reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
Witam. Ja też jestem z Kielc:tak:. Widzę, że mało was tu jest, ale może zacznie przybywać mamusiek z naszego miasta. Jestem już na tym forum dość długo,ale jakoś przegapiłam ten wątek:zawstydzona/y::sorry2:. Chyba przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną kielczankę:confused::-)

czesc, ja mieszkam w okolicach kielc, ale juz za okolo 2 miesiace bede kielczanka, pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze moze spotkam kogos znajomego, albo poznam nowych ludzi:-);-)

Widzę, że macie dylemat, w którym szpitalu rodzić. Ja rodziłam całkiem niedawno na Grunwaldzkiej i nie narzekam. Mój lekarz był przy porodzie i miałam świetną położną ( nic jej nie dałam), ale to chyba położna z powołania - bardzo mi pomogła. Z tego co wiem do porodu rodzinnego ( przynajmniej wtedy) w tym szpitalu mąż nie musiał być po szkole rodzenia. Natomiast o Kościuszki i Prostej słyszałam niezbyt pochlebne opinie:no:

Hej kobitki

Pochodze z Ostrowca ( jakies 60 km od Kielc):-):-) aktualnie zyje sobie w Chicago...ale na wiosne wracam na stare smiecie (juz sie nie moge doczekac ):-D:-D:-D Mam cudownego synka Pimpusia -Sadelko vel Dominiczek

Probowalam "lapac" dziewczyny z Ostrowca na BB ...ale jest ich malo:-(

Fajnie ze powstal "watek swietokrzyski"

Pozdrowionka

hej dziewczyny ja rodze na kosciuszki poniewaz chodze do jednego bardzo dobrego lekarza z tamtad .... i mam dwie polozne z rodziny ktore tam pracuja... bylam tez w szkole rodzenia przy tym szpitalu duzo sie dowiedzialam okazuje sie ze po szkole rodzenia mozemy rodzic razem z mezem i jak tylko chcemy nawet za porod w basenie nie placimy nic ale to jest warunek jesli uczestniczy sie w tej szkole... ze wszystkiego korzystamy za darmo tylko jest jeden minus ze szpital jest przeladowany i na salach jest po 6 dziewczyn ale mimo to wole ten szpital...;-)

ja tez czuje ze moj maluszek czyli Juleczka urodzi sie wczesniej bo strasznie kopie jakby wogole nie spala i jest bardzo ruchliwa...:tak::tak::tak:

Cześć dziewczyny
Ja też jestem z Kielc. Kiedyś chyba zaglądałam na ten wątek, ale straszna cisza była. Widzę że jednak coś się rusza :-)
Ja rodziłam na Czarnowie, jestem zadowolona z decyzji. Teraz chyba jak chce sie mieć poród rodzinny to trzeba być po szkole rodzenia. Za poród rodzinny wtedy się nie płaci. Tak było 5miesięcy i 5 dni temu ;-)

Mrozik to tak jak ja nie żałuję, że rodziłam w tym szpitalu, ale oczywiście ile osób tyle opini. Jeśli ktoś rodził na Czarnowie i wszystko było ok to będzie chwalił ten szpital, a jeśli nie to będzie mówić, że zły. Tak samo z innymi szpitalami:tak:. To tak jak z lekarzami. Ja na początku ciąży chodziłam do innego lekarza, ale bardzo mi się nie podobał ( oczywiście pod względem zajmowania się mną a nie urody:-D - chociaż przystojny też nie był;-):laugh2::rolleyes2:), a kolejny miał całkiem normalne i ludzkie podejście:tak:

reklama
Na Czarnowie do rodzinnego wymagana jest szkoła rodzenia razem z mężem. Na Kościuszki ty musisz być po szkole rodzenia, mąż nie. A jak jest na Prostej to nie wiem, nigdy mnie to nie interesowało jak jest w rzeźni.
Ja wybrałam jednak Kościuszki, jutro idziemy na pierwsze zajęcia w szkole, żebym jeszcze pamiętała na którą godzinę :-p:-D No i wypadało by tam sobie lekarza znaleźć :-p

Do góry