reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leeds

Hej laski :)
Dzień dzisiaj był nawet fajny byłyśmy na krótkim spacerku żeby oczka nie męczyć bo troszku wiało w sumie nie wiem czy mam wychodzić czy kisić dziecko w domu z tego powodu nie wiem czy wiatr zaszkodzi ale tez mała musi mieć trochu świerzego powietrza :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
No i w końcu założyłam sobie konto na Ebay mam pare rzeczy które mi tylko zagracają szafę może akurat komuś się przydadzą
Pozdrowionka i życzymy miłego weekendu wszystkim :)

reklama
:) A ja mam wyjatkowo spokojny dzien dzisiaj :) idac za Wasza rada zaczelam Majce ten jezyk trzec. Najpierw mialam zagadke jak to zrobic, bo buzka takiego malego dziecka jest malutka i ciezko pocierac, tym bardziej ze niekoniecznie chce otwierac a jak otworzy i cos czuje w ustach to ssie :) no ale wkoncu zaczelam po prostu wsuwac jej palec z pieluszka namoczona w leku do buzi i ona nawet ssac pocierala o ta pieluszke a ja dodatkowo lekko ruszalam palcem. No i nie chce sie przedwczesnie cieszyc, ale chyba to zadzialalo bo dzisiaj mi malutka dala duzo laby :) wczoraj jeszcze sie awanturowala wieczorem, siedzialam do polnocy prawie zanim zasnela no i w nocy zawsze jak sie budzila to ja przewijalam, karmilam i spala znow, a dzis nie chciala i 1,5 godz od 4 tez przesiedzialam, ale za to w dzien taaaaki lajcik :) od poniedzialku mialam tylko chwilowe przerwy, nie moglam sie nawet dobrze wysikac a tu dzisiaj obiad zrobilam, pospalam, poczytalam, porzadnie sie wykapalam, poogladalam tv w spokoju, prawie jak za czasow bez dziecka :)) obawiam sie tylko dzisiejszej nocy, bo jakos kolo 18 wychodzilismy z domu i Maja zasnela w wozku, potem przenosilam ja z wozka do fotelika bo jechalismy jeszcze na zakupy a ona nawet nie drgnela, wrocilismy kolo 20 to ja prawie od razu obudzilam na jedzenie i kapanie bo pomyslalam ze im szybciej ja obudze tym lepiej dla mnie, bo akurat ze 2-3 godzinki jeszcze pomarudzi zanim zasnie na noc, a tu co? a tu dziecko mnie w konia zrobilo, wykapalam, nakarmilam i poszla spac spowrotem. I spi, caly czas, niewzruszona.. ciekawe kiedy sie wyspi ?:) w razie czego przygotowuje sie juz psychicznie do nieprzespanej nocy :)
znow sie rozpisalam, ale skoro Was to motywuje i nakreca to nawet lepiej :-):tak:
no, to pozdrawiam serdecznie :)
Aaa, jeszcze mi sie przypomnialo. Macie pojecie jak jest z becikowym w PL jak jestem tu?:) bo dzis na spacerze wlasnie wpadlam na to ze skoro jestem obywatelka PL to chyba becikowe tez mi przysluguje?:) wkoncu urodzilam im kolejnego obywatela, mimo ze jest poza granicami :) a ze zanim wyjechalam zdazylam sie naplacic podatkow na rzecz naszego kraju, to teraz chetnie bym odebrala co moje :D

Zytasia nie jestem pewna ale teraz z becikowym to uz nie tak prosto, ponoc trzeba do ktoregos tygodnia zglosic ze jest sie w ciazy, potem chodzic do lekarza prowadzacego , odbebnic dentyste. ale nie wiem na 100%no i ciekawe wlasnie jak to jest z nami poza granicami
ja wczesniej sie nawet nie staralam bo trzbea w krotkim czasie wyrobic paszport leciec do pl zam eldowaci umiejscowic akt urodzenia, a to nie dla mnie wiecej kasy strace na latanie i zalatwianie, no i szkoda mi maluszka.
a tak pozatym super ze twa mala juz lepiej zobaczysz z kazdym dniem bedzie lepiej.
ja do 5 miesiaca walczylam z kolkami a potem sie okazalp ze jadlam za duzo nabialu a maly byl uczulony, jak odstawialm minelo.
kurcze a ja juz zaraz w 25 tyg ciazy mala kopie jak szlona . Nicolas biega juz jak oszalaly
Agneska spoko nie gniewam sie mi tez ciezko wszystko spamietac, no wlasnie a przypomnij imiona i wiek dzici jesli mozesz
Stefanka cibie nie pytam co tam slychac bo stukne w sciane i wiem. no musze wam powiedzec ze super mi sie tu mieszka, normalnie rewelka , wczoraj spacerkiem poszlam sobie do white rose center.
Cocolino usciski dla Emilki i czekamy
no Zytasia to nas nakrecasz do pisania

Zytasia akurat mam polska gazete w ktorej jest o nowych zasadach becikowego, faktycznie musisz miec zaswiadczenie od lekarza ze od 10 tyg bylo sie pod opieka ginekologa. ale mamy spoza granic musza tylko podpisac sie ze w ciagu 12 miesiecy beda na terenie pl nie poza nia. ale troche to dziwne bo co jak urodzisz to musisz leciec odrazu i zobowiazac sie ze zostaniesz rok w pl, a skad tak szybko paszport no i tu przeciez tez trzeba , glupie to. no to tyle co wyczytalam

Hej laski :)
Agnes(ka) - dzięki za pocieszenie
Ciociu Justyno czekamy na was jak tylko znajdziecie wolną chwilkę
Ciociu Stefanko - jak tylko będzie wolna chwila wiesz co robić :-D:-D:-D
Tuuunia - wybaczamy jak tylko się wam polepszy i będzie wolna chwila też wiesz co robić :-D:-D:-D:-D
Motylku - mam nadzieje że tez sięw krótce spotkamy :tak::tak::tak::tak:
Ingrid- jak tylko wrócisz i odpoczniesz jeśli będzie trzeba to zapraszamy jeśli nie dacie rady to my się pojawimy:tak::tak::tak:
Oczko u nas bez zmian teraz górna powieka ale wygląda nieco gorzej niż ostatnio chyba znowu się wybierzemy po coś do smarowania w sumie nie wiem po co - to chyba żebym wiedziała że coś robie:-:)-:)-:)-:)-:)-(
Co do auta to już stoi pod domem tylko jeszcze trochu rzeczy trzeba wymienić do pracy na własne ryzyko jedziemy - powoli się na pewno dojedzie\
Za naprawe już możnabybyło nowe kupić a gdzie koniec :confused::confused:
A pogoda się robi nie za ciekawa i coraz bardziej ciemno nie pomaga na dobre samopoczucie :-:)-(
POzdrowionka wszystkim

Hej dziewczyny. Jak tam po zmianie czasu? Nic się wam nie pokręciło ? U mnie wszyscy jeszcze śpią - mąż odsypia oglądanie meczu razem z sąsiadem, Miki zaserwował sobie drzemkę po południu więc poszedł spać baaaardzo późno a reszta zawsze śpi jak ma okazje.
Stefanka bardzo proszę nie poruszać kwestii sikania na nocnik przez młodego bo mnie coś trafi :wściekła/y: tzn jest lepiej bo czasem zawoła ale generalnie kanapa zasiurana na maksa.
Cieszę się bo dzieciaki mają tydzień wolnego od szkoły więc nie trzeba rano się zrywać. Pozdrawiam wszystkich!

reklama
Do góry