reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

noo, każda kondygnacja około 100 m2. Ale trzeba jeszcze jakies tam niedociągnięcia, peknięcia porawić, poszpachlować. Trochę przeróbek w elektryce zrobiliśmy, bo chciałam obniżyć Filipkow włącznik żeby sam sobie włączał światło, no i takie rzeczy też trzeba zaszpachlować, poczekać aż wyschnie, zatrzec, zaipregnować. No jest troszkę roboty...:baffled:

reklama
Czy któraś może orientuje się czy w Tesco znajdą się jeszcze jakieś wyprzedaże???Bo nie wiem czy warto ciągnąć męża???

ciacho - nie przesadzaj

mrozik - ja w 5 tygodniu zdzierałam farbę ze ścian, bawiłam się rozpuszczalnikiem, malowałam ściany i sufit - a podobno rąk w górze nie wolno długo trzymać :-D i remoncik jednego pokoju trwał tydzień - ale było zdzierania - bo tam były tapety a pod tapetami syf z czterech poprzednich remontów :no: A Karoli nic nie jest a na koniec remontu się dowiedziałam że w ciąży jestem a M. zbladł - nie o to ze ojcem będzie ale o ten remont właśnie :-D:-D:-D No to rzeczywiście trochę roboty. Jak się cieszę że ja dopiero w przyszłe wakacje będę robiła odświeżanie farby tylko w mieszkaniu - bo wszystko jest full nówka :tak::-D

A ja czuję się jak słonik po tej pizzy :-p

Witajcie dziewczyny

co do wyprzedazy wlasnie sa we wszystkich sklepach i to bardzo oplacalne ostatnio bylam w Tesco i duzo ubranek z Cheeroki jest na wyprzedazy naprawde sie oplaca i dla mam tez sa super....

u nas lipnie z mezem na kazdym kroku jakies zgrzyty jak tak dalej pojdzie to sie wyprowadze normalnie zachowuje sie jak dziadek 70 letni a nie maz 25 letni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Adas nie moze wyjsc z choroby i w dodatku zmeczenie nie spanych nocy juz padam.... dlatego malo zagladam :dry::dry::dry:

dziewczyny gaba lulitka ja uwazam ze ciaze lepiej przez zime przejsc mnie np bylo ciagle goraco i duszno nawet zima chodzilam nie pozapinana i ubieralam sie dosc lekko bo za chwile bylam cala mokra... a jak przyszedl cieply kwiecien to myslalam ze sie wykoncze zaraz spuchlam wiec wolalam zime:sorry2::sorry2:

Milego Wieczorka

aha Marla dzieki:blink::blink:
co do kursu to nie mialam duzo jezdzilam w dziecinstwie u dziadkow bo moj wujek mial konia potem w Borkowie do 12-13 lat i sie skonczylo potem inne obowiazki inna szkola i brak kasy:tak::tak: i dlatego przydalaby sie powtorka ale teraz nie mam jak sie urwac:-:)-( i chyba jednak od wiosny kupuje rower i jezdze ile sie da:cool2::cool2:

Mam pytanie,dziewczyny na półroczne dziecko to jaki rozmiarek się kupuje?74 będzie dobre czy za duże???

Witajcie!

U nas ok, ja pojutrze idę pierwszy raz do pracy :szok: aż dostaję boleści na samą myśl :-D chodzimy z Julką na spacery i staram się dopiąć wszystkie sprawy na ostatni guzik. Ach... Dziewczyny przekochane ;-) Z Adamem trochę się poprawiło na szczęscie. Ostatnio zapuchła mu noga, było podejrzenie dny moczanowej, ale wyniki bardzo dobre, więc nie to. Możliwe, że ma zapalenie stawu i bierze antybiotyki. I pomaga, bo opuchlizna schodzi i może normalnie nogę postawić :tak:

Julita, są jeszcze wyprzedaże, ale nie wszystkiego. Ja dziś zakupiłam Julce pajacyki do spania 3 pak. Kosztował 49zł, a przecenili na 27,30 :-) Rozmiar 92, więc w sam raz i będzie na jakiś czas. A tak są wyprzedaże bodziaków, butów, spodni... Ja dziś dorwałam Julce spodnie za ... 4,80 :szok::-D interes stulecia :rofl2:

Ciacho, don't stress ;-)

Mrozik, zdróweczka dla Was! i nie przeciążaj się w tym remoncie! najwazniejsza jest dzidzia w brzuszku :tak: nie martw się, wszystko się jakoś ułoży pomyslnie :tak:

A ubranka na 74 to jest na 6-9 miesięcy, więc będą w sam raz. Ania ma pół roku i już od jakiegoś czasu śmiga w 74 :-) a Julka pomału wskakuje w 92 ;-)

Pozdrawiam Was babeczki :-)

Witam
Ja dycham coraz gorzej. Dzisiaj sieporadzę gin co moge wziąć, a jutro do lekarza śmigam..
Co do remontu, to wszystko robi mąz i ekipę jakąs bierzemy. Inaczej to przez pół roku tego nie skończymy, bo jak wracamy do domu to już 18, zanim sie człowiek przygotuje, Filipka wykąpie, uśpi, to już 22. No i zostają soboty, w które zazwyczaj coś wypadnie :dry:. Ja teraz siedzę na zwolnieniu, to będę sobie mogła cały dzień "pilnowac" ekipy. Jedyne co ja zrobiłam to wybrałam kolorystyke mniej więcej. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Ewunia22 - to daj znac jak tam minął pierwszy dzień:tak:
Sol - no z tapetami to przerąbane jest. Ale mnie sie podobają teraz. Są takie jak materiałowe. W salonie myślałam jakis tapetowy dodatek dać. Ale dół to w wakacje myślę zrobic, bo teraz to nie podołamy

reklama
Witajcie,ja jestem strasznie śpiąca...już jest po 13 a mnie strasznie chce się spać!!!
W dodatku w nocy nie mogę spać:wściekła/y:trudno jest mi się wygodnie ułożyć i dlatego wierce się całą noc:-(.
Dziś mam wizytę u mojego gin zobaczymy czy z Majeczką wszystko dobrze,i wogóle.W dodatku idę sama więc muszę wyjść wcześniej zanim się tam zatoczę;-)bo już mi strasznie ciężko chodzić:baffled:.
Kobietki wiem że już się kiedyś o to pytałam ale nie mogę znaleść tych odpowiedzi bo troszkę czasu minęło...chodzi mi o takie większe sklepy z artykułami dla niemowląt może to być hurtownia, chodzi o to że chciałam obejrzeć wózki głównie to te firmówki a u mnie tych nie ma i jak mąż dostanie kilka dni urlopu na początku lutego to chciałam jechać i obejrzeć...a może kupimy juz łóżeczko.
Mnie się coś wydaje zę ostatnie 2 miesiące ciąży to będę siedziała na doopie bo i tak juz mi trudno chodzić,ciągle potrzebuje wc,i brzuch tak dołem ciągnie...:no::-(

Do góry