reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

AHaa - najlepiej kwas foliowy i zróżnicowana dieta. A nie bawić się w witaminy. Witaminy możesz sobie kupić małe (30 sztuk) i brać jak będziesz czuła się osłabiona, lub wyjdzie ci anemia. Tak nie ma potrzeby brać witamin, po za tym wszystkie te preparaty przechodzą przez barierę łożyska i może się okazać że dziecko dostaje ich za dużo.
Ja sobie kupiłam Feminatal N 30 tabletek i nadal je jeszcze mam :sorry: A wogóle przy wyborze patrz na skład - żeby miały jak najmniej witaminy A (beta karotenu) i żeby nie miały też końskiej dawki żelaza (chyba że masz anemie) bo mogą wtedy powodować nudności i inne nieprzyjemności.

A my chyba zajrzymy tam na Paderewskiego :-D

reklama
Wiesz Shiraaine, ja tak myślę, że poczekam na wyniki krwi, ide we wtorek bo może rzeczywiście nie będzie teraz potrzeby regularnie brać! a jeśli już bym kupowała to też Feminatal Nmają dobry skład, kwas foliowy i jod;-)
a kiey idziecie na usg na rondo? daj znać jak było:-) ciekawe czy trzeba czekać długo? ja się wybiorę po 20 tygodniu, bo wcześniej nie ma sensu chyba?

Witam.'

Ja z kolei się nie zgodzę i powiem,że witaminy należy przyjmować. Wiadomo,że organizm kobiety w ciąży się zmienia i potrzebuje większej dawki witamin. Ja w obydwu ciążach brałam i nawet lekarze mi kazali. Też brałam Feminatal N:tak:.

Pozdrawiam:-)

hej dziewczyny mam pytanie czy was tez boli spojenie lonowe bo po tym weekendzie w szkole jak czulam ze mala odwrocila sie glowa w dol to boli mnie spojenie ale wydaje mi sie ze troche za wczesnie bo to dopiero 7 miesiac... doradzcie prosze...

kamila - to może sprawdzić tylko lekarz czy jest ok. Ale bądź dobrej myśli, mała może po prostu tak sobie uciskać.;-)

iwona - ilu lekarzy tyle opinii :sorry2: Mi kilku lekarzy kazało wręcz brać duphaston ew. luteine, aż w końcu się dowiedziałam, że to jest super placebo, bo działa tak naprawdę na 1 na 100 kobiet - na tą która ma rzeczywiście niedomogę lutealną. A organizm nie jest głupi i potrafi o siebie zadbać chociażby zachciankami.

Ciekawe czy Miaksa nam się już rozdwoiła.

Witam w ten śnieżny dzionek:-) ja dziś od rana się krzątam po domku, muszę trochę ogarnąć bo dziś mamuśka przyjeżdża z moją chrześniaczką a mają kawałek, bo ponad 300 km:-)
Mąż właśnie dzwonił ma rondo, na4d zapisuje się z dnia na dzień nagrywają na płytkę i kosztuje rzeczywiście 150 złotych:-)
trzymajcie się cieplutko

Witam
Hop hop, chyba wszystkie jeszcze nie rodzicie :confused:??? U nas chorubsko dopadło i męża i małego więc nie miałm na nic czasu i nie spałam przez 3 dni. Teraz jakoś nie moge spać, chyba się odzwyczaiłam :dry:.
Mam nadzieję że Was nie dopadły choroby, zwłaszcza te dziewczynyz brzuszkami ;-).
Jak tam na szkołach rodzenia?
Mikasa to na pewno już urodziła. Czekam na wieści :tak:

hej dziewczyny
cos sie pusto zrobilo
wlasnie ciekawa jestem co tam u Mikasy mam nadzieje ze da znac...
ja zdrowa we wtorek usg i badanko- kontrola poszpitalna ciesz sie bo moze potwierdzi nam plec...?? czekam z utesknieniem a przedemna caly weekend znow w szkole i uzeranie sie w dziekanacie- RECE MI JUZ OPADAJA:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kamilka - może studiujesz na Politechnice? w budynku a w dziekanacie można stracić nerwy :wściekła/y:;-)
Powodzenia na badaniach :tak:
AHaa - czy ty już po badaniach? jak wizyta rodzinki ?:cool2:

reklama
Cześć dziewczyny! rodzinka właśnie dziś pojechała i od razu tak cichutko się zrobiło:-) badania mi wyszły bardzo dobre, cukier na dolnej granicy więc można czekoladę wcinać:-) witaminki kupiłam sobie, Feminatal N, na razie 30 i od czasu do czasu będę brała na pewno nie zaszkodzi!

Do góry