reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leeds

Hej dziewczyny!
Co tu tak cicho, tak mało pisane! Ja tu liczyłam że sobie poczytam a tu kiepsko.
Wczoraj wróciliśmy na Wyspę. Droga super, sucha i pusta, na promie raptem 10 samochodów więc pusto no ale to już po sezonie. Czas świąt - cudny jak dla mnie i tylko za szybko minął. Znowu muszę się odnaleźć w angielskiej rzeczywistości i przetrwać te pół roku do powrotu. Pięknie nas tu zasypało, dziś już z chłopakami po śniegu biegałam.
AAAAAA najważniejsze! Mój Miki dziś kończy 3 lata!
Impreza była w Polsce troszke wcześniej ale i tak dzień dziś wyjątkowy.Muszę poczytać jak wkleić tu zdjęcia to pokażę się w nowej fryzurce no i szanownego solenizanta.

reklama
Moja nowa fryzura
de21cb66693b9fafmed.jpg

EWA wszystkiego naklepszego dla solenizanta, niech zdrowo rosnie.
a Kasiu i
spoznione zyczenia dla Julci wszystkiego najlepszego
no a mi zostalo juz 5 tyg i jakos nie mam weny na pisanie
pozdrawiam

ewa cudnie wyglądasz w nowej fryzurze. Ja wczoraj obcięlam sie sama, ale pojechałam ostro :tak: -cała umywalka włosów, ze 30 cm długosci. Nie mogłam juz patrzeć na walające sie wszędzie moje wypadające (2 ciąże pod rząd zrobiły swoje) włosiska, więc w przypływie weny poszłam i zrobiłam.
Najlepsze życzenia urodzinowe dla Twojego Mikusia. Bardzo fajnym zbiorem fotek nas to poczęstowałas. Po kilku suchych tugodniach na forum, wreszcie cos dla czego warto tu było zajrzeć.
ewelina a Twoje dzieciaki to już spore są. Fajnie, że nie są do siebie podobne jak dwie krople wody. Osobiscie myslę, że to dobrze robi bliźniakom jak są inne, i nie daj boże ubierane jednakowo, każdego dnia. Moja siostra własnie spodziewa sie bliźniąt (może już za 2 tygodnie będzie wiadomo kto jest w drodze), a będzie to jej 3 i 4 dziecko :szok::-). Już sie nie mogę na nie doczekać.
pozdrawiam i ide bo mi sie znowu Helena roznegliżowała:baffled:

najlepsze zyczenia urodzinowe dla naszego starszaka jubilata! duzo zdrowka, zabawek i spelnienia marzen! Ewa, bardzo ladna fryzurka (nie wiem co prawda jak wczesniej wygladalas, ale do twarzy Ci w tej fryzurce)

Ewelina, Twoje maluchy slodkie sa bardzo! ale rzeczywiscie malo podobne do siebie :tak:
a co u pozostalych?
Justys, jak Ty sie czujesz??? stesknilismy sie :tak::-)
Cocolino, jak oczka Emilki?
Kasiu, kiedy imprezka? :-):-):-)
Wiola, Ingrid, Motylek i pozostale mamusie- co u Was?0
pozdrawiamy

dzieki Tunia, nawet nie zle tyle ze maly coraz gorzej dzis ide znowu do lekarza od wczoraj ropieja mu oczy ma czerwone i przekrwione, wyczytalam ze to moze byc zapalenie spojowek od przewleklego kaszlu i kataru a u nas trwala ten katar i kaszel juz miesiac
pozdrawiam

cześc dziewczyny ;-);-);-)

Już nie raz próbowałam pisac i albo zaczęłam i nie dokończyłam albo zapomniałam ... ech ... :baffled: no ale teraz jak napiszę, to już będzie to utrwalone ... :tak::tak: Po świętach i sylwestrze ok, tyle tylko, że w tym roku były one bardzo dziwne i sylwester również, bo witałam go po angielsku - w pracy :baffled: więc nawet nie odczułam zbytnio, że wkroczyliśmy w Nowy Rok ale mimo wszystko WSZYSTKIEGO, CO NAJLEPSZE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ I ICH DZIECIĄTEK NA TEN NOWY ROK .... :-D:-D:-D

no a tak poza tym, to robiłam w pracy ostatnio w okresie świąteczno- sylwestrowym niezły maraton, bo koleżanka wzięła urlop i pracowałam na jej zmianie od 22-6 rano i całe szczęście, że mój K miał urlop i zajmował się małą i całym domem, bo ja chodziłam do tyłu normalnie i właściwie po powrocie z pracy ciągle spałam ..... :sorry2::sorry2: a wczoraj wróciłam na swoją zmianę do 1 rano i znajomi mnie do pracy podwieźli ....i wiecie co dziewczyny ??
CAŁE SZCZĘŚCIE, ŻE mnie podwieźli, bo ja zwykle do pracy chodzę na piechotę, a wracam taksówką .... Piszę całe szczęście, bo do mnie do hotelu jak się idzie, to trzeba przejśc przez taki dłuugi tunel, w którym po bokach są garaże, a potem most nad rzeką..... i zazwyczaj, kiedy wjeżdżają tam taksówki ktoś stoi tam i je wpuszcza ...... no ale od dziś napewno na piechotę już tam chodzic nie będę, bo jak przyszłam wczoraj do pracy, to dowiedziałam się, że właśnie w tym tunelu w sobotę dziewczynę zgwałcili o godzinie 5 wieczorem, a w tą środę kolejną kobietę o 21 ;-//////// ..... czyli dzień wcześniej przed moim przybyciem do pracy ... i tak sobie myślę, że to dobrze, że nie szłam wczoraj na piechotę do pracy, bo mogło to nawet mnie spotkac ... ( szok ) !!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: aż boję się pomyślec .... :no::no::no::no::no::no:
Także będę musiała taksówką dojeżdżac- tak będzie dla mnie najbezpieczniej :confused::confused::confused::confused:
No a tak poza tym, to powolutku szukamy jakiegoś domu z ogródkiem... myślimy nad wyborem dzielnicy jeszcze ale do kwietnia mamy czas, bo wtedy nam się kończy kontrakt i agencję też chcemy zmienic, tylko nie wiemy na jaką, bo tyle ich jest, że aż głowa boli ;-)) no ale mam nadzieję, że jakoś się przyzwyczaję do mieszkania w domu, a nie we flacie :-p:-pNo ale to dopiero za kilka miesięcy ;-):tak::-D, a teraz przygotowuję się do urodzinek mojej Julci- 2 LATKA :-D, bo to już za tydzień :tak::tak::-):-):-)...... napewno coś upiekę i pomyślę nad całą resztą .... :happy2::happy2: już moja w tym głowa ;-))

A WIĘC ZAPRASZAM WAS DZIEWCZYNY już teraz na urodzinki mojej Julci w poniedziałek 18 - go stycznia ;-)))) - godzina do ustalenia ......fajnie by było jak byśmy się spotkały, prawda ??? :-):-D:tak::tak::tak::tak:

No więc to tyle i wszystkim dzieciom, które miały urodzinki składam najserdeczniejsze życzonka - rośnijcie zdrowo i bądźcie grzeczne dla swoich mamusiek ;-)))

Pozdrawiam was dziewczyny i czekam na odpowiedź odnośnie imprezki :-):-D

reklama
Witam serdecznie
Dawno juz tu nie zagladalam i pewnie polowa, a nawet wiekszosc z Was mnie nie pamieta :tak::-)
Ale co ja mialam napisac....:szok::-)

8 stycznia br. w Horsforth Children's Centre rozpoczal sie kurs jezyka angielskiego dla mamusiek z malymi dziecmi.
Kurs jest darmowy, opieka dla dziecka podczas lekcji jest darmowa.
Lekcje odbywaja sie w piatek w godzinach 9.30-11.30.
Bylam na pierwszej lekcji i mysle ze bedzie ciekawie.
Podaje tel. do centrum jakbyscie byly zainteresowane: 0113 2591786
i adres: Broadgate Primary School (Osrodek jest zaraz obok szkoly)
North Broadgate Lane
Horsforth
Leeds LS18 5AF

pozdrawiam

Do góry