reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leeds

cocolino ode mnie również najlepsze życzenia dla słodkiej Emilki (Helenka i Hania dołączają całuski). Wybacz że lekko spóźnione ale jak łatwo sie zorientować niezbyt często tu zaglądam.
Nowo upieczonym mamom powodzenia i samych sukcesów w tym jakże cudnym choć niełatwym zadaniu jakim jest wychowanie dziecka :)
Nowo upieczone forumowiczki witam
a te z forumowym stażem serdecznie pozdrawiam

reklama
a u nas od wczoraj jak zwykle problemy - napisałam pismo w sprawie tego prądu i dziś wysłałam - zobaczymy, co odpowiedzą, bo do dziś jest termin płatności :baffled:, no a tak poza tym , to po 16 dzisiaj podpisujemy kolejny kontrakt na mieszkanie ale tym razem na pół roku tylko .... :tak: A jeśli chodzi o dodatkowe problemy, to od wczoraj myję naczynia w łazience w zlewie - wiecie dlaczego ?? BO w kuchni pod zlewem mysz albo szczur wyżarł nam dwie dziury w rurach odpływowych i woda leje się do szafki .... :sorry2::-:)szok: także normalnie całą noc dziś nie spałam przez tego gryzonia - dziś mają przyjśc z agencji i zobaczyc co i jak ale ja im każe założyc aluminowe rury, bo co z tego, że założą zwykłe, skoro znów może byc to samo po paru dniach ... :baffled::crazy: Nie wiem, co mam jeszcze zrobic, bo boję się, że to może byc jednak SZCZURRR ..... tylko którędy to cholerstwo weszło ? przecież w takiej małej rurze się nie zmieściło, prawda ??

Pozdrawiam was serdecznie ....

Cześc dziewczyny - pogoda fakt dobijająca i jeszcze te nasze problemy - jeśli chodzi o gryzonia, to przyjadą dziś zobaczyc te rury ale po 16 dopiero, więc nadal naczynia myję w wannie w łazience i kręgosłup mi już wysiada .... :eek:, poza tym wczoraj jak byliśmy w agencji mieszkaniowej podpisac kontrakt na mieszkanie, to pokazaliśmy ten nieszczęsny rachunek za prąd i powiedzieli, że to możliwe, że będzie taka kwota do zapłacenia, bo wcześniejsze rachunki mieliśmy niskie, tzn. małe - ale czyja to jest wina ? To ja miałam się domagac, żeby mi większe przysyłali ? W każdym razie wczoraj wysłałam pismo do tej firmy i dałam im 7 dni na odpowiedź - jeśli to nie poskutkuje, to będę się musiała skierowac sprawę na drogę prawną, bo niestety jak myślą, że nas w coś takiego wrobią, to się mylą .... :sorry::sorry: sami przyznali się, że to ich błąd, jak do nich 3 razy dzwoniłam, a do tej pory nie poprawili tego na rachunku :crazy::wściekła/y::wściekła/y:..... No ale cóż - nie pozostaje mi narazie nic innego jak czekac i rwac włosy z głowy z nerwów ... denerwuję się tak, bo jesteśmy przecież w obcym kraju , a tu wszystko się może zdarzyc ... :shocked2::szok: Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i nie zadręczam was już moimi problemami- po prostu musiałam się wygadac, bo ostatnio jestem chodzącym kłębkiem nerwów .... :confused2::-:)-:)no:

MOTYLEK wspolczuje, a jak sie wprowadzalas mialas spisywany licznik, jesli tak nie ma problemu zobacz terz stan licznika przelicz wszystko i gotowe.
ja co 3 miesiace dzwonie podaje stan licznika i mam zawsze tyle do zaplaty ile zuzylam.

gorzej jak cie zrobili w konia i przy podpisaniu umowy nie podpisalas stanu licznika, bo jak im udowodnisz ze nie zuzylas tyle
zycze powodzenia

Agneska a moze ty wybierzesz sie kiedys do nas zapraszamy

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, ale jak każda nowoupieczona mama mam kilka pytań.
PLEŚNIAWKI... Piszecie o babcinych sposobach, ale nie piszecie jakie to są. Też stosowaliśmy kilka leków, ale pomagają tylko na kilka dni i plerśniawki powracają. Napiszcie proszę jakie to czary babcie robiły?
Pozdrawiam

Hej dziewczyny. Pogoda taka że nic się nie chce. Tzn chce się ale spać. Witam kolejną nową forumowiczkę - babcine sposoby to o ile się nie mylę na pleśniawki i inne stany zapalne jamy ustnej dobry był świeży mocz :eek: przetestowane na mojej sioistrze jak była mała i jak mama zapewnia z pozytywnym skutkiem.
A spóźnione życzenia dla małej Emilki - niech maleńka zdrowo rośnie :-).
Pozdrowienia dla wszystkich.

tak Justyna, jak się wprowadziliśmy, to spisałam stan licznika , a jeśli chodzi o metry itp. to przez te wszystkie lata ktoś nam z ich firmy zawsze spisywał, bo liczniki mamy na zewnątrz, a w domu tylko od wody .... także ja nie spisuję sama, dopiero jak powstał problem, to spisałam i podałam im to wszystko ... :-:)eek: Moja sąsiadka przeliczała to jakoś i twierdzi, że wycieczka by musiała byc u nas przez te pół roku, żeby tyle prądu natłuc ... :crazy:, tylko wiesz ... może oni myślą, że frajerów sobie znaleźli ... ???

reklama
tak te babcine sposoby to mocz, wkladalam malemu pdo pupe pieluche tetrowa, i jak juz byla choc troche mokra przecieralam mu buzie , jezyk.
przeszlo po 3 przetarciach, a leki stosowalam ponad tydzien i nic wiec polecam, moze nie higieniczne ale skuteczne
Motylek skoro masz spisane liczniki to nie martw sie , jeszcze moze powylaczaj wszystko w domu i sprzawdz czy licznik chodzi bo czasm sie podlaczaja.
ja powiem tak u nas bylo wszystko na prada grzalam 24h na dobe non stop przez 5 miesiecy, boiler chodzil non stop zuylismy rocznie ponad 1100kwh. wyszlo nam za te zuzycie ok 1200 funtow.

Do góry