reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Krakowa

Witam serdecznie! Mam pytanie a nawet 2 do mam krakowianek:-)
1 Czy mozecie polecic mi gdzie sa sklepy z najwiekszym wyborem wózków??
2 Jaką mozecie polecic spacerówke?? pozdrawiam aga:-)

reklama
Jaaga sklepy sieci Entliczek Pentliczek mają bogaty asortyment wózków. JA mam spacerówkę Chicco CT 01 ale to jest trzyfuncyjny. Jestem z niego zadowolona... prawie:-) nie ma przekładanej rączki, wydawało mi sie to nieistotne ale jednak warto na to zwrócic uwagę. Gdy wieje wiatr, a ostatnio potrafi dmucha mocno to jest kłopot jak dzidzia siedzi bo jej piaskiem w oczy sypie:-( Zaletą jest to, że się fajnie składa i do bagażnika z butlą gazową wchodzi a to sukces bo to nie jest typowa parasolka a składa się podobnie:tak:

Głuszku to może i tym razem przejdziemy wspólnie ciążę;-) Mnie też się zachciewa drugiego bobasa:rofl2: chociaż ostatnio z jednym rady nie daję;-) A jeśli mężuś będzie pracował we Wrocławiu to może się tam przeniesiecie wszyscy skoro i tak nie planujesz pracowac a zawsze to we dwójkę raźniej. Nie ma się co martwi na zapas, poza tym Marysia już będzie duża to i mamie pomoże: posprzata, ugotuje jak trzeba będzie:))))

Zdrówka dla Marysi życzymy:tak: a co do lekarza to teraz na wszystko cholera jasna antybiotyki przepisują:wściekła/y: nóż sie w kieszeni otwiera bo poważne leki traktują jak witaminę C:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

JAAGA ja mam deltima kazoo i bardzo gorąco polecam, w zasazdie nie mam na co narzekać, mamy go już rok i się sprawdza, rozkłada się na płasko, nie ma malutkich kółeczek, budka fejnie chroni od wiatru, waży jakieś 8kg, no ja widzę tylko jego dobre strony, nie zawiódł nas ani razu :-)

kurcze coś krakowianeczki na rozmnażanie wzięło, czuć wiosnę :rofl2:

Ja mam quinny xxl i bardzo go lubię, ale jest niestety xxl :-):-)

a drugiego dzidziusia tez mi się chce, ale jako że chodzimy do pracy na zmiany ( w tym czasie druga połówka z Igą) to moj mąz zna dobrze uroki niemowlaka i na drugiego się nie godzi:-(
a do tego dochodzi mój strach że nie damy rady finansowo..no i wek już nie ten..

Gaga a na co tu czekac z tym rozmnazaniem:-) podobno im dłuższa przerwa w rodzeniu tym bardziej się nie chce wracac do pieluch. Ja to bym bardzo chciała, żeby Adas miał się z kim bawic i do kogo odezwac gdy dorośnie. Może dlatego że sama mam 3 rodzeństwa. No i z tą różnica wieku to jest tak, że mam dwóch starszych braci o 4 i 5 lat i w dzieciństwie była to bariera nie do pokonania, dopiero gdy byliśmy nastolatkami znalezlismy wspólny jezyk. Z kolei mój młodszy brat jest młodszy ode mnie o 10 lat więc on to już w ogóle miał przerąbane, on był dzieckiem gdy starsi braci pozakładali swoje rodziny więc kontakt na dobrą sprawę miał tylko ze mną a ja nie zawsze miałam ochote na pogaduchy z Młodym ale teraz trzymamy się razem. Lubie swoją duż rodzinkę;-)

hej ho!
chorowaliśmy zbiorowo. Dwa tygodnie bez spacerów :-p
Odnośnie wózków się nie wypowiem bo mysmy polowali na bliźniaczy oczywiście. Chociaż powiem tylko, że kupowaliśmy naszą bryką na e-bayu niemieckim. Polecam szperanie na zagranicznych aukcjach. Czasem nowe wózki można zakupić duzo taniej niż w Polsce (nawet z kosztami przesyłki). A transakcja jest bezpieczna bo większość prowadzona jest w systemie PayPal gwarantującym zwrot kasy przy niewypale.

tak tak tak. Z bliźniakami jest trudniej.........Bez dwóch zdań. Teraz chłopcy przechodzą bunt dwulatka i straszne rzeczy się dzieją. Szkoda za szkodą. Psucie , łamanie, bitwy i bijatyki o zabawki, niechęć do jedzenia, do mycia zębów, ubierania kapci, robienia na nocnik...............Normalnie gorzej niz w okresie dojrzewania :baffled:

Kolejnego dziecka nie planujemy ale nie mówimy też nie ;-) jakby się "zdarzyło" to świat by się nie zawalił. Byłoby ciężko, finansowo też ale kopsnęlibyśmy radę. Póki co chcę wykorzystać mój wychowawczy i nieco się podszkolić z tego i tamtego.
Jutro zawożę dzieci do mamy i wiosenne porządki zaczynam :-)

reklama
Do góry