reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Krakowa

głuszku współczuję, wiem co to znaczy, u nas Majka jeszcze nocek nie przesypia, czasami jej się zdarzy ale niestety czasami, często ląduje u nas w łóżku, bo oboje do pracy więc nie mamy siły jej usypiać

co do spotkanka to ja mogę i z Majulą i bez niej więc jak komu pasuje

reklama
cześć megusek :-)

dziewczyny mam do was pytanie czy wasze maluchy jedzą może mleko sojowe, koleżanka ma do sprzedania po 7zł puszka, nie pamiętam nazwy, jak coś to dopytam na pewno dwójka i sojowe :-D

Głuszek, zleciało szybciutko..aż mi czasem szkoda że tak szybko. Iga się robi coraz bardziej rozbestwiona;-) poza tym też od jakiegos czasu idą jej wszystkie czwórki i dwie piątki, więc jest ostro.
chcę ją odstawić od cyca, bo mam astmę i nie chcę brać sterydów karmiąc.. z drugiej strony nie mam sumienia teraz, kiedy jej idą zęby.. więc ogólnie jesteśmy podenerwowane...

uuuuuuuu kasianka. Toś Ty dzielna kobita, że bez sterydów tyle wytrzymałaś!
Ja miałam astme, ale w okresie dojrzewania mnie opusciła. Ma się ponoć uaktywnic jeszcze :baffled:
Teraz za to mam inne dolegliwosci..............Starość nie radość ;-)
Na Święta ma byc paskudnie ponoć. Nie pamiętam ładnych, ciepłych Świąt Wielkanocnych w Kraku. Raz to nawet śniegiem sypnęło. Tam, skąd pochodzę jest zwyczaj chodzenia w pierwszy dz, Sw do lasu po zdrowie. I za młodu (jak zwyczaj każe) łaziliśmy całą bandą napić się piwa i usmażyc kiełbasę :-D
Bywało, że w krótkim rękawku maszerowaliśmy!
echhhhhhhhhh. tęskno mi

No właśnie Ziuta jest coraz gorzej ze mną...i dlatego myślę żeby ją odstawić. bo jak już zacznie szybciej biegać, a ja za nią, to się wykończę:baffled:

nawet nie chce mi się myśleć, że święta będą brzydkie, kupiłam rower z siodełkiem i mieliśmy zamiar trochę się gdzieś ruszyć..
tam skąd ja pochodzę,w wielki piątek o świcie chodziło się po wodę życia:-):-) nad jeziorko. też się to różnie kończylo, ale rano jeszcze było zimno. i cudowne powietrze, nie tak jak tutaj niestety. Boże jak to było dawno........aż się rozczuliłam..

Kasianka Marysi idą górne jedynki i dwójki juz widac jej przez skórę tego ząbka..... Co do astmy to ja miałam stan astmatyczny w liceum i po sterydach mi przeszło. Ale 5 kg mi zostało.
Gaga my jedziemy na Nutramigenie więc niestety ci nie pomozemy. kurde strasznie długo ci Majka nocek nie przesypia. Weź nawet nie strasz babo!!!!!
Megusku witaj w naszym gornie. Napisz cos o sobie i odwiedzaj nas jak najczęściej.
Kurde aleś Ziuta zapodała z ta informacją o pogodzie... niech to drzwi ściną ...,.:wściekła/y: :wściekła/y: ja jade do tesciowej na wieś i miałam nadzieję ze pobędziemy sobie na polku
Kasianka, Ziuta- fajne zwyczja na Wielkanoc - szczególnie ten z piwkiem mi isę podoba;-)

No to krótko napisze. Mam na imię Gośka, mam 29 lat. W listopadzie ub roku urodzilam siłami natury Kubusia, porod byl ciezki ale najawzniejsze ze Kubus jest zdrowy :-) Rodziłam w Narutowiczu, nie polecam tego szpitala.
Obecnie nie pracuje, chce widziec jak nasz synek dorasta :-) Jest super...podciaga sie do siadania maly spryciarz. Wazy 7,5 kg....sporo. Karmie piersia, raz dziennie daje mu zupke jarzynowa, a na noc ostatnio zageszczemy kleikiem mleczko....bo dwukrotne karmienie nocne jest dla nas wykanczajace...

Sprobujemy mu dawac troszke wody...moze da sie oszukac? ;-)

Megusek mój Wojtek ma 9 i pół miesiaca nadal karmie piersią i nadal budzi się w nocy na karmienie:-) , niektóre typy tak mają:tak: ale robie to juz tak automatycznie ze zupełnie mi to nie przeszkadza:-D

reklama
Megusek, jak ja bym chciała żeby Iga się budziła tylko 2 razy na karmienie:tak::tak: ostatnio to nawet ciężko mi policzyć ile razy się budzi. jedno jest pewne - ostatni raz budzi się o 6-ej- bo ja się wtedy do pracy zbieram:-D
(Do 6-ego miesiąca budziła się raz, po chrzcinach chyba diabełek w nią wstąpił;-))

Do góry