reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Sol - a mówisz o Kotwie, czy Kotwie - Siwoń? Bo ta druga nam zawsze daje antybiotyk. Raz powiedziała Że Filip ma wirusówkę, zapalenie oskrzeli i dała antybiotyk - zastrzyki. Po czym wyszłam od niej i wezwałam prywatnie lekarkę do domu. Ponieważ ona zaszwe go leczy to wie co u niego gra. Okazało sie ze ma zapalenie gardła, na oskrzelach czyściutku jak nigdy. Skończyło sie na syropach i przeszło. To samo zresztą siostrzenicy dała. Co do niej ktoś nie pójdzie to ma zapalenie oskrzeli.
Ciacho - no to super wygodnie, na dzień mozesz małą zostawiać z butlą a dalej karmisz cycem :)

My dzisiaj idziemy sie szczepić (mam nadzieję). Wiktoria waży 5 kg (sama ja waże). Ale ostatnio mi woóle nie śpi. Wczoraj spała 30 minut na spacerku i w domu 5 razy po 10 - 15 minut. Dzisiaj to samo. Teraz dopiero od 8 rano zasnęła - zobaczymy ile pośpi

reklama
Witajcie dziewczyny
My dzisiaj w domu bo deszcz a dzisiaj doszedl mi fotelik rowerowy i teraz bede czekala na pogde zeby posmigac z malym...

co do chorob to ja tez z malym przeszlam swoje jak poszedl do zlobka...od wrzesnia do lutego ciagle byl chory...wiec trzeba sie zawsze na to naszykowac...

co do tej Kotwy to my ostatnio u niej bylismy i tez dostalismy zaszczyki tyle ze maly naprawde mial zapalenie oskrzeli wiec wybralismy i dalej antybiotyk w plynie do dzisiaj jutro idziemy na kontrole... ale kobieta tez mi sie nie spodobala z ryjem na mnie wyleciala ze nie przyszlam wczesniej jak maly mieal temp a ja na to ze lekarze nie kaza przychodzic jak dziecko goraczkuje do 3 dni z temp 37,5 st!!!! MALPA!!!

Ale teraz mamy inny problem bo maly ma wysyp alergi wlasnie i juz na jesien musimy robic testy i ATP jest silniejsze... wrrrr

Witam Was :):)

Ja mam jeszcze jedno pytanko bo chce rodzić na Kościuszki i chce mieć poród rodzinny czy można za poród rodzinny zapłacić jak się nie chodziło do szkoły rodzenia proszę o szybką odpowiedź....

I ile taki poród rodzinny kosztuje czy tyle samo co szkoła rodzenia.....????

hey.
Samotronka o ile pamiętam ktoś kiedyś pisał że rodził na Kościuszki i chyba trza koniecznie do szkoły rodzenia chodzić żeby mieć ten poród rodzinny, a to dlatego ze szpital ma podkładkę bo ogólnie to jest nielegalne by pobierać kasę za rodzinne porody, więc wymyślili tą szkołę...
Kamilka, pogoda podobno ma się zacząć poprawiać od jutra :-D ja też już dziś czegoś dostawałam w domu wiec zabrałam młodą do bawialni popołudniu, bidna już zasnęła taka zmęczona była :-D
Sol, pewnie idź złóż skargę, takich lekarzy to trza do odstrzału :-/

samotronka - bez ich szkoły rodzenia - zapłaconej!! - nie ma tam szans na poród rodzinny :tak: Ale w cenie szkoły rodzenia masz poród rodzinny a jak się lekarz zgodzi i będzie wolne to w wodzie :-p

mrozik - dwuczłonowe - Ale na babę się zawzięłam :wściekła/y: Byłam dzisiaj u kierowniczki ale jej nie było. Idę jutro do Rzecznika odpowiedzialności zawodowej przy Izbie lekarskiej - składam oficjalną skargę :tak: Pomijam jej brak kompetencji i dedukcji bo wiedziała że dziecko miało pierwszy dzień w przedszkolu i ze ząbkuje - osłuchowo było czysto i mimo wszystko dała antybiotyk który dorosłym się podaje jako ostateczność :wściekła/y: A na dodatek to mordodarcie - no sorry ale lepiej znam swoje dziecko!!!
marla - ja bym poszła do baby i jej powiedziała co o niej myślę, ale myślę że oficjalna skarga bardziej jej da w dupe :-p

A ja zdycham od rana - francowata alergia :-/ Żyć nie daje :-( Spływa mi niagara a na dodatek odkasłuję jak najęta bo ileż może spływać :-( Żyć nie umierać :-D

A Karola bardzo ładnie się dzisiaj w przedszkolu bawiła, tańczyła z dziećmi, wyklejali plasteliną, była na pierwszym angielskim - gdzie bardziej interesowały ją piosenki niż język :-p Ale ogólnie ponoć ok było :tak: Jutro też idzie - dzisiaj po przedszkolu bez incydentów temperaturowych ale nie mówimy jej że jutro też idzie :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a można do szkoły rodzenia chodzić samemu czy trzeba z mężem???
Bo on pracuje do 17 a szkoła rodzenia jest o 16 więc nie pasuje :( mmm a od kiedy trzeba chodzić:-( do takiej szkoły rodzenia ja jestem w 25 tygodniu ciąży można już zaczynać czy to za wcześnie???

Możesz chodzić sama, z mężem lub koleżanką/mama - jak chcesz. Zajęcia o ile pamiętam były przez pięć tygodni. Ja poszłam tam w 7 miesiącu i byłam zadowolona - sama szkoła jest darmowa a dopiero jak się zdecydujesz rodzić na Kościuszki i mieć rodzinny to płacisz :tak: Zajęcia fajne, wykłady czasami nudne ale warto. W drugiej chyba też się tam wybiorę dla przypomnienia :-D

A tu masz link do szkoły o ile jeszcze na niego nie trafiłaś :-)

A jak chcesz się dowiedzieć więcej - możesz iść do dyżurki położnych na oddział położniczy i tam się wszystkiego dowiesz :tak:

Dziękuje za informacje :*:* Jednak doszłam z mężem do wniosku że załatwi sobie że będzie wychodzić wcześniej o godzinkę z pracy we wtorki i w środy i sobie zaczniemy chodzić jak będę w 7 miesiącu ciąży...
A nie orientujesz się czy trzeba najpierw iść zapłacić za szkołę rodzenia....??? a potem chodzić??
Pozdrawiam serdecznie :")

anulka_20 dzieci jeszcze nie mam, to będzie pierwsze:) :-)

Widzę, że nie tylko ja ubolewam nad pogodą, no cóż miejmy nadzieję, że się poprawi:tak:
Obecnie jestem w 19 tygodniu ciąży i też będę rodzić na Kościuszki. A szkoła rodzenia to podobna fana sprawa. Pozdrawiam Was wszystkie.

reklama
samotronka - płaci się na końcu jak się zdecydujesz czy na pewno chcesz tam rodzić na sali rodzinnej :tak: Tylko zawsze trzeba pamiętać że możesz zapłacić a rodzić na normalnej bo może być zajęta rodzinna akurat :tak:

Do góry