-D

No super Ingrid !!! :tak::-D Wiem jakie to szczęście, bo moja siostra ma bliźniaki - chłopczyka i dziewczynkę..... Twoja siostra marzyła o dziewczynce i dostanie ją z bonusem nawet, a ja z kolei po urodzeniu dziewczynki chciała by teraz chłopca , bo zawsze sobie marzyłam, żeby miec parkę .... :-):tak: ale jak druga będzie dziewczyna, to wcale się nie zmartwię :-p:confused::happy2:...... Najlepiej już teraz bym się postarała, bo szkoda mi mojej Julci,kiedy codziennie ciągnie mnie za rękę, żebym z nią szła do pokoju, bo biedna nie ma się z kim bawic .... :sorry2::sorry2::sorry2:- takie uroki emigracji .... ech .... Pozdrawiam :-))))

no własnie z tej przyczyny, o której piszesz motylek my z moim Miłym postaralismy sie o drugie dziecko tak szybko. Zawsze miałam poczucie, że Helenka tu, z dala od najbliższej rodziny w Polsce, jest czegos pozbawiona, jakby odrobinę okrojona z tego co powinno sie składać na piękne dzieciństwo. Babcie, dziadkowie, rodzeństwo cioteczne, ciocie- wszyscy oni za daleko by robawiać i rozpieszczać moją małą dziewczynkę. Mimo moich usilnych starań, nie nadrobiłabym tego braku za nic w swiecie. Ale my bardzo, bardzo, bardzo chcielismy mieć drugą córkę, bo to zawsze daje większe prawdopodobieństwo że rodzeństwo będzie miało ze sobą ogromny kontakt i bądź co bądź- podobne tematy do zabawy.
Dlatego nie rozważjając zbytnio czy nas na to stać, czy jestesmy we własciwym miejscu i czasie, podążylismy za pierwszą jedynie słuszną myslą by robić i zrobilismy:tak:. Czego z całego serca wszystkim chętnym acz niezdecydowanym, życzę;-)

a jeszcze wam powiem cos apropos cudów. Moja siostra ma ich w swoim życiu już kilka na koncie. Ona poczęła te swoja bliźniaki w dniu, w którym miała urodzić dziecko, które poroniła. Dla mnie to trochę tak jakby to dziecko, wcale nie zniknęło, po prostu wybrało sobie inny czas.

reklama
Wybralo inny czas by uderzyc z podwojna sila! ;) A siostrze gratuluje :)
Co do dzieci w szybkim terminie.. ja chyba tez w miare szybko bym chciala, choc faktycznie pod tym wzgledem jestem jak dziewica: chcialabym, ale sie boje :)
No i ja mimo wszystko tez wolalabym teraz chlopca, bo marze o parce, a w najsmielszych marzeniach mam jeszcze 3 z adopcji, ale to trudniejsze niz zrobic sobie swoje :) No ale narazie nie planuje, tylko sobie czasem mysle.. moze kiedys akurat cos z tego wyjdzie?:)
A z ta sama plcia i zabawa i kontaktem i w ogole, to mysle ze to chyba nie ma znaczenia :) Tak czy siak, bez wzgledu na plec sie i razem bawia i razem bija, jak na prawdziwe rodzenstwo przystalo. Ja mam dwoch starszych braci no i teraz to normalne ze mamy ze soba dobry kontakt, ale kiedys tez nie narzekam jak tak pomysle. Umielismy sie wspolnie bawic, fakt faktem zazwyczaj jezdzilam samochodzikami, gralam w pilke i takie tam, ale nie zaszkodzilo mi :) Bardziej ograniczala nas chyba wlasnie roznica wieku...
A Twoje powody Ingrid dla ktorych chcialas miec szybko drugie dziecko (brak rodziny i tej calej reszty przeszczesliwego dziecinstwa) tak mysle ze dosc trafnie do mnie przemawiaja. Chociaz szczerze mowiac boje sie tego troche, bo zyjac tu, "uwieziona" w domu z dzieckiem, bo ani do pracy nijak, ani do rodziny a dobrych znajomych malo i wszyscy pracuja, obawiam sie ze bede taka znerwicowana mamusia :) Ni cholery nie potrafie zyc bez mnostwa ludzi wkolo :>
A teraz mi sie przypomnialo ze rozmawialam z mezem jakis czas temu co by bylo, gdybym juz znow byla w ciazy i sie zastanawialam jak jest wtedy z macierzynskim?? Gdyby drugie dziecko urodzilo sie zanim skonczylby sie przyslugujacy roczny urlop, to co? Przedluzaja go na kolejny rok i od nowa placa, czy wywalaja z pracy za to ze nie wrocilam?:)
Pozdrawiam serdecznie, odzywajcie sie czesciej.
Justyna - jak Twoje koncowe tygodnie? Wszystko ok??
Cocolino - co z oczkami malutkiej? Bo jakos ucichlas?
I co u calej reszty?:)
A w ogole to ponawiam zaproszenie na kawe i kupne ciastko (bo wlasnorecznie wypiekac nie umiem :> ) Komu, komu?? Kto chetny?? :)

Do góry