T
tuuunia
Gość
hej, no wiec tak- koszule musisz miec swoje(wez kilka, bo ja np po porodzie sie strasznie pocilam), recznik dla dziecka mozesz wziac, bo np moje kapali, bo sie zapackalo kupka . poza tym pieluchy, chusteczki nawilzane Pampers lub jakies inne do wycierania pupki, oliwka (polecam Johnsona Baby Oil Gel- taka zolta- rewelacja!!!), troszke ciuszkow dla malucha, bo zawsze sie moze zasiusiac czy ulac i wtedy trzeba przebrac, czapeczke, kocyk nam dawali szpitalny, ale moze lepiej wez. poza tym moze wez cos, co maluch zna, zeby spokojniejszy byl (ja mialam takiego misia pozytywke, ktora mu puszczalam jak byl w brzuszku), kilka pieluszek tetrowych, smoczek w razie czego (zebys miala chwile spokoju:-)).
koniecznie wez dla siebie podklady pod pupe na lozko i duuuuzo podpasek, bo sie obficie krwawi!, klapki pod prysznic, recznik i przybory toaletowe, jak masz dlugie wlosy to cos do zwiazania ich, bo przeszkadzaja, wode w butelce do polewania krocza po porodzie, a najlepiej ta wode wymieszac z paroma krysztalkami nadmanganianu potasu. stanik do karmienia, jak masz to poduszke do karmienia, jaśka mozesz sobie wziac. jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopisze. powodzenia i glowa do gory!
a jak masz jaeszcze jakies pytania to smialo
koniecznie wez dla siebie podklady pod pupe na lozko i duuuuzo podpasek, bo sie obficie krwawi!, klapki pod prysznic, recznik i przybory toaletowe, jak masz dlugie wlosy to cos do zwiazania ich, bo przeszkadzaja, wode w butelce do polewania krocza po porodzie, a najlepiej ta wode wymieszac z paroma krysztalkami nadmanganianu potasu. stanik do karmienia, jak masz to poduszke do karmienia, jaśka mozesz sobie wziac. jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopisze. powodzenia i glowa do gory!
a jak masz jaeszcze jakies pytania to smialo