Hey dziewczynki
Chodze po chalupie i co jakis czas "wykrzykuje" mezowi "JADE!!!"
Bylismy dzis w Manchesterze w konsulacie po paszport dla Majki no i chcieli dac nam odbior na 7 stycznia. Ale ze mielismy podanie o przyspieszenie i moj maz pogadal ze chce wykupic mieszkanie i takie tam, mila pani z okienka zmienila nam date odbioru na 14 grudnia
Tak wiec juz zabukowalam bilety i 16 grudnia jedziemy do Polszy na 2 tygodnie
Swoja droga jestem zszokowana cenami biletow w tym roku
Pamietam ze rok temu tylko na nas dwoje placilismy ok 500 Ł, a w tym roku koszt biletow dla nas i Mai to jedynie niecale 260Ł.
Tak sobie czytalam o Waszej walce z dywanami i sobie pomyslalam ze moze jednak dobrze ze landlord nam polozyl ciemne
jak sobie rezerwowalismy ten dom, prosilismy o zmiane dywanow, dali nam kilka "probek" do wyboru i wybralam taki ciut ciemniejszy niz bezowy. Jak Pierwszy raz weszlam do domu kiedy juz go wynajelismy, strasznie mnie zirytowalo ze zamiast bezowego jest ciemny brazowy. W calym domu! No ale teraz mysle ze to faktycznie moze lepiej bo plam na nim napewno nie bedzie widac
Piszecie tez o ebayu.. ja czesto zagladam i patrze co jest i faktycznie wydalabym tam czasem mase pieniedzy
no ale tez nie umiem z tego korzystac. Wiec mam nadzieje ze kiedys sie tego naucze
Bo z jednej strony sobie mysle ze dobrze ze sie nie znam bo nie wydaje, ale z drugiej jak mi niektorzy znajomi pokazuja co sobie na ebayu kupili i za ile, to mam ochote wyc
Wiec mysle ze to jednak przydatna umiejetnosc, jesli zachowa sie odrobine zdrowego rozsadku
Agne(ska) - nie zrobilam jeszcze tego filmiku, bo wlasnie utknelam na tych zdjeciach ciazowych
brak pomyslu na podklad muzyczny do tych zdjec jakos mnie narazie zniechecil i musze poczekac na jakis pomysl
moze cos mi wpadnie do lba, albo ktos mi podpowie to wtedy napewno rusze spowrotem z kopyta
Kilka godzin pozniej... :-)
Tego posta zaczelam pisac jakos kolo 18
Mialam wlasnie pisac ze Maja spi wiec korzystam a ona akurat sie obudzila. Potem z nia siedzialam, kapalam, karmilam, usypialam a jak zasnela zajrzalam na n-k, zobaczylam ze napisala do mnie moja kuzynko-przyjaciolka, zadzwonilam pochwalic sie dobra nowina i poprosic o bycie matka chrzestna mojego dziecka, no i jak to zawsze z nami bywa, przegadalam z nia ponad godzine
znow rachunek niezly bedzie
Takze nie martw sie bedismall, jestem, zyje i mam sie niezle
mam nadzieje ze ospa Twojego dziecka nie jest oznaka ze znow panuje okres ospy bo ja ospy nie mialam
az sie boje co bedzie jak moje dziecie kiedys zachoruje...
No i oczywiscie wspolczuje i jej i Tobie, ale uwierz ze lepiej jak ma ja teraz, niz ma sie potem cale zycie zastanawiac jak ja co bedzie jak nadejdzie
A pogoda dzis faktycznie po ciulu byla. Do Manchesteru bralismy wozek, bo pomyslalam ze skoro juz tam bedziemy to sobie polazimy po centrum, bo zawsze jak tam jedziemy to jestesmy u kolegi i nigdy nie widzialam jak wyglada Manchester ale jak wysiedlismy z samochodu i poczulam to "ciepelko" to stwierdzilam ze mam to gdzies, wracamy do domu i nigdzie sie nie ruszamy
Znow esej pisze, ale jeszcze mi pytanie jedno na mysl przyszlo
jak jest w wizzair kiedy leci sie z dzieckiem? Moge wziac i wozek i fotelik samochodowy? bo na innym forum wyczytalam ze moge wziac fotelik jesli mam wozek typu travel system. No i taki mam, ale dla mnie to dziwne jakies ze mozna brac jesli to komplet, a jesli nie komplet to juz nie
no i jak jest z bagazem dla dziecka? Czytalam ze dziecku bagaz nie przysluguje. Ale to znaczy ze swoje i dziecka rzeczy musze zapakowac w jedna torbe? Nie moge wziac chocby jednej malej walizeczki z ubrankami? No i czy mleka dla dziecka tez moge wziac do samolotu tylko 100ml?
Mialo byc jedno pytanie, a zawalilam Was kilkoma
ale wszystkie zwiazane z jedna sprawa wiec jakos to przejdzie
Pozdrawiam serdecznie,
i mam nadzieje ze kiedys Was wkoncu poznam poza forum