reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

jezeli chodzi o bicie to mój syn (10 lat) dostał ze trzy razy w życiu ale tak ze lekko go bolało- nie symbolicznie ani tez mocno
ostatni raz to nawet podziekował (miał ze 4 lata) i powiedział mojemu M ze dobrze zrobił bo w końcu zrozumiał jak beznadziejnie zachowywał sie kilka dni
a ogólnie jest bardzo bardzo grzeczny
od czwartego roku życia stosujemy kary- naajlepsze to
- zakaz na kompa
- zakaz play station

powiem wam ze wszystko od wieku zależy

reklama
zuziunia - no kara dzień bez kompa jest ok ale dla starszaka - mojej jak się zrobi nawet tydzień bez bajek jakoś jej nie rusza :sorry2:

A ja właśnie po obiadku dostałam 15 min na kompa - bo robimy sobie detox od kompów. Tzn jak jesteśmy razem jak M nie ma w domu to zmienia się istota rzeczy :-D Miałam się wziąć dzisiaj za sprzątanie ale jakoś nie mam weny :sorry2:

A mnie ząb zaczął boleć i jutro do dentysty idę bo mi się plomba ukruszyła z jednej strony zęba a korona mi pękła po drugiej. No rzesz szlag by trafił. :no: A nie mam zamiaru czekać aż mi się cały rozsypie. Co najśmieszniejsze nic twardego nie jadłam :-p Ale kiedyś sobie zęba na miękkich frytkach połamałam :-D Żeby chociaż spieczone były to rozumiem. Ale dzisiaj mnie teściowa rozwaliła - mieli pacjenta który sobie na białym serze zęba złamał :szok::-D Ja rozumiem że jak byłam mała i chciałam barankowi wielkanocnemu główkę odgryźć to zostawiłam mu w szyi 6 zębów mlecznych ale na białym serze dorosły facet :confused::-D:-D:-D

Idę się wymasować masażerem i spadam spać bo rano trzeba wstać i jechać ząbka połatać. :tak:

Witajcie drogie Panie, ja tylko na chwileczkę, życzyć Wam miłej nocy. Jestem tak padnięta, że ledwo żyję.

Pozdrawiam :-)

mrozikWiktor chodzi wąłsnei nata godzinkę na basen ale z reguły z Michałem,
bo ja w tym czasie wracałam z Weroniką z tanców.
Dzisiaj nie byli bo mąż w pracy ale będzieym za tydzien.

Jesli chodzi o kary to:
- gdy dzieciaczki kłuca się między sobą o jakas zabakę i zadne niechce pokuścic to po prostu zabieram zabawke i po chwili jest juz spokój
-jesli sytuacja powtarza się to odbieram kolejną i tak do skutku
-jesli Wiktor uderzy Weronikę to kaze mu ją pocałowac i tyle
- jesli Weronika ma jakies napady szału to kaze jej siedzien na łózku lub w swoim pokoju az do momentu keidy przestanie płakac oczywiscie pójniej z nią rozmawiam mówię co jest nie tak i na koniec obowiazkowo przytulam i mówię ze ją i tak kocham
- ostatnio Weronika ma okres w którym zaczyna obrazac inne osoby , inne dzieci, mówi ze ich nie lubi - tylko dlatego ze akurat sie bawią ta zabawką którą ona by chciałby się bawic i w tej sytuacji tez stosuję chowanie na szafę ;-) jej ulubionych zabawek. Póki co pomaga i nie pepla wkoło wszystkim których spotka ze sa głupi i ze ich nie lubi.:dry:

hey kobitki :-) ale dziś zimnica....
Sol wracając do Avatara to ja już go oglądałam normalna wersje ale się zastanawiałam czy iść na 3D, jednak się namyśliłam i na jutro zarezerwowałam bilety :-) film jest świetny...
co do dawania klapsów to też moja czasem strzała dostanie jak już tłumaczenie ani nic nie pomaga, a na histerie dobre łóżeczko ;-) i zostawienie w pokoju samej, jak się uspokoi to sama przychodzi i mówi że jej przeszło hehe.
Moja młoda ma teraz fazy na wymyślanie i opowiadanie historii dziwnych np idzie do dziadka i mu mówi że tatuś to pozabierał jej zabawki i je zjadł.... nie mam pojęcia skąd ona to bierze ale fantazje to ma niezłą hehehe ;-)
ok,ja zmykam, dziś do bawialni idziemy, miłego dnia życzę

Joanna73 - twoja córcia zamęczyła mi dziecko - już w samochodzie usnęła i śpi do teraz :-D:-D:-D Ciekawe ile pośpi ;-)

A ja z dentysty zadowolona - rach ciach i po sprawie :tak: A na dodatek Joasie zajęła mi się w tym czasie córcią a potem sobie pogadałyśmy ;-) Jak miło wyjść do ludzi :tak:

marla - też mam ochotę iść jeszcze raz na avatara :-D Film boski :tak:

truska - kobito kiedy zajrzysz bo obiecałaś :tak::-p

Witam się popołudniowo:)
Ja dzisiaj musiałam wyjść już na dwór bo od 3 dni leżałam plackiem w łóżku i dostawałam już deprechy w domu....
Zlazłam się strasznie ale jestem zadowolona...oczywiście musiałam odwiedzić kawiarnie bo dzidzia tak mnie skopała po pęcherzu że musiałam biegiem do łązienki!!!!!!!!!!!
muszę tylko wymysleć jakiś plan na jutro bo umrę z nudów albo wpadne w depreche!!!
apropo dentysty to ja próbuje dziś dodzwonić się do mojej i nie odbiera nie wiem co jest grane...spróbuje jeszcze później może się uda:dry:

reklama
Joanna73 - twoja córcia zamęczyła mi dziecko - już w samochodzie usnęła i śpi do teraz :-D:-D:-D Ciekawe ile pośpi ;-)

A ja z dentysty zadowolona - rach ciach i po sprawie :tak: A na dodatek Joasie zajęła mi się w tym czasie córcią a potem sobie pogadałyśmy ;-) Jak miło wyjść do ludzi :tak:

marla - też mam ochotę iść jeszcze raz na avatara :-D Film boski :tak:

truska - kobito kiedy zajrzysz bo obiecałaś :tak::-p

A Gabrysia cały czas nadawałao Karoli i tubisiu Inic tylk o"Tubis pojechał Karolinka pojechała " Ja tz sie ciesze ze w koncu sie spotkałyśmy :-D:-D

Do góry