reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

:sorry2::sorry2::sorry2:Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo ale nie mam czasu na nic
szykuje sie swojego slubu w dodatku szukamy mieszkania do wynajecia co nie jest takie latwe:-:)-(
na szczescie Adas nie broi jest grzeczny nadal jje z piersi teraz nauczylam go zasypiac samemu w lozeczku co mnie cieszy bo moge go polozyc i robie co musze zrobic a on sam zasypia...:-):-):-) jest duzy wazy juz 6 kg i w raczkach zrobily u sie doleczki:sorry::sorry::sorry::shocked2:

ale super jest

dziewczyny ktore sie szykuja rodzic trzymam kciuki badzcie dzielne i przede wszstkim nie bojcie sie to pojdzie latwiej:tak::tak:

reklama
misia - no Karola urodziła sie właśnie w wyniku testu oksytocynowego :sorry2: Dają Ci całą kroplówkę z oxytocyną i czekają żeby zobaczyć czy wywoła skurcze :dry: Jeśli tak to Ci ją zostawiają i poród szybciutki :tak:

Ja jestem w trakcie zjazdu na uczelni - dwa dni całe tam spędziłam - padam na pysk :zawstydzona/y: Karola waży już 6,5 kg, ma 64 wzrostu :-D i miewa się wyśmienicie, w poniedziałek na szczepienie idziemy, dopiero, bo miała katarek w zeszłym tygodniu:dry: a na dodatek ząbki ją swędzą i chyba będzie coś wychodziło :sorry2: Ehh... jeszcze tylko jutro egzamin i do 26 lipca mam spokój - drugi egzamin, potem w sierpniu i koniec :tak: i od września nowy semestr :dry:

Witam dziewczyny,jestem nowa na forum.Jestem ze świętokrzyskiego a konkretnie ze Starachowic,mam dwóch cudownych chłopców Maciusia 6 lat,i Emilka prawie 9 miesięcy.:-)pozdrawiam wszystkie mamusie :-)ASIA

Witaj Asiulka:-)fajnie że dołączyłaś do nas:-) to widzę że jak chłopcy dorosną to będziesz miała niezłą ochronę, dwóch chłopaczków, pięknie:-)

Cześć kobietki:biggrin2: cieszę się że mnie przyjęłyście do siebie.
Tak Maciuś to już duży i mądry chłopiec bardzo mi pomaga czasem to Emilek nie może się ruszyć bo Maciuś mówi że boi się żeby się o nic nie uderzył,ale czasem jak to dziecko mówi żebym go od niego wzięła bo mu przeszkadza,np.oglądać programy przyrodnicze Maciuś je uwielbia..No i z tą ochroną to masz rację AHaa.Pozdrawiam.

Dziewczynki kochane!Wypuścili mnie ze szpitala,ale nadal z małą w brzuchu:baffled::baffled::baffled:.
Na test oksytocynowy macica nawet nie drgnęła:-p.Szyjka długa,niegotowa i cóż robić.Kazali czekać jeszcze tydzień i codziennie przychodzić na KTG:tak:.
Jeśli się nic nie ruszy do przyszłej środy to już mają wywoływać.Może lepiej,bo jakby teraz zaczęli to raczej nic by z tego nie wyszło,jak macica jeszcze niewrażliwa :no:.
Pozdrawiam was cieplutko.Mam nadzieję,że jednak coś się ruszy :tak::tak::tak:.
Witam Asiulę na forum.
AHaa A jak u Ciebie się sprawy mają.Są coraz większe szanse,że się jednak na porodówce spotkamy.:-)

cześć dziewczyny:-) co tam u was w maminym świecie?? jak dzieciaczki??
misia mnie wszystko boli, całe podbrzusze, niby coś się szykuje ale cienko to widzę bo już tak od tygodnia:-( także szansa jest na spotkanie na porodówce:-) a ja myślałam ze jednak coś u ciebie się ruszyło:-) mój lekarz na urlopie więc nie mam jak nawet sprawdzić postępów mojej szyjki:-)

Witajcie
Jestem tutaj nowa - w świętokrzyskim mieszkam od niedawna :-)
Szukam fajnego ginekologa w Kielcach - okres spóźnia mi się (dziś jest 40dc) - to nie ciąża (robiłam testy) - chciałabym aby ktoś przyjazny przebadał mnie - kogo polecacie? Zupełnie się nie orientuję....
Przeczytałam gdzieś o dr Wołowcu ...w jakie dni/godziny on przyjmuje prywatnie?
Dziękuję za odpowiedzi :zawstydzona/y:

reklama
m_82 - wszyscy polecają Wołowca:tak:. Fajny jest też Rokita. Niestety nie wiem w jakie dni przyjmują, ale pewnie dziewczyny ci odpiszą jak tylko tu zajżą. Zrobiłaś powtórkę testu? Czasami może się test mylić...

Do góry