reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

:sorry2::sorry2::sorry2:Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo ale nie mam czasu na nic
szykuje sie swojego slubu w dodatku szukamy mieszkania do wynajecia co nie jest takie latwe:-:)-(
na szczescie Adas nie broi jest grzeczny nadal jje z piersi teraz nauczylam go zasypiac samemu w lozeczku co mnie cieszy bo moge go polozyc i robie co musze zrobic a on sam zasypia...:-):-):-) jest duzy wazy juz 6 kg i w raczkach zrobily u sie doleczki:sorry::sorry::sorry::shocked2:

ale super jest

dziewczyny ktore sie szykuja rodzic trzymam kciuki badzcie dzielne i przede wszstkim nie bojcie sie to pojdzie latwiej:tak::tak:

reklama
misia - no Karola urodziła sie właśnie w wyniku testu oksytocynowego :sorry2: Dają Ci całą kroplówkę z oxytocyną i czekają żeby zobaczyć czy wywoła skurcze :dry: Jeśli tak to Ci ją zostawiają i poród szybciutki :tak:

Ja jestem w trakcie zjazdu na uczelni - dwa dni całe tam spędziłam - padam na pysk :zawstydzona/y: Karola waży już 6,5 kg, ma 64 wzrostu :-D i miewa się wyśmienicie, w poniedziałek na szczepienie idziemy, dopiero, bo miała katarek w zeszłym tygodniu:dry: a na dodatek ząbki ją swędzą i chyba będzie coś wychodziło :sorry2: Ehh... jeszcze tylko jutro egzamin i do 26 lipca mam spokój - drugi egzamin, potem w sierpniu i koniec :tak: i od września nowy semestr :dry:

Witam dziewczyny,jestem nowa na forum.Jestem ze świętokrzyskiego a konkretnie ze Starachowic,mam dwóch cudownych chłopców Maciusia 6 lat,i Emilka prawie 9 miesięcy.:-)pozdrawiam wszystkie mamusie :-)ASIA

Witaj Asiulka:-)fajnie że dołączyłaś do nas:-) to widzę że jak chłopcy dorosną to będziesz miała niezłą ochronę, dwóch chłopaczków, pięknie:-)

Cześć kobietki:biggrin2: cieszę się że mnie przyjęłyście do siebie.
Tak Maciuś to już duży i mądry chłopiec bardzo mi pomaga czasem to Emilek nie może się ruszyć bo Maciuś mówi że boi się żeby się o nic nie uderzył,ale czasem jak to dziecko mówi żebym go od niego wzięła bo mu przeszkadza,np.oglądać programy przyrodnicze Maciuś je uwielbia..No i z tą ochroną to masz rację AHaa.Pozdrawiam.

Dziewczynki kochane!Wypuścili mnie ze szpitala,ale nadal z małą w brzuchu:baffled::baffled::baffled:.
Na test oksytocynowy macica nawet nie drgnęła:-p.Szyjka długa,niegotowa i cóż robić.Kazali czekać jeszcze tydzień i codziennie przychodzić na KTG:tak:.
Jeśli się nic nie ruszy do przyszłej środy to już mają wywoływać.Może lepiej,bo jakby teraz zaczęli to raczej nic by z tego nie wyszło,jak macica jeszcze niewrażliwa :no:.
Pozdrawiam was cieplutko.Mam nadzieję,że jednak coś się ruszy :tak::tak::tak:.
Witam Asiulę na forum.
AHaa A jak u Ciebie się sprawy mają.Są coraz większe szanse,że się jednak na porodówce spotkamy.:-)

cześć dziewczyny:-) co tam u was w maminym świecie?? jak dzieciaczki??
misia mnie wszystko boli, całe podbrzusze, niby coś się szykuje ale cienko to widzę bo już tak od tygodnia:-( także szansa jest na spotkanie na porodówce:-) a ja myślałam ze jednak coś u ciebie się ruszyło:-) mój lekarz na urlopie więc nie mam jak nawet sprawdzić postępów mojej szyjki:-)

Witajcie
Jestem tutaj nowa - w świętokrzyskim mieszkam od niedawna :-)
Szukam fajnego ginekologa w Kielcach - okres spóźnia mi się (dziś jest 40dc) - to nie ciąża (robiłam testy) - chciałabym aby ktoś przyjazny przebadał mnie - kogo polecacie? Zupełnie się nie orientuję....
Przeczytałam gdzieś o dr Wołowcu ...w jakie dni/godziny on przyjmuje prywatnie?
Dziękuję za odpowiedzi :zawstydzona/y:

reklama
m_82 - wszyscy polecają Wołowca:tak:. Fajny jest też Rokita. Niestety nie wiem w jakie dni przyjmują, ale pewnie dziewczyny ci odpiszą jak tylko tu zajżą. Zrobiłaś powtórkę testu? Czasami może się test mylić...

Do góry