reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Bylam w szpital wszystko jest dobrze, pani doktor powiedzizla ze to norma i tak jest dobrze ze dopiero teraz zaczelam puchnac bo niektore maja gorzej bo od 6 mieisaca... szyjka sie stawia skurcze sa wiec mam poprostu czekaac bo cos juz ruszylo..

ciesz sie... ale ta opuchlizna jest straszna nogi mam jak balony ale powiedziala ze jak nie ma cisnienia zlego a ja mam bardzo dobre ksiazkowe to nic sie nie dzieje

reklama
Karolinka urodziła się o 8.05 rano - nie dała mamie spać w nocy :-p ważyła 3290 i mierzyła 54 cm :tak: Była i jest najpiękniejszym niemowlakiem na świecie :laugh2::rofl2:

kamilka - ja rodziłam na Czarnowie, a lekarz nazywał się Antoni S. (skleroza nie boli, a może nie chce pamiętać, ale drugiego Antka tam nie ma) taki młody siusiek - młodszy asystent - niech go szlag trafi!

A ja od wczoraj dopiero mogę siedzieć :laugh2: - jak mąż mi wyciągnął kilka szwów, bo strasznie mnie kuły, dzisiaj jeszcze jeden postaramy się wyciągnąć żeby już nic mnie nie denerwowało :tak: Malutka śpi po 3 godzinki między karmieniami, w nocy je ok północy, a potem to różnie - o 3, 4, 5 też jej się zdarzyło :tak: więc mamy zazwyczaj spokojną noc ;-) Taki nasz mały aniołeczek :laugh2:

Pozdrawiam wszystkie ;-)

hej dziewczynki
ja zmeczona juz tym czekaniem ale co sie okazalo wczoraj ze chyba bede miala jednak cesarke byla u mnie ciocia ktora jest polozna niestety dzidzius jest wysoko nie wszedl w miednice bo jest za duzy dlatego tez nie skraca mi sie szyjka... jutro ide do lekarza i juz sie dowiem co i jak... bede miala mnustwo badan wiec pewnie szybko nie wyjde z gabinetu..

Sharinne- malutka jest sliczna mam nadzieje ze bedzie zdrowa i grzeczna...

Shiraaine współczuję tych złych przeżyć, ale teraz ciesz się swoją córcią - jesli byś zalozyla taką sprawę to bedzie cię ona kosztowała dużo nerwów i stresu a wiesz jak ciężko udowodnic lekarzowi błąd:no:.
Powiedz a ty urodziłaś chyba 3 kwietnia a nie marca tak??? Twoja córcia ma na imię Karolinka?? Pięknie:tak:
Kochana a huśtawka nastrojów po porodzie to nic dziwnego wkrótce wszystko wróci do normy:tak:.
no 3 kwietnia :-p tylko tak mi się chyba z rozpędu napisało :laugh2:

kamila - tym że mały jeszcze się nie wstawił się nie przejmuj, ponoć czasami dziecko się wstawia na kilka godzin przed porodem - przed rozpoczęciem skurczy, więc może uda ci się urodzić SN ;-) Ale skoro maluch jest duży to może lepiej cesarka.

A moje słoneczko sobie teraz grzecznie śpi po jedzonku :-p A że miała ochotę się trochę popieścić to karmienie trwało ponad godzinkę :sorry2::laugh2: Mały pieszczoch, ale przynajmniej spokojnie potem śpi i czuje się bezpiecznie. :tak: A ponieważ dzisiaj tata na wyjeździe i wraca dopiero jutro po 10 to malutka śpi w naszym łóżku - nie muszę jej na karmienie wyjmować z łóżeczka :-p tylko się kładę obok niej ;-)

Miłego dnia wszystkim ;-)

Shiraaine rzeczywiście Aniołeczek z tej Twojej córci - przecudna maleńka !!!!:tak::tak::tak:
Kamilka jak cesarka konieczna to lepiej ją zrobic od razu niż wywoływać poród,męczyć siebie i dziecko,a potem i tak trzeba będzie cc zrobić:no:
Ale decyzja należy do lekarza.Jak byłam w szpitalu na patologii ciąży to spotkałam tego Twojego doktora.Bardzo sympatyczny:-).Napisz jak po wizycie,co zdecydował.Czekamy...

hej dziewczyny
no ja juz po wizycie wszystko zamkniete czop nie wypadl dzidzius prze glowka w dol ale jeszcze nie wszedl w miednice.. wazy 3750g wiec nie jest zle... umowiona jestem na KTG we wtorek a w czwartek znow na wizyte ale powiedzial ze mozemy sie juz w gabinecie nie spotkac a w szpitalu... a gdyby sie nie zaczelo to wtedy pomysli czy skierowanie i bedziemy probowali rodzic..;-);-);-)

Sharinne cudowne maleństwo :-) pewnie jesteś bardzo szczęśliwa mając już swój skarb koło siebie:-)
kamilka powodzenia!! trzymaj się dzielnie, nie denerwujesz się?trzymam kciuki za łatwy i udany poród:-)

a ja znów w domu na zwolnieniu, szyjki prawie nie mam, mam straszne skurcze, musze leżeć, biore zastrzyki i jak mi sie nie poprawi jeszcze przez tydzień to gin złoży mi pessar - krążek podtrzymujący:-( no zobaczymy!
pozdrowionka dla wszystkich

reklama
U AHaa to lez kobieto nic ie rob i wogole... a u mnie jak na zlosc szyjka dluga i sztywna...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Maluch od wczora daje koncert i jakies balety urzadza bo tak strasznie sie wierci...:sorry2::sorry2::sorry2: ale moze sie obkreca bo na badaniu wychodzilo na to ze jest bokiem a musi sie buzka odwrocic w strone plecow...

Do góry