reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leeds

Ingrid,Justyna,to kiedy mam się zgłosić na szkolenie? ;-)
właściwie to ja się wczoraj zarejstrowałam w serwisie ale jakoś nic szczególnego teraz nie szukam bo cienko u nas teraz....
Cocolino,dzielna jesteś i trzymaj się,zdrówka małej a ci dranie dostali za swoje,aż im w pięty poszło! I dziewczyny mają rację jak masz możliwość to jedz z mała do pl
A reszta forumowiczek jak? Spakowane?
Stefanka,a ty chyba od dzieci się zaraziłaś? Też zdrówka życzę
U mnie wszyscy zdrowi,tylko Vanessa wciąż ma krostki na buzi i jakąś dziwną pokrzywkę w paru miejscach,ale chcę ją posłać w środę do szkoły. Melduję też że bilety mam więc 20 grudnia szykuję się na najazd mamy i teściowej. Oj! Będzie wesoło

reklama
bedismall mogę Cie zarazić gorączką kupowania na ebayu kiedy tylko zechcesz :) A swoją drogą już najwyzszy czas żebym ja sie nauczyła sprzedawać na ebayu. Czy jest ktos kto umie?

Ewa dzięki wielkie za "ofertę łóżkową" ;-):-) Jesli możesz daj mi troszkę więcej informacji (co to za łóżeczko) żebym wiedziała na co sie pisze.

A u mnie wreszcie błogi spokój więc ide kończyć preparację zupy ogórkowej.
Buźka

Melduje sie, ze umiem! :-):-D:tak: ...wreszcie cos umiem :-D:-D:-D:-D:-D:-D
zapraszam na szkolenie, sluze rada i pomoca, ale to juz raczej po powrocie z PL czyli po 6.12. buziaczki dla wszystkich.
Justynka, szczesliwej podrozy i milego pobytu!!! ;*

hejka,tuunia,no to super,to ja sie pisze:tak:

Ingrid to ty po polnocy zupy gotujesz?
moje dzieciaki ogladaja Timmiego i czekaja na In the night garden,a ja mam chwilke dla siebie o poranku,mialam dzis Vanessę do szkoły poslac ale jest wciaz wysypana krostkami,usiluje sie dodzwonic do mojej przychodni
Wczoraj z mezem upralismy w koncu dywan w salonie. Kremowy carpet przy dwojce malych brudasow to jest po prostu magia. Zdziwilam sie ze tak nam ladnie poszlo usuwanie starych plam po zupkach,soczkach, itp itd bo uzylam po prostu Persila rozpuszczonego w cieplej wodzie,nawet stara plama po syropie na kaszel zeszla po namoczeniu:szok: a od wrzesnia nie moglam jej doprac.
Myslalam ze bede musiala poczekac do swiat az mama przywiezie mi ten proszek Vanish do prania dywanow bo calkiem ladnie mi dopieral a tu prosze jaka niespodzianka
pozdrawiam wszystkie mamusie

Hej kobietki :-)) :-D:-D:-D

Ja dziś jak to słońce zobaczyłam, to już po 10 rano byłam gotowa do wyjścia na spacer z Julią i całe szczęście, że zaplanowałam sobie krótką wycieczkę do sklepu charytatywnego, bo kilka metrów od domu zaczęłam żałowac, że wogóle wyszłyśmy :sorry: - no co za zimmmne wietrzysko...... :shocked2::szok: - to słońce tak mnie zmyliło ... No ale w każdym razie wróciłyśmy całe i zdrowe, zaniosłyśmy paniom 3 siatki rzeczy z domciu, które są nam już nie potrzebne , no i przy okazji oczywiście coś fajnego i dla nas się znalazło :tak::-), mianowicie kilka bluzek dla Julci z metkami nawet i bombki oraz łańcuchy na choinkę za grosze po prostu.... :eek::happy: Jak przed świętami mój K będzie miał wolne, to sama skoczę sobie do tego sklepu, żeby miec możliwośc obejrzenia wszystkiego DOKŁADNIE :-))), bo potem to z kolei ja nie będę miała czasu, bo wiadomo - sprzątanie, gotowanie, no i w dodatku w Wigilię i w Sylwestra pracuję do 6 rano ( po 10 godzin ) ..... ech... :sorry::confused2::crazy: - no ale ważne, że praca jest - tyle tylko, że potem do tyłu jak rak będę chodzic .... :laugh2::tak::-D
Pytałyście dziewczyny o ZESTAWY ZIMOWE dla dzieci ?? Ja wam powiem, że dla mojej córeczki kupiłam świetną grubą kurtkę z kapturem + spodnie zimowe ciepłe + rękawiczki + buty puchowe, które się przyczepia na zatrzaski do spodni .... i to wszystko za 17 funtów w TK MAXX, także jeśli nadal nie możecie znaleźc, to polecam poszukac właśnie tam ale nie w mieście, tylko na Crown Point, bo ja swój zestaw właśnie tam kupiłam i widziałam też łączone kombinezony ale dla mniejszych dzieciaczków ... :tak::-D - także to dla waszej informacji :-))

Pozdrawiam WSZYSTKIE mamusie z forum i ich dzieci :-)))) :rofl2::-):tak::-D:rofl2:

no właśnie gdzie się podziała Zytasia?
Stefanka to kichnij na to przeziębienie!
Agnes byłam z młodą w przychodni i ma jednak wciąż ospę wietrzną,ale jakoś nietypowo ją przechodzi,dostała jednak syrop na alergię bo ją swędzą plecy i się drapie,jutro chyba zadzwonię do szkoły że wciąż jest chora. Jejku...
a mój dywan już dziś się dorobił dwóch plam,fasolka po bretońsku i herbatka owocowa Dominika...wow
byłam dziś dwa razy na 'spacerze' i klęłam pod nosem jak szewc,a czasem wcale nie pod nosem...było okropnie,wiało jak sk....byk,dobrze że chociaż autobusem za darmochę do lekarza bo tak to bym do jutra nie doszła...
Idę ich spać kłaść,pa

Hey dziewczynki :)
Chodze po chalupie i co jakis czas "wykrzykuje" mezowi "JADE!!!" :)
Bylismy dzis w Manchesterze w konsulacie po paszport dla Majki no i chcieli dac nam odbior na 7 stycznia. Ale ze mielismy podanie o przyspieszenie i moj maz pogadal ze chce wykupic mieszkanie i takie tam, mila pani z okienka zmienila nam date odbioru na 14 grudnia :) Tak wiec juz zabukowalam bilety i 16 grudnia jedziemy do Polszy na 2 tygodnie :D
Swoja droga jestem zszokowana cenami biletow w tym roku :szok:
Pamietam ze rok temu tylko na nas dwoje placilismy ok 500 Ł, a w tym roku koszt biletow dla nas i Mai to jedynie niecale 260Ł.
Tak sobie czytalam o Waszej walce z dywanami i sobie pomyslalam ze moze jednak dobrze ze landlord nam polozyl ciemne :) jak sobie rezerwowalismy ten dom, prosilismy o zmiane dywanow, dali nam kilka "probek" do wyboru i wybralam taki ciut ciemniejszy niz bezowy. Jak Pierwszy raz weszlam do domu kiedy juz go wynajelismy, strasznie mnie zirytowalo ze zamiast bezowego jest ciemny brazowy. W calym domu! No ale teraz mysle ze to faktycznie moze lepiej bo plam na nim napewno nie bedzie widac :)
Piszecie tez o ebayu.. ja czesto zagladam i patrze co jest i faktycznie wydalabym tam czasem mase pieniedzy :) no ale tez nie umiem z tego korzystac. Wiec mam nadzieje ze kiedys sie tego naucze :) Bo z jednej strony sobie mysle ze dobrze ze sie nie znam bo nie wydaje, ale z drugiej jak mi niektorzy znajomi pokazuja co sobie na ebayu kupili i za ile, to mam ochote wyc :) Wiec mysle ze to jednak przydatna umiejetnosc, jesli zachowa sie odrobine zdrowego rozsadku :)

Agne(ska) - nie zrobilam jeszcze tego filmiku, bo wlasnie utknelam na tych zdjeciach ciazowych :) brak pomyslu na podklad muzyczny do tych zdjec jakos mnie narazie zniechecil i musze poczekac na jakis pomysl :) moze cos mi wpadnie do lba, albo ktos mi podpowie to wtedy napewno rusze spowrotem z kopyta ;)

Kilka godzin pozniej... :-)
Tego posta zaczelam pisac jakos kolo 18 :) Mialam wlasnie pisac ze Maja spi wiec korzystam a ona akurat sie obudzila. Potem z nia siedzialam, kapalam, karmilam, usypialam a jak zasnela zajrzalam na n-k, zobaczylam ze napisala do mnie moja kuzynko-przyjaciolka, zadzwonilam pochwalic sie dobra nowina i poprosic o bycie matka chrzestna mojego dziecka, no i jak to zawsze z nami bywa, przegadalam z nia ponad godzine :) znow rachunek niezly bedzie :sorry:
Takze nie martw sie bedismall, jestem, zyje i mam sie niezle :tak:
mam nadzieje ze ospa Twojego dziecka nie jest oznaka ze znow panuje okres ospy bo ja ospy nie mialam:wściekła/y: az sie boje co bedzie jak moje dziecie kiedys zachoruje...
No i oczywiscie wspolczuje i jej i Tobie, ale uwierz ze lepiej jak ma ja teraz, niz ma sie potem cale zycie zastanawiac jak ja co bedzie jak nadejdzie :confused:
A pogoda dzis faktycznie po ciulu byla. Do Manchesteru bralismy wozek, bo pomyslalam ze skoro juz tam bedziemy to sobie polazimy po centrum, bo zawsze jak tam jedziemy to jestesmy u kolegi i nigdy nie widzialam jak wyglada Manchester ale jak wysiedlismy z samochodu i poczulam to "ciepelko" to stwierdzilam ze mam to gdzies, wracamy do domu i nigdzie sie nie ruszamy :)
Znow esej pisze, ale jeszcze mi pytanie jedno na mysl przyszlo :) jak jest w wizzair kiedy leci sie z dzieckiem? Moge wziac i wozek i fotelik samochodowy? bo na innym forum wyczytalam ze moge wziac fotelik jesli mam wozek typu travel system. No i taki mam, ale dla mnie to dziwne jakies ze mozna brac jesli to komplet, a jesli nie komplet to juz nie :) no i jak jest z bagazem dla dziecka? Czytalam ze dziecku bagaz nie przysluguje. Ale to znaczy ze swoje i dziecka rzeczy musze zapakowac w jedna torbe? Nie moge wziac chocby jednej malej walizeczki z ubrankami? No i czy mleka dla dziecka tez moge wziac do samolotu tylko 100ml?
Mialo byc jedno pytanie, a zawalilam Was kilkoma :) ale wszystkie zwiazane z jedna sprawa wiec jakos to przejdzie :)
Pozdrawiam serdecznie,
i mam nadzieje ze kiedys Was wkoncu poznam poza forum :)

Ostatnia edycja:
reklama
hejka diewuchy,coś cicho ostatnio się zrobiło,wszystkie się do świąt już szykują czy co?:cool2:

Zytasia, super że udało wam się załatwić ten paszport małej. To teraz czeka cię prawdziwa wyprawa z małym dzieckiem. Raczej będziesz musiała się zapakować do jednej walizki,ale możesz wziąść więcej tylko pewnie cena Cie zaszokuje...do torby podręcznej to zapakuj sobie ciuszki na zmiane dla dziecka,pieluchy,śliniaki itp a podejrzewam że nie będzie problemu aby zabrać całą butelkę mleka do samolotu,bo ja w ryanair musiałam tylko spróbować zawartość,jeśli o to chodzi to niestety nie ma reguły.
raz sprawdzają wszystko i wyrzucili mi calutkie jedzenie choć szczelnie zapakowane fabrycznie,no nawet wodę fabrycznie zakręconą,a innym razem to wzięłam na pokład nawet domowe kanapki,herbatniki i pełno picia......

co do ospy to ja wciąż nie jestem przekonana czy to jest na 100% to,choć lekarze się upierają,ale wolę żeby to było to i to teraz,bo jednak póki dziecko małe to zniesie to lżej i po kłopocie

Do góry