reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leeds

a u nas wlasnie zmiany arek podpisal kontrakt i ma zmiany 4 nocki po 12h potem 4 dni wolne, i jeszcze do tego ma 7 dni urlopu no i namawiam go na jakis wypad bo 3 lata nie mial urlopu, a co to za urlop w leeds. moze uda mi sie znalesc tania wycieczke
Bedismal to kiedy sie widzimy?-przyszly tydzien niestety nie moge
co u reszty Zytysia a ty jak tam jak malutka?
Agneska co u was?
no i co u reszty?

reklama
moje gratulacje Agnes(ka)
nam nareszcie przyznali housing benefit,wprawdzie nie duzo ale zawsze cos,nie mamy jeszcze child benefitu a podobno jak juz do otrzymamy to zmieni sie wysokosc housing benefitu.a tak poza tym to nic sie u mnie nie zmienilo,wczoraj tatus poszedł z synem na szczepionke a nastepna dopiero za dwa latka.to mozliwe?
pozdrawiam mamy i dzieciaczki

AGNESKA super gratulacje
Ewelina tak nastepne szczepienie miedzy 4-6 rokiem zycia dziecka
jesli dostaniecie chaild tax credit i tax working credit to odrazu zglos do hausingu bo napewno sie zmiejszy. a zebys nie narobila sobie nadplaty jak ja bo czekalam na papiery i pozno donioslam

hejka dziewuchy!
Justyna wybierzcie się w okolice Skipton na skałki albo wodospady,zresztą jest wiele fajnych miejsc
Agnes Ojej! Nie wiedziałam że się staraliście...ale najważniejsze że się udało:tak:wspaniała wiadomość,ja jakoś z rozrzewieniem wspominam obie ciąże i nie mówie nie,ale póki co to mam dość roboty przy dwójce. Chciałabym iść do jakiejś pracy i zacząć poważne studia,takie było moje marzenie kiedyś,może czas odejść od pieluch i zacząć żyć,bo dziwnie się czuję jako etatowa matka Polka. W domu już od 4,5 roku...szok

Justyna a czemu nie masz czasu? Mąż pracuje?
Jak masz chętkę to mogę podjechać na beeston i po parku połazimy,mnie to nic nie kosztuje,hehe,mąż kierowca

BEDISMALL -Arek do czwartku w domu odpada bo mamy kilka spraw do zalatwienia, w czwartek na 13 mam dentyste, w piatek wybieram sie wstepnie do Emilki Cocolino bo wstyd mi urodzinki byly a cioci nie bylo
najpredzej kolo soboty, ale to dam znac
a tak wogole to marzyl mi sie wypad gdzies za granice bo polnocna angliie juz znam
ale chyba wyszlo ze jedziemy do polski arek nie byl od 3 lat wiec czas najwyszszy. ale sie okaze na dniach czy lecimy czy nie mnie sie wcale nie chce no ale samych ich nie puszcze wiec tez polece,fajnie zxobacze rodzinke tylko na meczaca podroz

Hey :)
Przede wszystkim serdeczne gratulacje Agnes(ka)!!!! :-) nie mysl o obawach, nie spotkalam jeszcze kobiety ktora bylaby w ciazy a by ich nie miala :) napewno wszystko bedzie dobrze :)) A ze jakies doswiadczenie juz masz to tym bardziej wszystko bedzie prostsze niz sie wydaje :)
Wczoraj wkoncu zrobilismy pepkowe naszej niuni :) na szczescie juz jest z nia coraz lepiej :) nawet dala mi porobic salatki, no i potem jak juz wszyscy byli to tez byla w miare grzeczna :) jak juz nie ma tych plesniawek to sie uspokoila baaaardzo mocno w porownaniu do tego co bylo przez te 2 tygodnie kiedy pisalam ze mam dosc :) Z tym jej samodzielnym zasypianiem wkoncu zmieklam. Fakt ze kilka razy udalo jej sie zasnac i nie plakac za wiele, ale i tak zrobilo mi sie jej szkoda i jednak usypiam na rekach :) Tyle ze duzo mi ta walka i tak pomogla, bo jest duzo mniejszy problem z odlozeniem jej do lozeczka no i jak w dzien ja poloze ot tak zeby polezala to tez potrafi juz dosc dlugo sama polezec :) no i juz nie mecze sie z nia do polnocy, a zazwyczaj juz najpozniej ok 22 grzecznie spi :) W nocy tez mi daje pospac, w ogole nie jestem poki co niewyspana jak mnie straszyli :) wczesniej budzila sie 3 razy, a teraz juz 2, albo nawet tak jak wczoraj obudzila sie pierwszy raz o 6 a drugi juz na dobre o 8 :) Zreszta 8 to jej codzienna pora wstawania, ale i tak stwierdzam ze nie mam co robic i po co wstawac tak wczesnie wiec zabieram ja jeszcze na godzinke do wyrka :) Ona ssie piers i sobie drzemie a ja drzemie obok i mam godzinke dospana :) Mam juz z niej coraz wieksza radoche, bo juz zwraca uwage na zabawki i moge ja jakos troche zabawic nie biorac na rece, no ale przede wszystkim mam radoche bo juz sie pojawia na jej buzce delikatny usmieszek jak do niej mowie! :) Czekam teraz na prawdziwy pierwszy usmiech "pelna geba" :)
Justyna - a ja tam szczerze Ci zazdroszcze wyjazdu do PL :) czasem mysle ze pojechalabym sobie gdzies indziej, do jakichs cieplych krajow powygrzewac sie na sloneczku, ale i tak jak przychodzi co do czego i planuje urlop to bez zastanowienia wybieram Polske. Ciagle tesknie za tamtym klimatem, za rodzina, przyjaciolmi i za tym relaksem jaki tam mam :) No i mysle ze spotkanie z rodzicami i bracmi ogrzewa mnie bardziej niz to slonce z cieplych krajow :) A jak bratanica i bratanek rzucaja mi sie na szyje to juz mi calkiem goraco :) Ciagle mam nadzieje ze uda mi sie pojechac na swieta.
Moj maz tez dostal kontrakt w czwartek, tyle ze niestety poki co jest to kontrakt na 3 miesiace. Ale jako optymisci wierzymy ze potem mu go przedluza :)
No, to biegne spac bo nawet nie zauwazylam kiedy nastal nowy dzien :szok: :-)
Pozdrawiam serdecznie

reklama
Hej!
Justynka Hania była na szczepieniu prawdziwym bohaterem- przy pierwszym wkłóciu nawet nie jękneła a przy drugim lekko sie skrzywiła. Nawet pielęgniarka sie zdziwiła :-)
A Helenka po zabawie w Littlelegz padła jak kawka. Dzieki za pomysł- dobrze sie bawilismy, szkoda że Nico niewiele skorzystał.
Stefanka, wiem juz gdzie mieszkasz ;-) Bardzo przyjemna okolica, no i sąsiadów za scianą masz przesympatycznych.
Cocolino kiedy sie widzimy?
Anuszy jestes gdzies tu?
pozdrawiam

Do góry