reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Moje córuchny :Zuzanna Aleksandra i Gabriela Weronika ,jak dla mnie wygodne proste imiona nawet już Gabrysia mówi na siebie Gaba a oprócz tego mama jak sie coś dzieje ,tata jak chce na ręce ,baba ,basa(kiełbasa) am am jak głodna.;-)

reklama
Joanna73 twoje córcie maja piękne imiona, właśnie takie bym obstawiała jakby była dziewczynka:-) na razie niestety jeszcze nie wiem co będzie, ale jak chłopak tona pewno Filip!!
Ale jest radości z takich dzieciaczków, super:-)

Joanna - mnie tez bardzo się podobają takie imiona dla dziewczynek. Wśród moich znajomych dzieciaczków dużo jest Gabryś (chyba cztery, jeśli o jakiejś nie zapomniałam) i dwie Zuzie :-)

Ja właśnie obstawiam Zuzie na dziewczynkę :-) Mąż na początku kręcił nosem ale teraz chce Zuzkę, nie wiem czy to tylko podpucha i jak okaże się że będzie dziewczynka to znów będzie walka o imię ;-)

A jeszcze mi się przypomniało! znacie jakieś fajne sklepy z ubraniami dla kobitek ciężarnych? Oprócz tych na sienkiewicza - 3 tam znalazłam?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja jestem w posiadaniu dwóch par fajnych spodni ciążowych chętnie podaruje jedne są cieńsze na lato a drugie dżinsy:-) podejrzewam ,ze nieraz w ciuchlandach można fajne rzeczy wygrzebać

AHaa jeżeli chodzi o posiadanie trójki dzieciaków to właśnie radości też jest a pracy i zajęć tez trochę i trzeba czasami się nie rozdwoić tylko roztroić,ale szybko depresja przechodzi bo nie ma na nią czasu :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja jestem w posiadaniu dwóch par fajnych spodni ciążowych chętnie podaruje jedne są cieńsze na lato a drugie dżinsy:-) podejrzewam ,ze nieraz w ciuchlandach można fajne rzeczy wygrzebać

To musimy się kiedyś spotkać, ja chętnie odkupię albo się na coś wymienię:-) a myślisz że ci już się nie przydadzą:-) ale ciekawe jak rozmiarowo:-)
z tymi ciucholandami to masz rację, ale tu w kielcach nie mam jakoś natchnienia, u siebie w rodzinnym mieście wiem gdzie są fajne rzeczy a gdzie nie watro chodzić! ale to ponad 300 km:-)
a wierzę Ci, że przy swoich "aniołkach" się roztrajasz:-) to i tak nieźle, podziwiam:-) ale to słodki ciężar na pewno:-)

Ja mieszkam na Czarnowie może się jakoś umówić .Nie mogę mieć więcej dzieci nawet jak bym bardzo chciała zagraża to mojemu i dziecka życiu :-(Letnie spodnie mają metkę z rozmiarem 40 i z przodu maja wstawkę z rozciągającego się materiału i regulację tj:gumkę z guzikiem która luzujesz co jakiś czas..długość nogawki od pasa 93 cm (ja nosiłam jak rybaczki)mają dwie kieszenie z tyłu Drugie są dżinsowe XL ciemno niebieskie dłuższe niż te cienkie i z luznym przodem .Mogę przesłać Ci zdjęcie mms -em na komórkę :-) Ja dwa razy akurat chodziłam w ciąży w zimie więc spodnie sie sprawdzały do tego miałam dłuższy sweter a jak latem chodziłam w ciąży z Zuzią to miałam dwie lużne sukienki a czasami zakładałam cienkie ogrodniczki (niestety poszły w świat i nawet nie wiem u kogo są teraz ) i podkoszulek męża .Dużo nie chciałam kupować bo wiecznie w ciąży się nie jest :-D

hej dziewczyny a u nas duza niespodzianka dlatego ze mialabyc dziewczynaka a po wczorajszej wizycie wyszlo ze jak byk bedzie chlopczyk!!!!! teraz termin wypada mi na 14 kwietnia hehehe pojde jeszcze raz i wyjdzie ze prawie mieisac wczesniej urodze hehehehe:tak::tak:

Kamilka - pewnie dzieciak duży i dlatego tak termin wychodzi. Raczej trzymają sie lekarze tego z OM wyznaczonego lub z pierwszego usg. Ja tak miałam bo Filipek był z usg o 2 tygodnie większy :tak:, a czasem to nawet o 4 z niektórych pomiarów
Ciekawe co w końcu się Wam urodzi, może jeszcze raz dzieciaczek zrobi rodzicom niespodziankę :-D
AHaa - kiedyś fajne ciuszki ciążowe były w Tęczy na ostatnim piętrze - tam gdzie sie schodami już zwykłymi wchodzi. Fajny sklep był koło kościoła Wojciecha, ale zlikwidowali :-(. Na bazarach są też ciuszki ciążowe - tam w tych alejkach z ciuchami gdzie są te "szczęki" - stoiska. Prawie pod koniec ciuchów, blisko tych co palta i sukienki mają (ciężko mi wytłumaczyć dokładnie)

reklama
mrozik - zobaczę jutro po wizycie kiedy się z Karolcią rozdwoimy :tak: Jak narazie wszystko wskazuje na to że w marcu już ucałuję moją małą kruszynkę. Jak narazie mam leżeć w łuziu i się nie denerwować :baffled: Tia - jasne - jak mam koniec sesji i ciągle czekam na wieści od wykładowców jak mój rok sobie na egzaminie poradził :confused::dry: Bycie starościną wykańcza nerwowo, ale ile daje satysfakcji :sorry2:

AHaa - ja kupowałam spodnie na Sienkiewicza w Bella mama i tym wyżej w kamienicy. Dwie pary spokojnie Ci na zmianę wystarczą, ew jakaś tunika do tego. Nie kupuj sobie zbyt wielu ciuszków, bo potem będą leżały w szafie nie wiadomo do kiedy. Ja swoje zostawiam bo mój mąż chce za jakiś czas drugie dziecię posiadać :-p A jak Joanna pisała - najwygodniejsze w ciąży stają się ubrania męża :-D Mój co prawda jest suchmielec, ale ma sporo podkoszulków i swetrów :-p

Idę sprzątać :no:

Do góry