reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leeds

Hej dziewczyny :-))

Ja sobie właśnie z kawką usiadłam do komputera, bo małą właśnie położyłam ....
Gratuluję Agneska za odwagę - my też myślimy o rodzeństwie dla Julii ale ja chcę trochę popracowac jednak, bo dopiero właściwie zaczęłam :-)) a raczej rozkręcam się w tej materii :-):tak: Jest to jednak trochę trudny temat jak się chce do Polski wracac, bo nie jesteśmy przekonani, czy damy radę dwoje dzieci i siebie tam utrzymac :eek::crazy:.... no ale kto nie ryzykuje, ten nie ma - poza tym jak narazie siedzimy na miejscu i zobaczymy, co czas pokaże .... :-D:tak:
Cocollino - jak mi szkoda tej Twojej Emilki - no męczy się mała z tymi oczkami napewno ale oby wszystko było dobrze ... cierpliwości moja droga - głowa do góry ... ;-):-)
Kamalodz - powiedz mi czy Ty wczoraj czasami nie byłaś z małym w Asdzie na Crown Point, bo jak spacerowałam u góry pomiędzy półkami , to mi gdzieś mignęła dziewczyna podobna do Ciebie .... ?? PS. Gratuluję synkowi nowego ,, dorosłego '' łóżeczka .... :-D:-)- to które Julia ma też się przerabia na normalne ale jeszcze myślę za wcześnie jest na to dla niej - najpierw nauka siusiania :-))))
Stefanka - ja właśnie kupiłam wcześniej Julii nocnik i za chiny nie chce na nim siadac, więc zdecydowałam sie właśnie na nakładkę na kibelek i mała chętnie tam siada, bo wie, że w tym właśnie miejscu mama i tata też robią ,, psi , psi " :-))) :tak::-D
Justyna - cieszę się, że fajnie Ci się mieszka w tym domu i na Beestonie ... i że lecicie do Polski - my też byśmy chcieli ale już się ostatnio śmiałam do rodziców, że zanim urlop dostanę, to będzie rok 2012 :-)))
Ewa - co u Ciebie ? jak dzieci i jak plany dotyczące powrotu do Polski, bo u nas stanęło jak narazie na niczym - z wojskiem kicha :sorry::szok:
Ingrid - gratuluję dziewczynek, odważnych na szczepieniach jak mało kto i Zytasiu Tobie też gratuluję tego, że jesteś tak dzielną mamą :-D:tak:
Miranda a co u Ciebie i Anuszy jak z Tobą jest ? - bo ostatnio jak byście się pod ziemię zapadły normalnie :happy::happy:

Pozdrawiam całą resztę mamusiek i nie tylko - bedismall, ewelinę itp > :-)))) Trzymajcie się dziewczyny i nie dajcie się świńskiej grypie !!! :-D:-D:-D

reklama
Hej dziewczyny.Słuchajcie czy to prawda że jak otrzymamy pozostałe benefity takie jak child tax credit,working tax itp to zostanie cofnięty housing benefit?Mówiła mi o tym sąsiadka ale szczerze mówiac to niewiem czy jej wierzyć.A u nas nic sie ciekawego nie dzieje,kazdy dzień wygląda tak samo,całe dnie spędzam z dziecmi bo mąż pracuje do 16.30,czasami to mi sie okropnie nudzi.Pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzieci.

Motylek - dziekuje za gratulacje :)) milo to slyszec, choc nieskromnie przyznam ze nigdy nie mialam watpliwosci czy dam sobie rade z malym dzieckiem. Pewnie dlatego ze w rodzinie mam ich sporo i czesto zdarzalo mi sie opiekowac dzieciaczkami od urodzenia :) Szczerze mowiac bardziej boje sie momentu kiedy zacznie dorastac i sie buntowac bo tak naprawde w sumie dopiero wtedy sie okaze jak ja wychowalam :)
Maja sie jeszcze usmiechac za duzo nie chce. Rano mnie wita usmieszkiem i czasem jej sie zdarzy w dzien jak do niej duzo gadam ale na prawidziwy usmiech ciagle czekam niestety :)
A w ogole dzis sie naklelam niesamowicie bo czas od urodzenia malutkiej minal bardzo szybko, pochlonela mnie calkowicie opieka nad nia, duzo domowych spraw no i jak myslalam o wyjezdzie do PL to tylko myslalam czy bedziemy mieli na to kase i czy maz dostanie urlop. A dzis mi maz przypomnial ze przeciez nie mamy dla malej paszportu! Jak moglam o tym zapomniec?! :wściekła/y: jestem zla jak cholera, bo nie mam pojecia czy trzeba sie umawiac i jak dlugo sie teraz czeka na wizyte no i jak dlugo sie czeka na paszport :-( i powstaje kolejny problem bo jak juz bedzie mnie stac i jak maz bedzie mial urlop to czy zdaze wyrobic paszport?? Az mam ochote dalej klac.. poki sie nie urodzila caly czas powtarzalam sobie i mezowi ze to pierwsza rzecz ktora musimy zrobic w zwiazku z Maja (oczywiscie po rejestracji). A tu dupa!! Wrrrr
Ide juz i nie pisze wiecej bo mi sie same brzydkie slowa na usta cisna
@$#@%$#^#$^!!!!

Pol dnia minelo a tu cisza :)
Dzwonilam dzis do konsulatu, mamy przyjechac 25 listopada. Pani powiedziala ze jest szansa zeby ten paszport byl jeszcze przed swietami, wiec moze sie jakos jednak uda. Wiec dzis juz nie klne az tak bardzo, chociaz troche jeszcze nadal bo nie moge sobie wydarowac ze zapomnialam o najwazniejszej rzeczy. No ale trudno, czasu nie cofne :)
W razie czego pojedziemy tam z podaniem o przyspieszenie wyrobienia paszportu, tylko musimy jakas dobra motywacje wymyslic :) Wlasciwie to mamy dosc dobra motywacje odnosnie mieszkania w PL, tyle ze jest to mieszkanie meza i na dobra sprawe to mnie tam nie trzeba i on moglby sobie pojechac sam :> No ale jak bedzie sie okaze :)
Pozdrawiam

Hello :-))

Wprawdzie zmęczona po nocce jestem ale mam chwilę przerwy podczas buszowania w kuchni - jakoś dziś ze wszystkim się ładnie wyrobiłam, nawet córeczka śpi w łóżeczku teraz słodko. Rano upiekłam bułeczki ze słonecznikiem, a przed chwilą wyjęłam ciasto z piekarnika i stygnie :-)) Na obiadek dziś naleśniki czekoladowe z dżemem i bitą śmietaną ..... Wiem, wiem... pomyślicie sobie - ale oni w te tyłki ładują kalorii - ale my tak lubimy :-)) :tak::-D:-D:-D:-D
Poza tym dzień jak codzień, dziś też do pracy ide i jutro też a w niedzielę to się jeszcze okaże .... :sorry::happy:
To chyba tyle w wielkim skrócie dziewczyny - muszę leciec naleśnika przełożyc :-)) bo mi się przypali .....

Pozdrawiam was wszystkie i życzę miłego 13 LISTOPADA < to tak dla przesądnych > :):):):-D:-D:-D:-D:-D

Hej laski w końcu mam chwilke dla siebie nie za długą ale zawsze to coś
Justyna, Stefanka, Tuunia - dziękujemy ciotkom za wizyte zawsze miło poplotkować nie za długo coby na poźniej coś zostało :-D:-D:-D:-D za prezenty tez dziękujemy :tak::tak::tak::tak::tak: wprosimy się do którejś w przyszłym tyg :tak::tak::tak:
A tak ogólnie to po staremu małej oczko gorzej wygląda ciotki to aż paczeć nie mogły ale mamy nowe krople i antybiotyk zobaczymy co bedzie:-:)-:)-:)-(
POzdrówka wszystkim :)

Hej !
cocolino ja tylko tak na chwilke żeby tobie odpowiedzieć. No w ten weekend to juz nam sie spotkać nie udało (dzis bylismy u znajomych w bradford a jutro jedziemy na "piłeczki" do castleford) ale ty sie po prostu odezwij jak bedziesz miala czas to sie umowimy. Bo ja to raczej jestem na luzie. Zdrówka dla Emilki!

A ja od wczoraj zaczęłam jazdy na prawko. Straszna panikara jestem ale pan instruktor mówi że bedzie dobrze :)

pozdrawiam dziewczyny
pa

Ostatnia edycja:
hej laski.
Agnieszka, serdecznie gratuluje stanu blogoslawionego! jak sie czujesz? ktory to juz tydz? cos nam to forum zaciazylo :-);-) ale ja nie chce... :szok:
Cocolino, Ty nie klam, ciocie patrzec mogly, tyle, ze im sie serce przy tym krajalo! Biedna Emilka! Ciesze sie, ze sie w koncu wybralismy ;*
Ingrid, jak Ty juz wrocona do UK to musimy sie wreszcie zobaczyc!!! bo jakos nam sie nie sklada od paru miesiecy :no::eek:
Wiola, Justyna jak tam zakupy? :-);-)
Kasiu, a gdzie Ty sie podziewasz??? spotkalybysmy sie kiedys...
pozdrowionka dla pozostalych mamusiek i dzidziulow ;-)

reklama
Do góry