reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

SPÓŹNIONE ŻYCZENIA DLA KUBULKA<DUŻO ZDRÓWKA ROBACZKU,BĄDŹ GRZECZNYM CHŁOPCZYKIEM I SŁUCHAJ MAMUSI>
Joanna głosik oddany,trochę zachodu z tym potwierdzaniem mailem.Ja też zgłosiłam mojego Emila do tego konkursu ale jeszcze mi nic nie przyszło na pocztę że już zostało potwierdzone zdjęcie,i wszystkie dane.

Kobietki a my z moim M podjęliśmy ważną decyzję zjeżdza na stałe już do domciu,jest właśnie w drodze nad ranem będzie,Koniec z kontraktami najważniejsza rodzina.

reklama
Śpię zdrowo liczymy na głosiki ;-)pozatym zaczęłam już kurs prawa jazdy po pierwszym wykładzie byłam skłonna zrezygnowac ale jakoś sie pozbierałam i mam nadzieję że teraz to już będzie lepiej ,:tak:Tydzień mija za tygodniem ani sie nie obejrzę i znowu piątek i coraz bliżej do końca roku Miłego dnia babeczki:-D

Hej.

Ja dziś mam strasznego doła:-(..i zupełnie nie wiem dlaczego - może przez pogodę.

Asiulka dzięki za zyczonka:tak:. Gratuluje podjęcia mądrej i najlepszej dla was decyzji - dokładnie rodzina powinna być w komplecie:tak:

Joasiu z tym końcem roku dobre:-D:-D

Pozdrawiam.

Iwonko,miała robione badania moczu 3 x i posiew też:tak:.Wszystko dobrze.Znów jednak krew w kupce:-:)no::-(.Ja oszaleję!!!
Poza tym moja malenka nie podnosi jeszcze główki,a zaraz skończy 3 m-ce.Byliśmy w OWI,ale tam nas uspokajają,że jeszcze ma czas.Sama nie wiem,bo już 2 m-czne dzieciaczki podnoszą główkę.Jak było z waszymi pociechami?AHaa,czy Twoja Maja już podnosi?Moja myszka wcale nie chce na brzuszku leżeć :baffled:.
Joasiu życzę Ci powodzenia na kursiku ;-).Ucz się pilnie;-).Mój głosik oddany:-).
Pozdrawiam kochane.Buziak.:happy2::happy2::happy2:

Witam.

Misia spokojnie każde dziecko rozwija się na swój indywidualny sposób. To nieprawda,ze dziecko w danym miesiącu powinno cos robić. Mój Kuba późno zaczął unosić głowke, późno usiadł, późno zaczął chodzić,ale wszystkie te umiejętności opanował tyle,że w swoim czasie. Ja też się przejmowałam i biegałam na konsultacje i do rehabilitantów ,a oni wszyscy tylko mi powtarzali w kółko,że jak przyjdzie czas to mały sam zacznie wykonywać dane czynności. Wydaje mi sie,ze możesz małej pomóc kładąc ja jak najczęsciej na brzuszku,wtedy będzie cwiczyła mięsnie. :tak: No ale jeśli bardzo się tym denerwujesz to zapytaj lekarza może ci coś doradzi - podpowie:tak:

Pozdrawiam.

Misia - jak nie lubi na brzuszku sama, to może kładź ją na sobie (ty na plecach a mała na twoim brzuchu). Może polubi takie leżenie.
Ta krew jest dziwna. Do kogo chodzisz z mała? Do jakiej przychodni? Robili jej usg brzuszka?

Hej dziewczyny - ja was tylko podczytuję na szybkiego, bo mała próbuje chodzić, remont pełną parą, uczelnia i wszystkiego pełno :rofl2:

Misia - każde dziecko ma swoje tempo, jedne wolniej inne szybciej, moja siostrzenica do 3 roku życia mówiła po swojemu, aż pewnego dnia jak zaczęła gadać to do dzisiaj nie sposób ją uciszyć :sorry2: A jedynym sposobem są ćwiczenia przez zabawę - najlepsze rezultaty. Po cichu mogę polecić łóżko na przeciwko telewizora i kłaść na brzuszku tak żeby mogła oglądać jak podniesie główkę - wiem straszny sposób ale działa :-p

Chodzę padnięta ale cho..nie szczęśliwa :tak: Byłam z małą teraz na szczepieniu na WZW to w 6 miesiącu, a babka mi się w recepcji pyta "Ta malutka to na to szczepienie na 13 miesięcy?" Uśmiałam się nieźle tego dnia :rofl2::-D:-D Płytki mam już w kuchni, w poniedziałek łazienka startuje. Do końca miesiąca mają skończyć wszystko.

My też się konkursujemy i prosimy o głosiki potwierdzone mailem :)
Karolcia

hej dziewczyny
a u mnie straszny mlyn
adasiowi wychodza zeby jednego juz ma a najgorsze ze teraz ida mu 3 naraz... jest nieznosny placze i wogole przerabane...

a ja jestem wykonczona psychicznie i fizycznie.... ja chce zeby wrocilo moje super grzeczne i kochane dziecko:-p:-(

Dziewczynki dziękuję za rady.Mrozik,rzeczywoiście na moim brzuszku troszeczkę podnosi główkę,ale gdy ja jestem w takiej pozycji półsiedzącej-półleżącej :-p.Miała wszystkie badania i USG brzuszka także.Shiraaine spróbuję jeszcze z tym telewizorem:baffled::-):baffled:.My idziemy za tydzień na szczepienie i chyba zaopatrzymy się w krem Emla;-).
Kamilko,współczuję ząbków,moja też się strasznie ślini,mam nadzieję,że to jeszcze nie ząbki,choć w 4 m-cu już mogą wychodzić :szok:.
Jeśli macie gdzieś w pobliżu Biedronkę to za tydzień są ubranka dla dzieciaków,kombinezony,pajace welurowe,rajstopki zwykłe i frotowe.Warto zajrzeć:tak:.Pozdrawiam:-).Miłego dnia życzę:-).

reklama
hej dziewczyny
ale sie paskudnie zrobilo...
u nas popawa Adas juz sypia duzej jest spokojniejszy wyszly mu juz 2 jedynki.. :-):-)

fajnie ale najgorzej bedzie chyba z gornymi ... zwykle ma cows w stylu da dni spokoju tydzien krzyku placzu i wogole....

Do góry