reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Krakowa

głuszku współczuję, wiem co to znaczy, u nas Majka jeszcze nocek nie przesypia, czasami jej się zdarzy ale niestety czasami, często ląduje u nas w łóżku, bo oboje do pracy więc nie mamy siły jej usypiać

co do spotkanka to ja mogę i z Majulą i bez niej więc jak komu pasuje

reklama
cześć megusek :-)

dziewczyny mam do was pytanie czy wasze maluchy jedzą może mleko sojowe, koleżanka ma do sprzedania po 7zł puszka, nie pamiętam nazwy, jak coś to dopytam na pewno dwójka i sojowe :-D

Głuszek, zleciało szybciutko..aż mi czasem szkoda że tak szybko. Iga się robi coraz bardziej rozbestwiona;-) poza tym też od jakiegos czasu idą jej wszystkie czwórki i dwie piątki, więc jest ostro.
chcę ją odstawić od cyca, bo mam astmę i nie chcę brać sterydów karmiąc.. z drugiej strony nie mam sumienia teraz, kiedy jej idą zęby.. więc ogólnie jesteśmy podenerwowane...

uuuuuuuu kasianka. Toś Ty dzielna kobita, że bez sterydów tyle wytrzymałaś!
Ja miałam astme, ale w okresie dojrzewania mnie opusciła. Ma się ponoć uaktywnic jeszcze :baffled:
Teraz za to mam inne dolegliwosci..............Starość nie radość ;-)
Na Święta ma byc paskudnie ponoć. Nie pamiętam ładnych, ciepłych Świąt Wielkanocnych w Kraku. Raz to nawet śniegiem sypnęło. Tam, skąd pochodzę jest zwyczaj chodzenia w pierwszy dz, Sw do lasu po zdrowie. I za młodu (jak zwyczaj każe) łaziliśmy całą bandą napić się piwa i usmażyc kiełbasę :-D
Bywało, że w krótkim rękawku maszerowaliśmy!
echhhhhhhhhh. tęskno mi

No właśnie Ziuta jest coraz gorzej ze mną...i dlatego myślę żeby ją odstawić. bo jak już zacznie szybciej biegać, a ja za nią, to się wykończę:baffled:

nawet nie chce mi się myśleć, że święta będą brzydkie, kupiłam rower z siodełkiem i mieliśmy zamiar trochę się gdzieś ruszyć..
tam skąd ja pochodzę,w wielki piątek o świcie chodziło się po wodę życia:-):-) nad jeziorko. też się to różnie kończylo, ale rano jeszcze było zimno. i cudowne powietrze, nie tak jak tutaj niestety. Boże jak to było dawno........aż się rozczuliłam..

Kasianka Marysi idą górne jedynki i dwójki juz widac jej przez skórę tego ząbka..... Co do astmy to ja miałam stan astmatyczny w liceum i po sterydach mi przeszło. Ale 5 kg mi zostało.
Gaga my jedziemy na Nutramigenie więc niestety ci nie pomozemy. kurde strasznie długo ci Majka nocek nie przesypia. Weź nawet nie strasz babo!!!!!
Megusku witaj w naszym gornie. Napisz cos o sobie i odwiedzaj nas jak najczęściej.
Kurde aleś Ziuta zapodała z ta informacją o pogodzie... niech to drzwi ściną ...,.:wściekła/y: :wściekła/y: ja jade do tesciowej na wieś i miałam nadzieję ze pobędziemy sobie na polku
Kasianka, Ziuta- fajne zwyczja na Wielkanoc - szczególnie ten z piwkiem mi isę podoba;-)

No to krótko napisze. Mam na imię Gośka, mam 29 lat. W listopadzie ub roku urodzilam siłami natury Kubusia, porod byl ciezki ale najawzniejsze ze Kubus jest zdrowy :-) Rodziłam w Narutowiczu, nie polecam tego szpitala.
Obecnie nie pracuje, chce widziec jak nasz synek dorasta :-) Jest super...podciaga sie do siadania maly spryciarz. Wazy 7,5 kg....sporo. Karmie piersia, raz dziennie daje mu zupke jarzynowa, a na noc ostatnio zageszczemy kleikiem mleczko....bo dwukrotne karmienie nocne jest dla nas wykanczajace...

Sprobujemy mu dawac troszke wody...moze da sie oszukac? ;-)

Megusek mój Wojtek ma 9 i pół miesiaca nadal karmie piersią i nadal budzi się w nocy na karmienie:-) , niektóre typy tak mają:tak: ale robie to juz tak automatycznie ze zupełnie mi to nie przeszkadza:-D

reklama
Megusek, jak ja bym chciała żeby Iga się budziła tylko 2 razy na karmienie:tak::tak: ostatnio to nawet ciężko mi policzyć ile razy się budzi. jedno jest pewne - ostatni raz budzi się o 6-ej- bo ja się wtedy do pracy zbieram:-D
(Do 6-ego miesiąca budziła się raz, po chrzcinach chyba diabełek w nią wstąpił;-))

Do góry