reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Ooo... :-)
Wątek się rozbujał :-D

Karo zapisana do przedszkola ale usłyszałam smutną rzecz. Prawdopodobnie w połowie przedszkoli w Kielcach może nie powstać grupa trzylatków bo mają obowiązek przyjmować 5 i 6 latki w tym roku. Wiem już że u mnie w okolicznych przedszkolach na 4 przedszkola będzie tylko jedna grupa 3-latków :dry: fuck :dry:

reklama
Sol - myslę że nie będzie az tak źle jak mówią. W zeszłym roku tez mieli obowiązek przyjmowac 5 i 6 latki, a u Filipa są chyba 2 grupy albo i 3 trzylatków. Do tego w przedszkolu obok tez sa trzylatki. A otwierają przedszkole na Slichowicach. Coraz więcej osób oddaje dzieci do szkoły...

Padam już na pyszczek,zwariowany dzień miałam...ale ja tak lubie,:-)
Mój dzieć dziś też szalony,normalnie za nią nadązyć nie mogłam,czyżby wiosne poczuła?
Pogoda dziś piękna była więc wyspacerowałyśmy się za wszystkie zimne miesiące,wkońcu wiosna,az chce sie żyć:-)
A od jutra zaczynamy wiosenne porządki na dworku.

Cześć kobietki.

Meldujemy że żyjemy.

Wczoraj Emilek ze swoją grupą,i innymi dzieciaczkami,byli nad rzeką topić marzannę.
Rafał poszedł po niego,no i nasza Pani rozmawia z nim,i w pewnej chwili do Emila.
-Emilku powi8edz tatusiowi co wrzucałeś do wody,jak byliśmy nad rzeką.
-a Emil na to...kamienie:-D:-D:-D

U nas chłopcy zdrowi,ale ja normalnie łazić nie mogę.
Wczoraj w pracy pod koniec zmiany schyliłam się po długopis bo mi upadł,
i jak mi strzeliło coś w kręgosłupie to ledwo siędzę.
Koleżanka pomagała mi się ubrać w szatni,masakra.
No a na moje nieszczęście nie dostałam się dziś do lekarza.
Nie wiem jak ja w pracy będę funkcjonowała.
Najwyżej pójdę i się zwolnie wcześniej,bo graniczyło by z cudem żebym normalnie mogła pracować.

Buziaki dla Wszystkich i miłego dnia życzę.

Witam wszystkie dziewczyny a w szczególności nowe :-)
Asiulka bidulo, oby to nie było nic poważnego.
Sol, zgadzam się z Mrozikiem, w naszym przedszkolu też miała być lipa z grupą 3 latków a są 2, także nie będzie źle ;-)
w tym roku z przedszkolem bezstresowo, bo tylko potwierdziłam że młoda będzie chodzić ;-) ufff...
Mrozik, jak tam dzieciaki??
a ja mam dziś wolne, posprzątałam sobie na balkonie, nie dałam młodej do przedszkola tylko sobie spacer zrobiłyśmy i wycieczkę do Castoramy bo nasiona i cebule kwiatowe :-)
w pracy sezon powoli rusza, ale ostatnio to mogłabym tam zasnąć spokojnie hehe jedyne czego dużo to zamówień na pogrzeby....
ale za to pogoda super ;-) wreszcie wiosna :-D

Jeśli chodzi o przedszkole to mi tez wydaje się, ze może być problem z 3 latkami.
Bo kiedyś był obowiązek przyjąć wszystkie 5 latki ale nie wszystkie jeszcze miały obowiązek chodzić do przedszkola.
A w tym roku 5 latki ma obowiązek iść już do zerówki. A nie każdy rodzić zdecyduje się na zerówkę szkolną.

Truska i tu się mylisz, bo od przyszłego roku to wchodzi, że 5 latki muszą iść do zerówki. w tym jeszcze rodzice mają wybór

No własnie od tego roku dzieci z 2006 roku idą już obowiązkowo do zerówki.
Czyli dzieci z 2005 i 2006 roku będą w zerówce.
Jednak częsc dzieci z 2005 roku pójdzie do pierwszej klasy.
Z tego co wiem to będzie max 30 % czyli 70 % dzieci z 2005 zostanie w zerówce.
W Weroniki grupie tylko kilkoro dzieci idzie do pierwszej klasie i praktycznie wszystkie pozostałe zostają w przedszkolnych zerówkach .

Tym sposobem jak Weronika będzie w 2 klasie
Wiktor pójdzie do pierwszej :D
Będę miała dzieci rok po roku
ale tylko w szkole :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Marla - u nas znowu chorubska. Wiktoria oskrzela. Filip się jakoś trzyma, ale straszną chrypę ma.

Co do przedszkoli to wydaje mi sie że bedzie tak jak w zeszłym roku. Na początku było tyle strachu. Tyle dzieci nie przyjętych, a później się miejsca znalazły.
Fakt że nie każdy dostał sie tam gdzie chciał, ale miejsca były prawei dla wszystkich
Pozostaje tylko czekac i zobaczymy co i jak

Do góry