reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leeds

Witajcie dziewczyny
Wczoraj moj maciek poszedl na green lane i tam nas zapisal do lekarza,za tydzien w piatek mamy spotkanie,dalismy sobie spokoj z NHS po tym pisemku ktore do nas przyszlo.Czy ktoras z was ma lekarza na green lane?
Pozdrawiam was wszystkie i dzieciaczki

reklama
Motylku late i cpucino bedziesz miala 8 kaw a reszta 16 bo masz 8 kawy i 8 mleczka w opakowaniu, chyba ze chcesz slabsza to wtedy kombinujesz, ja jek jestem w ciazy z jednej kawy robie 2 bo mi mocnej nie wolno. a pozatym nic innego nie trzeba

Fajnie, to dziękuję za odpowiedź Justyna :-)) Muszę tak czy inaczej przemyślec ten zakup, bo tu nie o cenę chodzi, tylko o to, czy on potem nie będzie tylko stał, bo tak naprawdę, to my aż takimi kawoszami nie jesteśmy, a z tych wszystkich kaw najbardziej lubię latte i cappucino właśnie . A pamiętasz Justyna może jaką ja u Ciebie kawę piłam jak byłam wtedy ze Stefanką ? Bo też mi smakowała ... :tak::-D
My dziś jak już mówiłam w domciu siedzimy,- właśnie Julia runęła dosłownie z sofy na podłogę i tak piszczała, że aż mnie ucho rozbolało jak ją na ręce wzięłam, żeby uspokoic .... :sorry::sorry:no ale muszę się zacząc przyzwyczajac, bo szaleje tak, że brak słów odkąd zaczęła chodzic ... :happy::happy: A ja jakieś pół godziny temu dostałam telefon z agencji, że w sobotę i niedzielę idę do pracy na rano - całe 8 godzin :-)) , no więc znów muszę zrobic zamówionko w Tesco, bo nie będzie komu iśc po zakupy ;-)) A tak poza tym, to po staremu drogie koleżanki :-))

Pozdrawiam serdecznie i przesyłam buzioleeeeee ..... :tak::cool2::tak::-D

hej, a u nas nowa bida. jestem po zabiegu na reke i mnie boli i nie moge nia ruszac, a bedac samemu z dzieckiem ciezko z tym troche, ehhh! :wściekła/y::no::-(
zarejestrowalam sie dzis jako bezrobotna, gadalam z baba prawie h, az mi sie kasa na tel skonczyla :sorry::szok:

Justynka, a Ty jestes w jobcentre zarejestrowana? bo tak sie zaczelam zastanawiac jak to jest z ubezpieczeniem i skladkami jak sie nie pracuje. jak sie jest zarejestrowanym to jobcentre sie tym wszystkim zajmuje, ale jak sie nie jest to jak to wyglada? bo ja bylam bez pracy i zasilku prawie 3 mce, wiec chyba nawet ubezpieczona nie bylam, prawda?

Motylku dzieki za info o spodenkach- musze sie kiedys wybrac i kupic malemu na zime i kurtke tez, bo ma tylko cienka jesienna, ale to od deszczu bardziej

Dziewczyny, co mam zrobic zeby zmienic przychodnie? bo obecna mnie wk....a maksymalnie- nic tam nie idzie zalatwic. tylko jest ta cholerna rejonizacja i obawiam sie,ze moze byc problem. wiec jak ktoras jest zorientowana jak sie to da ominac i zalatwic to ozloce! :-D
poza tym pozdrowienia i buziaczki dla mamus i dzidziusiow!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzieki za slowa otuchy Wiolu i zainteresowanie! :tak:
a z reka to samo od lat... (juz trzech z przerwami). zepsula sie na skutek ciezkiej (za ciezkiej pracy, bo przelozeni traktowali nas jak niewolnikow), potem bylam 7 mcy na zwolnieniu, leczeniu i rehabilitacji. wrocilam do pracy (lecz na inne stanowisko, gdzie praca nie byla tak mordercza i nie trzeba bylo dzwigac i pracowac ponad sily) i bylo w miare ok, az do momentu, kiedy synus sie pojawil. jak zaczelam sie nim zajmowac, dzwigac i wykonywac wszystkie czynnosci przy nim to wrocilo ze zdwojona sila (bo to przeciez praca na fuuuuuuul etat- 24h!). Dodam, ze moze wszystko potoczyloby sie inaczej, gdyby moja przypadlosc byla od razu prawidlowo zdiagnozowana i odpowiednio leczona, ale niestety... :no: dopiero od niedawna ( marca czy kwietnia tego roku) znam diagnoze- PRAWIDLOWA mam nadzieje "de Quervain's tenosynovitis", czyli na polski najprosciej, bez zaglebiania sie w szczegoly cos jakby zapalenie stawow nadgarstka na obszarze prostownika kciuka. w kazdym razie boli jak diabli i ciezko mi w ogole robic cokolwiek ta reka (lewa na szczescie, choc 3lata temu obie byly zainfekowane w takim stopniu,ze w ogole nie moglam nimi ruszac i szanowny pan maz musial mi myc zeby czy wlosy, itp - koszmar!!!!!!!!). Teraz jestem juz po drugiej dawce zastrzyku z Hydrokortizonu ze sterydem przy znieczuleniu miejscowym (jak puscilo to bylo nieciekawie :szok:) i poki co mam calkowity zakaz poruszania reka i wykonywania jakichkolwiek czynnosci. za okolo 2 dni zaczynam cwiczenia, a potem badania kontrolne- zobaczymy... Poki co ciezko jest, bo jak nie ma kto pomoc to burdel w chalupie i przy dziecku ciezko. to sie rozpisalam :-p dobrej nocki

Hej laski :)
Stefanka - nie ma za co i tak już dawno temu obiecaliśmy że będziemy to się kiedyś musiałam zebrać no i teraz to już 2 ciotki będą do odwiedzania :)
Tuuunia - życzymy szybkiego powrotu do zdrówka i też obiecaliśmy że będziemy to jak będziemy mieć chwile wolnego to damy znać dzień wcześniej :tak::tak::tak:
Justyna - my też na urodzinki się piszem tylko nie wiem czy nie wypadnie w dzień jak pracuje ale nic to przyjedziem w dzień wolny
Ingrid - co tam u ciebie i maluszków faktycznie dawno cie nie było
Pozdrowionka wszystkim :)

Hej dziewczyny
no faktycznie dawno mnie nie było. U nas różnie. Trochę kłopotów i zmartwień. Helenka od kilku tygodni ma lekkie (bądź ostre)- biegunki- nie wiem czy to zęby czy alergia na mleko.Ciągle ten temat weryfikuje. A Hania bardzo słabo je (i słabo przybiera na wadze), doprowadzając mnie do rozpaczy. Ostatnie dwa dni były koszmarne, prawie nic nie zjadła za dnia i trochę lepiej w nocy. Jakl tylko pokazywałam jej cyca lub butelke robiła taką awanturę jak przy kolce. Nie mam pojecia o co chodziło, wpadłam w popłoch ale dzis już lepiej. Wogóle okazała sie małym niejadkiem. Ssie tylko przez kilka minut i zasypia lub sie wkurza że ją chce jeszcze podkarmić. Po swietnych początkach (200 gram tygodniowo) ostatnio przybrała tyko 60g. Nie bardzo wiem co mam robić. Kobitki w przychodni poleciły mi butelkę 2x dziennie ale czasem po prostu nie da sie jej nawet 30 mililitrów wcisnąć.
Justynka widziałam Wasz nowy domek na zdjęciach które mi wysłałas. No teraz to będzie wam wygodnie. I ten ogródek fajny.
Tunia włos sie jeży jak sie czyta historię Twojej ręki. Biedna- trzymaj sie ciepło!
.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
U mnie mały sajgon - dzieciaki zaczęły szkołę i zaczęło się bieganie do szkoły i ze szkoły. Do tego moje najmłodsze dziecię tak mi daje ostatnio do wiwatu że nie mam siły na nic. Jakiś opóźniony bunt dwulatka chyba go dopadł. Chciałam go zapisać do playschool ale nie wiem czy się nadaje z tym swoim zachowaniem. No i odliczam byle do Gwiazdki :-).

reklama
co tam dziewczynki slychac , ja narobilam sobie klopotu.
polozna wczoraj kazala mi juz zmienic przychodnie mimo ze przeprowadzam sie dopiero 1 pazdzier ale zeby bylo szybciej zeby nie zgubic wizyt . no wiec tu sie wyrejestrowalam a dzis chcialam na ls11 sie zarejestrowac ale nie moge bo nie mam potwierdzenia adresu, i dupa nie mam wogole gp, a umowe najpredzej dostane 20 wrzesnia.
ide jutro do swej przychodni moze cos poradz
jutro mam wizyte w szpitalu(2 ciaza brana szczegolniej pod uwage ze wzgledu na ciezki pierwszy porod) bed miala dodatkowe usg, krew, mocz i takie rozna opowiem jak wroce

KIEDY SPOTKANKO ZAPRASZAM
jeszcze na stare mieszkanko:)

Do góry