reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Julitka, znam Twój ból... bidulko, obyś szybko do siebie doszła i zapomniała o porodzie... a jak malutka? Ładnie je, dużo śpi??? Poopowiadaj trochę o niej ;-)
A ja już po robocie, młodą odebrałam, obiad się robi, ogólnie jest ok, byle tylko ładniejsza pogoda była to już pełnia szczęścia :-D
A tak w ogóle to witam Anulkę20, Samotronkę87 i Edi376 :-)

Ale naturalnie Julita rodziłaś?To ile Ci zeszło?Ja bardzo chwale sobie mojego lekarza do którego chodziłam podczas ciąży...On bardzo mi pomógł się przygotować:)widzę,że Twoja córcia to też Maja:)

http://www.suwaczki.com/tickers/tpxxxqpkvevzwj0w.png

http://www.suwaczki.com/tickers/tpxxxqpkvevzwj0w.png
Tak, tak naturalnie...
Mój poród trwał długo tzn skurcze zaczeły się ok 1 w nocy a urodziłam o 18.00. Na porodówce byłam już o 11.00 ze strasznymi bólami...
Ale Majeczka jest taka śliczna i cudowna że już nie myślę o porodzie.

Julitka, znam Twój ból... bidulko, obyś szybko do siebie doszła i zapomniała o porodzie... a jak malutka? Ładnie je, dużo śpi??? Poopowiadaj trochę o niej ;-)
A ja już po robocie, młodą odebrałam, obiad się robi, ogólnie jest ok, byle tylko ładniejsza pogoda była to już pełnia szczęścia :-D
A tak w ogóle to witam Anulkę20, Samotronkę87 i Edi376 :-)

Majeczka jest jak narazie bardzo grzeczna, jak dla mnie to dużo śpi...na początku miałam duży nawał pokarmu a ona ciągle spała. Teraz jest już lepiej z pokarmem.
Ciągle z nią siedzę i przyglądam się jej, i nie mogę uwierzyć że to CUDO jest moje:tak::tak:

Wczoraj pierwszy raz ją kąpałam...i nawet całkiem gładko poszło...no troszkę płakała ale to chyba normalne.

Obecnie największym moim problemem są hemoroidy które zrobiły się podczas porodu...:-:)wściekła/y::-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anulka - ja jestem z KSM :-)

Witam wogóle nowe kielczanki na forum - mam tylko prośbę - nie piszcie jednego posta pod drugim :tak: do tego służy opcja edycji posta :-)

julitka - śliczny cukiereczek :-D

A my wczoraj wieczorem wylądowałyśmy na Pocieszki bo temperatura 39. Babka osłuchała małą, mnie opierdzieliła czemu rano z nią do lekarza nie poszłam skoro zaczęła gorączkować i dała jej Summamed forte i na dodatek końską dawkę. Wściekłam się i nie dałam jej wczoraj antybiotyku z zamiarem dzisiejszej wizyty u naszego pediatry. Karola dostała na noc Nurofen i Drosetux i Lipomal z Zyrtekiem. Rano bez gorączki, bez kataru, bez kaszlu. Jutro wraca do przedszkola. A na Pocieszki do tej Kutwy czy Kotwy więcej w życiu nie pójdę :wściekła/y: A przyczynę już znamy :tak:

julita śliczne dzieciątko Ci wyszło:) gratuluję! a hemoroidami się nie martw, przejdą... przynajmniej moje tak zrobiły:)

Rzadko do Was zaglądam Dziewczęta bo jakoś nie mam za bardzo czasu. Jak jest tylko odrobinę słońca to z Marceliną zwiedzamy okolicę. Zresztą w domu też jest co robić... zaczęliśmy ogródek robić... Ogólnie z malą dobrze, dziś byłyśmy na szczepieniu i jestem z niej taka dumna:) tylko raz troszeczkę kwęknęła, nie było wrzasku ani płaczu... dzielna ta moja Kruszynka:) Ważymy 5940 i mamy 65cm (było 2760 i 53cm). Młoda ślini się masakrycznie,widać już dwie dolne jedynki ale się jeszcze nie przebiły, przez to jest marudna wieczorami, cyckiem za dnia gardzi a w nocy ubóstwia. Nie rozumiem tego mojego dziecka.
Sol, jak Karoli poszło w przedszkolu? Podoba jej się?

No dobra idę spać. Całuję Was wszystkie!:biggrin2::biggrin2::-D

julita - dobra jest procto-hemolan :tak: dziewczyny też ją polecają :tak: Działa ładnie i ma środek znieczulający w sobie więc ulga natychmiastowa :-p

ciacho - bardzo zadowolona :-D Tylko chyba bidula za dużo emocji miała i zęby do tego i ... dzisiaj wraca do przedszkola ale nic jej od wczoraj nie mówiliśmy i jak na razie jest ok :tak:

Sol musisz niestety przygotować się na to że mała będzie często chorować. Ja to już nawet nie idę do lekarza, bo zawsze to samo jest: lejący katar i mokry kaszel. Aż zaczynam się zastanawiać czy to nie jakaś alergia. Kuba idzie kilka dni do przedszkola potem tydzień w domu i tak ciągle od listopada :-(

Dzień dobry.
Pogoda znowu kiepska u nas, ale co tam my i tak dalej kiblujemy w domku :-(
Mały mi dzis pobudkę o 5 zrobił i od tej godziny nie śpimy, zaraz go ululam i zabieram się za obiad.
Witam nowe Mamy.

Sol jak zdrówko Karoli? Już wszystko ok?
Mam nadzieje że mojemu smykowi też się spodoba w przedszkolu o ile się dostanie ;-)
Julitka to porób miałaś ciężki, ale masz już swoja ślicznotkę przy sobie :-)

Miłego dnia

reklama
ola - to prywatne przedszkole - nie wpuszczają chorych dzieci :tak: A alergia może być - bo jak nie ma przy tym gorączki to prawdopodobnie alergia - teraz co drugie dziecko ma jakąś alergie.
kalka - tak - wczoraj od rana zero temperatury, kataru, kaszlu :-D Dzisiaj już poszła do przedszkola. Cieszę się że nie dałam jej tego antybiotyku :tak: Tylko bym ją niepotrzebnie naszprycowała. A dzisiaj idę złożyć skargę na panią doktor do Izby lekarskiej :tak: Mam wspaniały dowód na jej brak kompetencji i wreszcie zamierzam ją upupić - bo to nie pierwszy raz jak dała niepotrzebnie bardzo silne antybiotyki. Summamed Forte podaje się przy zapaleniu płuc a nie katarze i lekkim kaszlu. Tym bardziej że osłuchowo było czysto. Wściekłam się na tą babę jak nie wiem co :wściekła/y: a prawo do skargi mam.

Do góry