reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Cleorec omijaj z daleka panią doktor Chlewicką o mało ja się nie wykończyłam i dziecko moje najstarsze :szok: Pomógl mi bardzo Niziurski a dziewczynki rodziłam na Kościuszki i bardziej sobie chwalę lepsza opieka i bardziej ludzkie traktowanie :tak: Jest też dobry Wołowiec ale on jest na Kościuszki Decyzja nalezy do Ciebie ;-)

reklama
hej a ja chodze do Macieja Raczka on jest z koscioszki wspanialy lekarz... przyjmuje tez prywatnie na Koscioszki wszystko dokladnie tlumaczy pokazuje na USG nie jest sztywny umie zagadac i jest bardzo wesoly... dzis np mialam problem chcialam sie zapytac bo mialam pewne watpliwosci to powiedzial ze jest na dyzuze zebym do niego przyjechala zbadal mnie zrobil usg... dlatego nie ma dla mnie lepszego lekarza...

a przed pojawieniem sie u niego bylam u 6 innych i zawsze bylam niezadowolona:angry::angry::angry:

jesli chodzi o to ze nie bylas jeszcze u lekarza to nie ma problemu ja tez pierwszy raz w ciazy poszlam do lekarza w 9 tyg i nic sie nie dzieje...

Cleorec. Moja kuzynka chodziła do Kapturskiego. Nie wiem tylko czy dalej jest na Czarnowie. Tzn miał przerwę, ale ma wrócić. Tego lekarza polecam na Czarnowie. jak będę coś więcej wiedzieć to ci na pisze. Ja rodziłam na Czarnowie i jestem bardzo zadowolona :tak:. Aha - Kapturski przymuje też na NFZ gdzies chyba na Żelaznej, nie trzeba kasy wydawać.

My sie znowu leczymy:-(. Filipek dostał anginy ropnej. Strasznie go boli. Ma 39,7 temperaturę niemal przez cały czas. Bierzemy zastrzyki. Do tego wyszły mu nastepne 4 ząbki, więc mamy już 6 i nastęne 2 w dorodze. To tez go boli, jest strasznie ciężko teraz

cleorec - na czarnowie Niziurski :tak: prowadzi mnie już parę lat i dzięki niemu mamy Karolcię ;-) Kapturskiego już nie ma, Chlewicka... no cóż - różne opinie, za to omijaj taką niziutką (150 w kapeluszu) - doprowadziła do zgonu dziecka mojej koleżanki bo odwlekała cesarkę, a później kazała jej jeszcze urodzić martwego już synka.:no: :wściekła/y:
A wogólę to gratuluję i trzymam kciuki żeby wszystko było ok :tak: a tym ze późno się pokażesz się nie przejmuj, u nas też różnie bywa z tymi pierwszymi wizytami i usg ;-)

A ja nadal w dwupaku sobie w domciu siedzę - moje Baraniątko się uparło :-p

mrozik - buziaczki znieczulające dla Filipka i dużo zdrówka dla niego :tak:

cleorec ja też rodziłam na Czarnowie i jestem zadowolona:tak: z lekarzy polecam Niziurskiego albo Gutowskiego:tak:

Tak w ogóle to dzien dobry w niedziele:-).

Shiraaine widocznie maleństwu się nie spieszy;-)
mrozik_j zdrówka dla synka:tak:

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli:-)

Iwona - jej się nie spieszy to po diabła inicjuje akcje porodową od dwóch tygodni a po kilku godzinach silnych skurczy nagle pierdółka zmienia zdanie :no::wściekła/y: nadmienię że zaczyna takie akcje o północy i kończy nad ranem, a ja potem mam ochotę ją już udusić :crazy: Ehh... szkoda gadać, za tydzień mam termin, jak nie wyjdzie przez ten czas sama to ją wyciągnę siłą przez cc i się certolić nie będę z gówniarą :angry:

Miłej niedzieli życzę ;-)- idę odsypiać kolejną zawaloną noc :crazy:

Shiraaine- wiesz co ja tez czekam jak na skazanie i maly ani drgnie.. bylam u lekarza okazalo sie ze wszystko pozamykane i ani widu ani slychu a ten maly wazy juz 3260 nie chce duzej go trzymac bo bedzie wazyl ze 4 kg... a mam jeszcze dwa tygodnie...

Czy któraś z Was szczepiła dzieciaczka na rotawirusy?
My mamy jutro pierwsze szczepienia i właśnie waham się czy warto szczepić Majke czy nie...

witaj Cleorec:-) ja niestety nie znam żadnych lekarzy z czarnowa:-(
ja pojawiam sięi znikam, znów miałam problemy z netem! byłam na usg 4d, niestety nagrane mam zwykłe bo dzidzia nie chciała wogóle buzki pokazać, taka złośliwa:-)
a teraz najlepsze - będzie dziewczynka!!!!!!! szok!!!! a do tej pory wszyscy myśleliśmy że tam mieszka mały filipek!!ale się strasznie cieszymy:-) tylko ubranka muszę poprzerabiać na babskie:-)
pozdrowionka dla wszystkich

reklama
cześć dziewczęta :)
dziękuję za wszystkie odpowiedzi i chyba się już zdecydowałam na dr Niziurskiego, zaraz po powrocie do kraju zapiszę sie do niego na wizytę. W końcu kiedy będe w polsce to już bedzie najwyższy czas bo początek 2 trymestru!! Powiem wam, że bardzo się obawiam tego oczekiwania, naczytałam się jak głupia o niebezpieczeństwach pierwszego trymestru i teraz siedze jak na szpilkach :( A do tego nawet nie mogę w tym kraju zasięgnąć porady kogoś kompetentnego, bo pierwsza wizyte u położnej mam wyznaczoną dokładnie na koniec 3 miesiąca ciąży :(
Pozdrawiam

Do góry