reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leeds

reklama
no i ja dziewczyny mam takie same zdanie jak wy na temat szczepien, tylko jak pogadalam dzis z polozna to sie troche wzdrygnelam ze moze zle robie ze nie chce sie szczepiec, widzialam tam kilka osob ktore sie zaszczepiely
my tu myslimy zeby bylo dobrze dla dzidzi, no a ta polozna mowi zeby szczepic bo najwazniejsza dzidzia.
coz nie szczepie sie, bedzie co ma byc
Kama a do srody juz juz,no i wpadaj z malym jak wroci
a byli u mnie dzis landlordzi, zajebiaszczy ludzie, posiedzielismy pogadalismy

Nie,nie kochana teraz wasza kolej,chyba ze ktoregos dnia tak z nudow wpadniemy,bo ty jestes jednak skazana na kierowce-mężula:-):-D
Chyba zacałuje tą mordę moją na lotnisku:tak:

A ja przemyslalam sprawe szczepionki i tak jak na poczatku bylam za, teraz jestem przeciw i sie jednak nie wybieram :) a jak dzis posluchalam wiadomosci, to sie poki co utwierdzilam w mojej decyzji. Tej szczepionki nikomu nie sprzedaja, produkuja ja tylko na zamowienie jakiegos rzadu. Polska nie chce ich kupowac przynajmniej do czasu az nie skoncza badan i nie stwierdza ze napewno nie szkodzi. Wiec stwierdzilam ze jak nie wiem co mi wstrzykna to lepiej niech nie wstrzykuja nic. Licze na to ze sie nie zaraze :) No a poza tym powiedzieli ze rocznie na grype sezonowa umiera pol miliona osob. A na swinska do tej pory na calym swiecie umarlo ok 5000. Wiec mysle ze bardziej warto zaszczepic sie na zwykla niz na swinska :)

Justyna i bardzo madrze robisz, nie szczepiac!
a tu dowod "Lek to nie cukierki, trzeba mieć pewność" - Najważniejsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 03.11.2009

ja nie jestem generalnie przeciwniczka szczepien, ale jestem zwolenniczka rozsadnego, swiadomego i przemyslanego szczepienia szczegolnie maluchow i ciezarnych! i co za tym idzie moje dziecko nie bylo szczepione na MMR i poki co nie bedzie (a na pewno nie przed ukonczeniem 3r.z)
wg mnie szczepionki przeciw grypie sa jak najbardziej bezsensowne, bo 1) chronia zaledwie przed kilkoma szczepami wirusow (ktorych sa miliony), 2) szczepionka robiona jest w oparciu o szczepy ubiegloroczne, wiec juz nieaktualne, 3) wirusy niesamowicie szybko sie uodparniaja i mutuja. tak wiec taka szczepionka jest bezsensowna. 4) w mlodosci bylam raz zaszczepiona przeciw grypie z oplakanym skutkiem- wirus sie zmutowal i w efekcie przelezalam 4 tyg w szpitalu na oddziale zakaznym z mononukleoza zakazna i kolejny miesiac w domu (skutek uboczny po szczepieniu)

co do szczepionki przeciw A/H1N1 to tylko mi sie cisnienie podnosi jak o niej slysze! jak w ogole mozna wypuscic na rynek jakikolwiek preparat (w szczegolnosci medyczny) nie testujac go i nie znajac ewentualnych skutkow ubocznych.
kojarzy mi sie wywiad pewnego profesora, na codzien mieszkajacego w USA i bodajze tam wykladajacego na jakims uniwersytecie medycznym, ktory protestuje przeciwko zakulisowym presjom lobbystów przemysłu farmaceutycznego oraz glosno mowi o szczepionkach testowanych na bezdomnych, ktorzy zmarli bezposrednio po ich podaniu, badz w niedlugim czasie- szok!
Agnes popieram i smialo mozemy sobie rece podac, jesli chodzi o szczepienia.

jest beznadziejne!!! daruj sobie kochana, bo strata pieniedzy, serio! dziecko wisi polamane, jak manekin, cale spocone, bo zadnego przewiewu nie ma, material do d... mechaci sie. tandeta. moge Ci chuste sprzedac, albo zwykle nosidlo kup, ale to min. po 3m.z. chusta od urodzenia jest.

reklama
Witajcie!
Justynka to może lepiej zainwestuj w chustę - zdrowsze dla dziecka i na dłużej starcza - tylko motania musisz się nauczyć.
Ewelina super, gratuluję wygranej!
Stefanka nadal gościsz gości? A Motylek nadal milczy? Wszystko ok u Ciebie?
JA dziś poznałam przemiłą dziewczynę która mieszka niedaleko mnie co bardzo cieszy bo zawsze okazja do wspolnego spedzania czasu :)
Zytasia a jak maleńka? Trochę lepiej? Słuchajcie a może ktoś z was zna rodzine która ma chlopca tak 11-12 letniego - szukam towarzystwa dla mojego bo wszedzie młodsze dzieci albo dziewczynki.
Pozdrawiam wszystkich.

Do góry