reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

hey.
Sol, też myślałam o koszach, ale potem trochę o nich poczytałam na forum "kosztniczka.org" i stwierdziłam że jednak dam sobie spokój. A że ze szczurami miałam pewne doświadczenie (w szkole średniej miałam kilka) to jak koledze się okociła szczurka to chętnie wzięłam 2 samiczki od niego. A teraz na allegro wylicytowałam za małą kasę wielkie terrarium-klatkę dla gryzoni (116x49x90) i wreszcie będą miały super dom ;-) hehe nie wiem jak Twoja córa, ale moja siedzi bez przerwy koło klatki i ogląda, gada do nich i w ogóle... najlepszy text był: Basia się bawi ze szczurkami,karmi je a mama ma sprzątać kupy.... hehehe powaliła mnie
a z deszczem to wczoraj w ogóle szok, na barwinku siąpiło tylko, a w centrum prawie nic, Kamilka pisała że u niej w ogóle nie padało w tym czasie. hehehehe
Truska, zgadzam się, ta "Kawka Zabawka" super :-D
a koło mnie na Ściegiennego, jest taka restauracja włoska i zrobili tam kącik dla dzieci na ogrodzie, zjeżdżalnia, basen z piłkami, domek, klocki itp. polecam bardzo. tylko uwaga na obsługę, bo trzeba im bardzo wyraźnie mówić co się zamawia... mój ostatnio zapytał o jakąś przystawkę-Co to jest, a kelner od razu potraktował to jako zamówienie i przyniósł jakieś dziwne brązowe coś z porzeczkami :-/
Baśka wciąż chora, zaczęła wymiotować flegmą i bardzo kaszle, więc do lekarza pójdziemy... ufff...
Halinka, mnie też coś bierze, chyba od Baśki się zaraziłam... masz racje z tym wirusem...

reklama
marla - Karola karmi Kosika i Josię, gada z nimi, bawi się, wyjmuje z klatki z naszą pomocą :-) A że to myszoskoczki to mają klatkę 40x60 podstawa i wysoką na 110 cm :-D I na dodatek maja w niej 5 poziomów do biegania.

truska - u mnie też wczoraj rano do 13 nie było wody a dzisiaj rano prądu nie miałam :dry:

A ta ustawa to paranoja. Zastanawia mnie tylko kto ma niby zgłaszać ze dziecko jest bite? Bo jak dziecko w szkole to rozumiem ale mniejsze dzieci? Ja mam na przykład chorą psychicznie sąsiadkę która śmiech małej bierze za jej płacz i już raz musiałam tłumaczyć policji że ta pani jest psychicznie chora i ze dziecko biega i się śmieje a nie płacze :szok: Więcej ich nie widziałam. A jeśli sąsiedzi mogą zgłaszać to co zrobić w sytuacji że dziecko chce coś czego dostać nie może (np chce bawić się nożem) i się rozryczy bo jej tego zabronię albo będzie miało kolkę lub ząbki będą szły? Taka sama paranoja jak w Szwecji się zacznie - miejmy tylko nadzieję żeby pieniądze dodatkowe dla służb socjalnych się nie znalazły bo inaczej jeszcze zaczną interweniować a tak to oni mają w poważaniu takie coś bo kto będzie harował nadgodziny i jeszcze w terenie za free? Ehh - można było stąd wyjechać zawczasu a nie zostawać - bo tu się robi - ale drugi psychiatryk :no:

hej hej
witam wszystkich:-)
jestem tu pierwszy taz. Nie bedziecie miec nic przeciwko jak sie do was przyłączę?
ja jestem z Buska Zdroju. Mam synka Dawidka ktory ma prawie poltora roczku.
wczesniej pisalam na innymforum, ale watek zostal zamkniety.
czy jest jakas dziewczyna z Buska?
pozdrawiam was serdecznie;-)

ello!
Maruda, ewatresco witajcie i zapraszamy do nas ;-)
A ja jestem dziś very happy, bo mi się potwierdziło i Baśka od września idzie do przedszkola :-D
poza tym już prawie wyszłyśmy z choroby (ja też się zaraziłam i była umieralnia w domu)...
uff... znów te upały... czy naprawdę nie może być troszkę chłodniej...uff..

hej hej
a my bylismy dzis w Kraku w IKEI, mamy 90 km no i podroz z malym to byla katorga, dodatkowo w takim upale:no:maly cala droge przemarudził...
kupilismy tylko ramki do zdjec bo chcemy powiesic na scianach nasze zdjecia i synka, a chcielismy kupic jeszcze jakies fajne naklejki do pokoju dla dziecka na sciany no ale byly tylko zwykle, nic z dziecinnych:-(musze chyba popatrzyc u nas po sklepach za nimi:tak:

marla 84 a co to za chorobsko was złapalo??

reklama
marla - no nic się na to nie poradzi aczkolwiek podobno jutro i do końca tygodnia maja być burze i deszcze - ale to grubymi nićmi szyte :-p

maruda, ewatresco - witajcie i rozgośćcie się :-D

A ja dzisiaj zostałam ciocią :-D Moja o rok starsza ode mnie chrzestna urodziła synka :-D Jutro idę zobaczyć to cudo :-D A cieszę się podwójnie bo byłam pierwszą osoba prócz jej męża która się o ciąży dowiedziała :-D No i się znowu poryczałam ze szczęścia - ta moja ciąża mi źle służy bo jakaś płaczliwa ostatnio jestem :-D Za to skurcze przeszły i cieszę się każdym dniem :-)

Do góry