reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

kosztuje około 200 zł. Przy czym od września ma byc chyba drożej. Żłobek na Romualda jest chyba najlepszy - same dobre opinie o nim słyszałam. Mój Filipek chodził na bocianek - bardzo zadowolona byłam. Teraz Wiki bedzie na uroczysko. Myślę że tez bedziemy zadowoleni :). Mnie sie podoba system. Nie wiem ile jest pań na ile dzieci - ale radzą sobie :)
Tylko teraz to nie wiem czy sie dostaniesz, dużo osób w kolejce czeka
Są tez prywatne opieki żłobkowe. Na bocianku kosztuje 500 zł za miesiąc lub 30 zł dniówka - bez wyzywienia. 3 posiłki około 9 zł dziennie

reklama
aha a gdzie są jeszcze jakieś inne żłobki za bardzo się nie znam.. najlepiej by mi pasowało gdzieś blisko zagórskiej lub Si
enkiewicza.. a jakie są godziny otwarcia od której do której??
a i jeszcze jakie żłobki cieszą się jaką opinią?

Samotronka, bądź my szczerzy, małe masz szanse na żłobek teraz,bo: za dużo chętnych, za późno się za to zabrałaś, i tylko 4 żłobki (Romualda, Struga, Piekoszowska,Gałczyńskiego). Tak jak pisała Mrozik, są jakieś prywatne, ale koszty ogromne (500zł wzwyż) Generalne wszystkie państwowe żłobki się cieszą dobrą opinią w CK (pewnie dlatego że ich tak mało)... Ogólnie polecam wejść na Google i trochę poszperać, bo na forum chyba tylko Mrozik i Kamilka87 korzystają że żłobków. Niestety w Kielcach ciężko i ze żłobkami i przedszkolami... nabór się zaczyna marzec/kwiecień, spróbuj od nowego roku... ewentualnie zawsze możesz iść do któregoś i złożyć teraz podanie argumentując że masz ciężką sytuację, jakiś kłopoty bla bla bla... coś tam wymyśl, napisz i tyle. można tylko trzymać kciuki, że ktoś inny zrezygnuje..

Romualda, Struga, Piekoszowska,Gałczyńskiego najbliżej zagórskiej oprócz Romualda to jaki jest?? mieszkam 2 lata w Kielcach i się nie orientuję gdzie są te ulice??
A ja bym chciała Patryka dać dopiero za rok nie chodzi mi teraz to kiedy mogę go zapisać już teraz mogę czy od stycznia?? dzięki za odpowiedzi dziewczyny

Możesz iść próbować zapisać od stycznia, ludzie rezygnują w ciągu roku, ale jak pisałam nabór jest marzec/kwiecień. a co do ulic, jak nie wiesz gdzie co jest to wejdź tu:
Mapy Google
wpisz nazwę ulicy i gotowe :-), możesz nawet wyznaczyć sobie trase od miejsca zamieszkania :-)

witam
coś znowu cicho na naszym kieleckim wątku...
czy wszystkie jesteście na wakacjach???
u nas pogoda jest okropna pada praktycznie non stop!!!!

Julita, pociesz się że podobno po 1 sierpnia znów upały wrócą... ja to już nie wiem co gorsze, ciągłe deszcze czy żar 30st....

no niby tak, ale przy większym upale z dzieckiem i tak nie wyjdziesz z domu, chyba ze dopiero po południu... życzę Ci żeby się do urlopu ta pogoda jakoś uspokoiła :-)

reklama
marla masz racje ze przy takim dużym upale to z dzieckiem też się siedzi w domu ale mam już serdecznie dośc tego deszczu i chłodu jak na lipiec....:wściekła/y:... a tu juz za pasem tylko mamy sierpień i pewnie zleci niewiadomo kiedy a potem pogoda robi się juz typowo jesienna czyli plucha itp....

też się łudze ze w moje wolne dni bedzie ładnie na dworze bo zamierzam spędzić je aktywnie z moim dzieckiem,poprostu mam dośc siedzenia w domu,
zresztą Maja też nie lubi siedzieć w domu, nie wiem jak to w zime będzie...będzie trzeba jej non stop zabawy wymyślać ...

Do góry