reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Leeds

Hej witajcie po długim weekendzie!
Szkoda że takie wolne dni tak szybko mijają. Trochę odpoczęliśmy ale o niebo więcej się narobiliśmy w ogrodzie :) A roboty przed nami ciągle dużo.
A pochwalę się że poznaliśmy Ingrid i nas oczarowała :) Naprawdę miło było Cię poznać.
Justyna w weekend nie daliśmy rady ale chętnie przejadę się do Leeds w następnym tygodniu żeby Cię poznać :) Tylko proszę o instrukcję w jaki autobus wsiąść w Leeds bo samochodem to mój mąż do pracy jeździ więc mi zostały tylko autobusy.
Miłego dnia wszystkim no i najlepsze życzenia z okazji Dnia Matki :)

reklama
No cześc dziewczyny :-))

Mam chwilę, więc nadrabiam zaległości :-):tak:

Wczoraj faktycznie była super pogoda ale aż za ciepło i tak duszno, że nie można było wyrobic na zakupach .... :szok: , bo byłam wczoraj od samego rana z koleżanką na Crown Point i buszowałyśmy po sklepowych półkach, a potem zaprosiłam ją na kawkę i ciacho i tak zeszło do 19, aż jej mąż nie odebrał :laugh2: ale ja bardzo lubię z nią spędzac czas, bo się naśmiejemy zawsze i na zakupach i w domu :tak::-D A dziś jak wstałam o 6 rano i spojrzałam przez okno, to mi się wszystkiego odechciało - nie dośc , że wiatr jak niewiem co, to w dodatku jak by jesień była ... najchętniej bym znowu wskoczyła pod kołdrę i poszła spac ale niestety - nie było zmiłuj, bo dziś mieliśmy umówione spotkanie w Manchesterze w sprawie kolejnego paszportu dla Julii i trzeba było jechac ... Oczywiście nie dośc, że pogoda do d .... , to jeszcze Julia nam zaczęła wymiotowac w autokarze i całe ubranka nadawały się do prania, a przy okazji tatusia jeszcze to samo nie ominęło, bo miał ją akurat na rękach przodem do siebie .... :baffled::szok::eek: - no ale jakoś daliśmy radę, a resztę drogi do.. i z.. Manchesteru mała nam przespała :happy: - zresztą i tak się wzorowo zachowywała .... Spotkanie w konsulacie mieliśmy umówione na godzinę 11 i myśleliśmy, że przebiegnie ono tak miło i sympatycznie jak ostatnio ale mówię wam dziewczyny - jak weszliśmy tam i zobaczyliśmy, co się dzieje, to normalnie ręce nam opadły - i nie tylko nam .... Ogólnie załatwienie wszystkiego, czyli kolejne złożenie wniosku i uiszczenie opłaty skarbowej zajęło nam 2 GODZINY !!! - taką mają świetną organizację - ludzie byli tak wściekli, że ledwo stali w kolejkach ..... najbardziej było szkoda tych dzieci malutkich, bo było tak duszno i gorąco na tym 14 piętrze, że brak słów, a panie w okienkach oczywiście - klima i te sprawy - ogólnie MASAKRa jak dla mnie - ledwo zdążyliśmy na autobus powrotny ..........:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jestem bardzo rozczarowana obsługą i cieszę się, że dopiero w lipcu tam kolejny raz będę musiała jechac .... :no::angry::baffled::szok::eek::sorry: A tak poza tym, to jutro się wybieram do mojej fryzjerki, u której zażyczę sobie radykalne cieniowanie włosów, bo chcę coś zmienic w widoczny sposób na lato :-D mam nadzieję, że obetnie mnie tak, jak będę chciała ... A co u was dziewczyny ciekawego słychac ??? Jak mijają wam dni z rodzinkami :-D ??? POzdrawiam was wszystkie i będę zaglądac w miarę możliwości ..... :-D:tak:

Ha ja też planuję ściąć włosy i mam wybrane dwie fryzury i nie mogę się zdecydować: jedna to króciutki włosy pocieniowane a druga to taki bob ale z przodu dłuższe no i sama nie wiem co wybrać.
Mam nadzieję że znowu będzie słoneczko i troszkę się opalę :)

kurcze a my mamy hardcore maly zabkuje stan podgoraczkowy, rozwolnienie, placz, nie sypia prawie wcale, dopiero zasnal, bidulek:(
Ewa ja mialam kiedys cos w podobie do bob albo to byl bob z tylu krotka bombka z przodu wycieniowane dlugie, w sumie super latwo do ukladania. a krociutkie czarne tez mialam na 5 mm tak se maszynka machnelam(durna bylam)

Cocolino ja nie wiem kiedy wpadne bo po tych 2 dniach wypompowana jestem a nie wiem co jutro mnie czeka, moze ty wpadniesz

hej :-) Ja już po wizycie u fryzjera i jestem bardzo zadowolona, bo mam taką fryzurkę, jaką od dawna już chciałam miec - poszłam nawet ze zdjęciem - no i moja fryzjerka stwierdziła, że będzie mi w takiej dobrze i nareszcie czuję, że mam porządnie obcięte włosy, bo mocno górę pocieniowałam , a dół zostawiłam długi - fryzura emo - taka jest jej nazwa, więc może będziecie mniej więcej wiedziały, jak moje włosy teraz wyglądają ... jeszcze tylko małe farbowanko na brązik i będzie git .... :-):tak: , acha no i ta fryzurka wymaga użycia lakieru do włosów, więc muszę sobie zakupic jakiś fajny specyfik :tak:;-)............
Ewa - ja Ci polecam fryzurkę a'la bob , bo też miałam taką i czułam się super - łatwo się układa takie włosy :-)) jak już zrobisz sobie jakąś fryzurkę, to daj znac :tak::eek: Pozdrawiam Cię serdecznie, chociaż Ciebie jeszcze nie znam ale mam nadzieję, że poznam .....
Justyna - współczuję Ci bardzo, że tak w kośc dostajesz od małego ale tak to już jest, że jedna mamusia to przechodzi intensywnie, a druga mniej intensywnie, bo wiele zależy od dziecka jak właśnie znosi to ząbkowanie .... :baffled: Ze swojej strony mogę Ci doradzic, żebyś smarowała małemu jak najczęściej dziąsełka żelem Bonjela na przykład, żebyś unikała ciepłych posiłków, jeśli podajesz mu coś już sama, oprócz mleka - lepiej żeby to było chłodne, bo będzie działało kojąco na dziąsełka, a ciepło by tylko wzmagało ból maluszka, a na rozwolnienie daj mu jakiś deserek czekoladowy albo z jagodami, tylko nie za dużo, bo może to zablokowac kupkę na jakiś czas, jeśli się przesadzi, no i dużo picia - najlepiej wody mineralnej dla dzieci ... żeby się mały nie odwodnił przez to rozwolnienie ..... Odpoczywaj, kiedy będziesz miała tylko czas, bo nie wiadomo ile to jeszcze potrwa .... Trzymaj się i głowa do góry, chociaż wyobrażam sobie jak jesteś zmęczona .... :baffled::sorry:
Cocollino - jak w pracy próbny dzień i wogóle co u Ciebie ?

Pozdrawiam resztę dziewczyn i ponawiam propozycję spotkania u mnie - może w przyszłym tygodniu dacie radę, co ??? ZAPRASZAM NA KAWUSIĘ I POGADUSZKI - będzie mi bardzo miło - im was więcej, tym lepiej będzie :-D:tak:

ale cisza a gdzie reszta. maly dzis ok przez ostatnie 2 dni wiedzilam co ma Cocolino bo moj maly spal tak malo jak jej mala caly czas. dobrze ze moj synek lubi spac, ma to po mamusi.
ruszylo sie u arka z praca mial isc rano dostal telefon ze na noc narazie nic konkretnego nie wiemy na jak dlugo i wogole ale coz waznbe ze dzwonia.
tak wiec spie sobie dzis z synkiem sama w domku.

Hej laski :)
Motylku - u mnie wszystko ok w pracy nie za ciekawie wszyscy znajomi poodchodzili wiec sama bede ale jak już szef oznajmił bede miała duuuużo roboty :-:)-:)-(
Justyna - dzięki że wpadłaś wychodzi raz na ruski rok ale w końcu się zebrałaś no i za krótko ale dobre i to :tak::tak::tak::tak::tak:
Tuunia - co tam jak leci napisałam cio dzisiaj smska ale zero odpowiedzi zatem albo jestes zajęta albo mam zły numer :-(
Ingrid - napisz jak się czujesz i czy można jeszcze cie odwiedzać może zanim Hani się zachce:-D:-D to się spotkamy :tak::tak::tak:
Tato miał mieć dzisiaj wolne to zadzwonili z pracy i już nie ma szkoda Emilce uśmiech nie schodzi jak widzi tate :-)
No a tak pozatym to dzień mamy był piszcie laski co dostałyście ja byłam w kinie 2 godz miło spędzone :-D:-D:-D
POzdrowionka

reklama
hej dziewczyny, sorki ze tyle czasu mnie nie bylo, ale tak jak Wam mowilam, jak przyjechala tesciowka to nie mialam czasu na net- z reszgta ciagle gdzies wybywalysmy, potem urodzinki Szymusia z poprawinami w Yorku, wczoraj i dzis tez poza domem i tak do piatku :tak:
Cocolino, dostalam eska, ale mialam pusto na koncie. wsio ok u nas i mamy sie dobrze- ja i moj dorosly syn :-),i nawet tatus tez niezle :-D
Ingrid- nie ja nie przyjmuje takiej odpowiedzi! w takim razie nie bedzie imprezki w piatek i czekamy do poniedzialku- wroci Wiola i Cie podrzuci, poza tym jak bedzie komplet to bedzie super, wiec mam nadzieje, ze nie macie innych planow i sie stawicie grzecznie w komplecie, no i ze do tego czasu nie urodzisz, wiec ja nowa umowe z Hania zawieram- do wtorku czekaj w brzuszku, we wtorek juz mozesz wyskakiwac aniolku! :-D:tak:;-)
Wiola, wracaj, bo teskno nam za Toba! :tak:
Justynka, jak Nikos? przeszlo mu juz? lepiej sie czuje? wysciskaj go!
Anuszy a co u Ciebie?
Miranda jak Twoje malenstwo w brzuszku? jak Ty sie czujesz?
Motylek to co kolejne spotkanie zwolujesz?:-) a jak biznes, kreci sie?
pozdrowionka dla pozostalych

Do góry